Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 9πμ στο μονομελές εφετείο Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) δικάζεται ο Πέτρος Καπετανόπουλος. Ενόψει της δίκης το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κυρήσσει παναττική στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στη δίκη.

Σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα

πηγή : http://pandiera.gr/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%...


Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο | δίκη - συγκέντρωση αλληλεγγύης (Πέμπτη 1/6, 9πμ, Εφετείο)

Ενημερώνουμε για μια ακόμα σημαντική δίκη, η οποία πρόκειται να γίνει την ίδια μέρα (Πέμπτη 1/6/17), που εκδικάζεται (στα Δικαστήρια Ευελπίδων) η υπόθεση της αποζημείωσης απόλυσης της συναδέλφου μας από το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» [περισσότερα ΕΔΩ]

σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου μας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ (ΣΥΒΧΑ, 2012)

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, στο εδώλιο του Εφετείου της Αθήνας, κάθεται η Αλληλεγγύη.

Στις 21 Ιουλίου του 2012, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στο πάρκο απέναντι από το σπίτι του, στον Κολωνό. Κατεβαίνοντας είδε πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει με χειροπέδες έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών τον βασάνιζε κρατώντας τον ξαπλωμένο κάτω και χτυπώντας τον με το πόδι του στην κοιλιά του.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη, πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη στην κοιλιά του. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο Καπετανόπουλος επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος, κάτι το οποίο είναι παράνομο.

Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να συλληφθεί και ο ίδιος αλλά επιπλέον να του προσάψουν τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».

Δεν έφτασαν όμως μόνο αυτές οι τρεις κατηγορίες. Η εισαγγελέας προσθέτει την επομένη και την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία», η οποία αργότερα κατέπεσε πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Λίγο πριν από την απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου από την κακουργηματική κατηγορία, είχε εκδηλωθεί μεγάλο κίνημα συμπαράστασης με συλλογή χιλιάδων υπογραφών διαμαρτυρίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 γίνεται η δίκη ενός ανθρώπου που δεν κοίταξε την πάρτη του.

>> Για ολοκληρωμένη ενημέρωση: https://yperkapetanopoulou.wordpress.com/

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/05/27/α...