Τρίτη 23 Μαίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Εφετείο Νίκου Αργυρίου

Και συλλογικότητες Γονέων & Κηδεμόνων ενάντια στην καταδίκη του Ν.Αργυρίου και του Δικτύου Σπάρτακος, πλάι σε άλλους 110 φορείς

Πλάι στα 110 σωματεία,φοιτητικούς συλλόγους κινήσεις πόλεις και συλλογικότητες που στηρίζουν την αθώωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον Νίκο Αργυρίου ενόψει της δίκης τη Τρίτη, 23 Μάη, 9 π.μ Ευελπίδων, κτίριο 13, λάβαμε ψηφίσματα από το Συνέδριο Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής και το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

Οι Γονείς γνωρίζουν τί σημαίνει Στρατός για τα παιδιά τους, όπως και τα παιδιά τους γνωρίζουν πόσο επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά, οικονομικά ως φαντάροι τα ίδια και οι γονείς τους.

Το διαπιστώνουμε κάθε φορά, σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε διαμαρτυρία απέναντι στον ελληνικό στρατό.

Ακολουθούν τα ψηφίσματα:

ΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Τον καταδίκασε βέβαια για κάτι που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστο. Επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε ως όφειλε τα καψόνια στον στρατό, τα οποία συνεχίζονται στις μέρες μας. Φαίνεται πως μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων μιας και ολόκληρη η κοινωνία βοά για τις συνθήκες εκεί.

Τα καψόνια στον στρατό σίγουρα δεν εξαφανίστηκαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, όπως ούτε και οι αυτοκτονίες των φαντάρων. Οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν κάκιστες ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν, θυμίζοντας μας πόσο αναγκαία είναι η παρέμβαση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέβαλλαν στη δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο. Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες τους στο μαζικό κίνημα, τη νεολαία και τους στρατευμένους. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σταθερά προέβαλλαν την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, της κατάργησης των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τη στιγμή που εντείνεται ο εθνικιστικός λόγος για να περάσουν την στράτευση στα 18 και προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Αλλά ο Νίκος Αργυρίου δεν είναι μόνος του. Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα του, την Τρίτη 23 Μαίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.

Συνέδριο Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής

ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων μετά από μήνυση του τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών. Η παραπάνω ποινή του επιβλήθηκε επειδή, προ επταετίας, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου, που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο. Η καταδίκη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Η παράνομη άρση απορρήτου, η παρακολούθηση τηλεφώνου, η άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και η δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της δίκης. Ο Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε για κάτι που είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία και μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν. Το μήνυμα της απόφασης είναι σαφές. Τα καψώνια στον στρατό επιτρέπονται και όποιος τολμήσει να αναδείξει τις καταγγελίες φαντάρων καταδικάζεται σε φυλάκιση.

Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα παραμένουν κάκιστες, ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι προκλητικοί πολεμικοί εξοπλισμοί συνεχίζονται και τα σύννεφα του πολέμου γίνονται ολοένα και πιο πυκνά στην ευρύτερη περιοχή μας. Η θέση για στράτευση στα 18, ειδικά σε περιόδους έξαρσης των αγώνων, πηγαίνει χέρι χέρι με την προσπάθεια καταστολής του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό.

Σαν γονείς υπερασπιζόμαστε την ανάγκη παρέμβασης μέσα και έξω από τον στρατό ενός κινήματος που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή. Σε μια περίοδο που σχεδιάζονται νέες περικοπές στην εκπαίδευση (ειδική αγωγή, εκπαιδευτικό & βοηθητικό προσωπικό κα), είμαστε ενάντια στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Θεωρούμε απαραίτητη τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε συνθήκες ειρήνης και γι' αυτό απαιτείται η διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός. Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ειδήσεων και ιδεών. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν εδώ και χρόνια με πρωτοβουλίες στη νεολαία και τους στρατευμένους το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απαλλαγή του Δικτύου από τις κατηγορίες είναι μονόδρομος, ώστε να μη βρεθεί ποτέ ξανά κανένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων της νεολαίας κατηγορούμενος. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, απενοχοποιεί κάθε αντιδημοκρατική δράση ενάντια στους στρατευμένους και μη νέους.

Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα στο Νίκο Αργυρίου την Τρίτη 23 Μαίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε την αθώωσή του.

ΔΣ της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/05/11…


1 2 3

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9πμ στα Δικαστήρια, για τη δίκη του Ν. Αργυρίου

Την Τρίτη 23 Μαΐου διεξάγεται η εξ αναβολής δίκη του Νίκου Αργυρίου από την επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που διώκεται επειδή κατήγγειλε τα καψόνια στον στρατό.

Το ψήφισμα της Εργατικής Λέσχης μπορείτε να δείτε εδώ:

Ψήφισμα συμπαράστασης στον σ. Νίκο Αργυρίου που διώκεται επειδή κατήγγειλε τα καψόνια στον στρατό

Η αθώωση του συναγωνιστή Νίκου Αργυρίου σε μια περίοδο η αντιπολεμική πάλη αποκτά τεράστια πολιτική σημασία και αναγκαιότητα, θα είναι νίκη του αντιπολεμικού κινήματος, βήμα ενίσχυσης της αντιπολεμικής δράσης.

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9πμ

στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 13, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

πηγή : http://ydragogeio.gr/23-5-diki-argyriou/


1 2 3

Πρόταση για την ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Ν. Αργυρίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών. Η ποινή αυτή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση κάθε έννοιας δικαιώματος και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρων που κατήγγειλαν καψόνια στο στρατόπεδο.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέβαλλαν, χρόνια τώρα, στην αντίσταση στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο με δεκάδες πρωτοβουλίες φαντάρων και γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σταθερά υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των στρατευμένων-πολιτών με στολή, την κατάργηση των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών, όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Με τη δίωξη στον απόστρατο αγωνιστή αξιωματικό Καραναστάση, με διαρκείς προσπάθειες ποινικοποίησης της δράσης των στρατευμένων, με εθνικιστικές κορώνες και αναζήτηση «πρακτόρων» και εσωτερικών εχθρών, επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, για να περάσουν την στράτευση στα 18, προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς και τη βάρβαρη πολεμική προετοιμασία σε βάρος των λαών και της νεολαίας.

Έτσι και στη δίκη της ΕΑΣ, η άμυνα και η ασφάλεια του ανεπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου -όπως τις αποκαλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα πολεμικά δόγματά όλων των ανεπτυγμένων χωρών-, η ελληνική κυβέρνηση, το βαθύ κράτος και το στρατιωτικό κατεστημένο απαιτούν να τελεσιδικήσει οριστικά και νομικά, η επίθεση στο αντιπολεμικό κίνημα.

Για εμάς η πολιτική ουσία της δίκης δεν είναι μόνο θέμα παρουσίας και συμπαράστασης στον Νίκο Αργυρίου, αλλά και ηχηρής απάντησης από το αντιπολεμικό και το εργατικό κίνημα ενάντια στις βάσεις, στην επιθετική συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στις επεμβάσεις σε 15 χώρες, στην προετοιμασία στρατού και αστυνομίας για την καταστολή εργατικών αγώνων και τον εγκλεισμό προσφύγων, στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, που επιχειρεί να θυσιάσει τους λαούς των δύο χωρών για τα κέρδη δύο αδίστακτων αστικών τάξεων, στον πολεμοχαρή άξονα με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο.

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ.

Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο στους σύγχρονους, μικρούς και μεγάλους, πολέμους.

Γι' αυτήν ακριβώς την ανάγκη, παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό

1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας-ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.

3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου.

5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.

6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Ζητούμε από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να τοποθετηθούν δημόσια με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις τους και -πάνω απ' όλα- με θέληση να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή διάλογο για τους νέους μεγάλους αγώνες ενάντια στους σύγχρονους πολέμους. Θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός νέου μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος, που θα απελευθερώσει τους λαούς από τα δεινά των πολεμικών επιχειρήσεων και των ανθρώπινων καταστροφών.

Θέλουμε να επιβάλουμε τη διακοπή κάθε δίωξης ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιπολεμικού κινήματος. Δίνουμε μαζικό ραντεβού για την αθώωση του Ν. αργυρίου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, στην Ευελπίδων, Κτίριο 13 στο Αμφιθέατρο, Τρίτη 23/5, 9 πμ.

Προτείνουμε ως ενδεικτική ημερομηνία για σύσκεψη πάνω στα συγκεκριμένα επίδικα την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/05/bl…