Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 14.45

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 10 συλληφθέντες από τα γεγονότα της 5/12/09

ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ… Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Την Παρασκευή στις 14:45 το μεσημέρι συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη των 10 συλληφθέντων από τα γεγονότα της 5ης Δεκέμβρη του 2009, στα Εξάρχεια.

Αναμένουμε την ετυμηγορία της έδρας για το αν θα εφαρμοστούν οι νομικές διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες παραγράφονται οι περισσότερες από τις πλημμεληματικές κατηγορίες.

Εντούτοις η πρόταση της εισαγγελέα είναι να ισχύσει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, που επιδίκασε εξοντωτικές ποινές που ξεπερνάνε τα 5 χρόνια - τις υψηλότερες που έχουν επιβληθεί πρωτόδικα σε συλληφθέντες για επεισόδια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέα, επειδή αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο Παρασκευόπουλου (άρθρο 20 του Ν.4322/2015) που καταργεί τον περιβόητο «κουκουλονόμο», τις επιβαρυντικές διατάξεις για τέλεση αδικημάτων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μετά την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης, η συνήγορος κ. Κούρτοβικ δήλωσε προς την έδρα:

«Συμμετέχουμε στη δίκη σαν ηθοποιοί ενός θιάσου, σε ένα έργο που ξέρουμε από πριν το αποτέλεσμα. Η δικαιοσύνη όμως δεν μπορεί να είναι θιάσος».

Καλούμε όλους και όλες στις 23 Ιουνίου στις 14:45 στο Εφετείο - Λουκάρεως 14, 1ος όροφος - αίθουσα Δ70Ε

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι / Αλληλέγγυες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70169/