Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 9.00 πμ

Εφετείο για τα γεγονότα της 5ης Δεκεμβρίου 2009 στα Εξάρχεια

ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ… Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Δικάζεται τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στην οδό Λουκάρεως στην αίθουσα Δ2 στο ισόγειο, στις 9:00, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τα γεγονότα της 5ης Δεκεμβρίου 2009 στα Εξάρχεια. Πρωτόδικα οι ποινές που αποδόθηκαν για τα πλημμελήματα ήταν εξοντωτικές, πάνω από 5 χρόνια για τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων, μιας και πρόκειται για την πρώτη δίκη στην οποία εφαρμόστηκε ο κουκουλονόμος.

Για άλλη μια φορά όμως η δικαιοσύνη τους παριστάνει την κουφή… Ένώ τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και των καλυμμένων χαρακτηριστικών παραγράφονται, η εισαγγελέας απορρίπτει την παραγραφή τους επικαλούμενη απόφαση του Άρειου Πάγου, αρνούμενη ΒΈΒΑΙΑ να αναφέρει για ποια απόφαση πρόκειται. Επιπλέον, παρά τις καταθέσεις παρωδία, γεμάτες αντιφάσεις των αστυνομικών, πρότεινε να κριθούν ένοχοι όπως πρωτοδίκως.

Ίσως όλα αυτά να είναι αναμενόμενα, όμως η αντιμετώπιση της έδρας και κυρίως της εισαγγελέα κυρίας Γκανέ απέναντι στους κατηγορούμενους αλλά και στους συνήγορους υπεράσπισης ήταν ιδιαιτέρως εχθρική, άκρως προσβλητική και απαξιωτική εξ αρχής. Μεροληπτούσε υπέρ των μαρτύρων κατηγορίας και επενέβαινε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προτρέποντας αφ'ενός τους αστυνομικούς να μην απαντούν στις ερωτήσεις των δικηγόρων και αφ' εταίρου να επισπεφθεί η διαδικασία καλώντας τον επόμενο μάρτυρα πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση από τους συνήγορους υπεράσπισης, του προηγούμενου.

Καλούμε όλους και όλες στις 19 Ιουνίου στις 9:00 στο Εφετείο - Λουκάρεως 14, ισόγειο - αίθουσα Δ2

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι / Αλληλέγγυες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1574888/