Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στις 9.00 πμ

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Απόφαση του εφετείου του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου

Στις 7 Ιουλίου στις 9πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως) θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ένοπλη ληστεία στην ALPHABANK στην Πάρο, για ανθρωποκτονία οδηγού ταξί που τραυματίστηκε θανάσιμα επιχειρώντας να εμποδίσει τους ληστές κατά τη διαφυγή τους, καθώς και για συμμετοχή στην οργάνωση στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Καλούμε τον κόσμο του κινήματος, τον κόσμου του αγώνα να εκφράσει και με την παρουσία του στη δικαστική αίθουσα την αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70286/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Παρέμβαση για τον Τάσο Θεοφίλου στην Alpha Bank Ζωγράφου

post image

Παρέμβαση για τον Τάσο Θεοφίλου στην Alpha Bank Ζωγράφου

Σήμερα 30/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης έγινε συμβολικός αποκλεισμός της τράπεζας για μισή ώρα, με πανό, συνθήματα, κείμενο και τρικάκια της συνέλευσης αλληλεγγύης. Τέλος, έγινε "εικαστική παρέμβαση" στα ΑΤΜ της.

ΟΛΟΙ/ΕΣ την Παρασκευή 7/7 στις 9:00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λουκάρεως), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ

Αντιεξουσιαστές/ριες από τις σχολές και τα ανατολικά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575561/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Άμεση απελευθέρωση του Τάσου Θεοφίλου

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ Παρασκευή, 7/7, Εφετείο (Λουκάρεως), 9:00πμ, που θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία ενατίον του και να αποφυλακιστεί αμέσως.

  • Γιατί δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του και κρατείται επί πέντε χρόνια απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί η ασυδοσία της «δικαστικής χούντας».
  • Γιατί αν και στη δίκη του σε πρώτο βαθμό το κατηγορητήριο εναντίον του κατέρρευσε και απαλλάχτηκε για τις βασικές κατηγορίες, του επιβλήθηκε 25ετής φυλάκιση, επειδή η εισαγγελική ιερά εξέταση χρειάζεται «δράστες» για να διαιωνίζει το ρόλο του σιδηρού βραχίονα της επιβολής του νόμου και της τάξης.
  • Γιατί η ψοφοδεής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τολμά να αμφισβητήσει στοιχειωδώς τη δικαστική και αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά συνεχώς δίνει εξετάσεις υπακοής στο νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό και την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία.
  • Γιατί ο Τάσος Θεοφίλου, εκτός από σπουδαίος αγωνιστής, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας οργανικός διανοούμενος του δρόμου και του αγώνα, που μέσα και έξω από τη φυλακή απέδειξε και αποδεικνύει ότι ο κομμουνισμός είναι απελευθερωτικό και μορφωτικό κίνημα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1313


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ανταπόκριση απο τη μικροφωνική αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ. σε Bύρωνα και Παγκράτι

post image

Το απόγευμα(από τις 7μμ) της Τρίτης 4/7 πραγματοποιήθηκε στον Βύρωνα(όρια με Παγκράτι)στην πλατεία Μαρτάκη μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης(με κείμενα και ανάρτηση πανό) στον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ.,καλεσμένη από την κατάληψη της Ανάληψης και πρωτοβουλία συντρόφων/-φισσών από τις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου,που τρέχουν το ζήτημα των 2 αυτών υποθέσεων ενόψει κιόλας της δικαστικής ετυμηγορίας του εφετείου του αναρχικού κομμουνιστή Τ.Θεοφίλου την Παρασκευή 7/7 και της εξέτασης του αιτήματος αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. απο το συμβούλιο εφετών τη Δευτέρα 17/7.Στο κάλεσμα της παρέμβασης ανταποκρίθηκαν κι άλλες τοπικές συλλογικότητες και ανένταχτοι σύντροφοι των γειτονιών αυτών(συνέλευση κατοίκων ΒΚΠ,Άλσους Παγκρατίου κ.α.), καθώς και άλλοι σύντροφοι απο τα ανατολικά προάστια και από άλλες περιοχές της μητρόπολης.Μετά το τέλος της μικροφωνικής οι 40 περίπου αλληλέγγυοι/ες ακολουθήσαμε με παρέμβαση σε δρόμους του Παγκρατίου με εκ νέου μοίρασμα κειμένων,πετάχτηκαν τρικάκια,γράφτηκαν με σπρέι συνθήματα και πατήθηκαν stencil,περνώντας απο κεντρικά σημεία της συνοικίας,μαγαζιά,τράπεζες και στάσεις μέχρι την πλατεία Παγκρατίου στο ύψους του Άλσους (επί της οδού Ευτυχίδου),φωνάχτηκαν συνθήματα με αντικρατικό/αντικατασταλτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο,καθώς και συνθήματα ενάντια στις εργοδοτικές δολοφονίες(<<εργατικά ατυχήματα>>,όπως θέλουν τα αφεντικά να τις παρουσιάζουν) και καταλήξαμε ξανά στον Βύρωνα(στο σημείο εκκίνησης) λίγο μετά τις 9 το βράδυ.Παράλληλα και καθ'ολη τη διάρκεια της δράσης μας υπήρχε θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο των γειτονιών,που εκδήλωσε ζωντανό ενδιαφέρον για τις 2 αυτές υποθέσες,διαβάζοντας τα κείμενα τα οποία μοιράστηκαν όλα.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ......ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...........ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ....ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ......ΟΛΟΙ/ΕΣ ΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ(ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)

Κατάληψη Ανάληψης Σύντροφοι/-φισσες

*Το κείμενο που μοιράστηκε και διαβάστηκε στην παρέμβαση.

<<Το κράτος εκδικείται συντρίβοντας ανθρώπους και αντιστάσεις.>>

Άμεση απελευθέρωση στον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ.

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνεται στο Εφετείο Αθηνών η πολύκροτη δίκη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου σε δεύτερο βαθμό. Η ιστορία αυτή και η περιπέτεια του συντρόφου ξεκινάνε τον Αύγουστο του 2012,όταν πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, κατά την οποία χάνει τη ζωή του 53χρονος οδηγός ταξί που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους. Αμέσως μετά την τέλεση των 2 αυτών πράξεων η αντιτρομοκρατική κάνει την εμφάνισή της στην υπόθεση λόγω ενός «ανώνυμου» τηλεφωνήματος, του οποίου την πηγή δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν οι αρχές. Το τηλεφώνημα ανέφερε ως δράστη κάποιον Τάσο που έχει σχέση με την «τρομοκρατία», αναφέροντας το ξενοδοχείο,στο οποίο τάχα διέμενε ο Θεοφίλου.

Ακολουθεί η σύλληψη του Τ. Θεοφίλου στις 18/8/012 στην Αθήνα κοντά στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό και η βίαιη απόσπαση DNA από τον ίδιο, με τη μέθοδο του πνιγμού κατά την προσαγωγή του στην κρατική ασφάλεια. Στη συνέχεια ένα ανύπαρκτο καπέλο γίνεται ο λόγος της προφυλάκισης του για συμμετοχή στη ληστεία της Alpha Bank,συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί,καθώς και με μια ακόμη κατασκευασμένη από τις διωκτικές αρχές κατηγορία,αυτή της ένταξης και συμμετοχής στην αναρχική επαναστατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ένα καπέλο που δεν περιλαμβάνεται στα ευρήματα από το σημείο της ληστείας,διότι δεν εντοπίστηκε ποτέ από καμία κάμερα που κάλυπτε εσωτερικά κι εξωτερικά την περιοχή περιμετρικά της τράπεζας, αλλά υποτίθεται ότι ενοχοποιεί τον Θεοφίλου, αφού βρέθηκε σε αυτό ιστός που ακόμα η αντιτρομοκρατική αρνείται κατηγορηματικά να επιβεβαιώσει το είδος του . Το σαθρό αυτό κατηγορητήριο καταρρέει γρήγορα έπειτα από τις,ασαφείς και παντελώς ελλιπείς από πλευράς τεκμηρίωσης της "αλήθειας",καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας (μπάτσων,υπαλλήλων της τράπεζας ,συγγενών του θύματος,θαμώνων και κατοίκων του νησιού της Πάρου),στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ποτέ στο πρόσωπο του δράστη της ληστείας και του φόνου ο Τ.Θεοφίλου,ασχέτως αν πολλοί εκ των οποίων στρατολογήθηκαν και εξαγοράστηκαν από την Alpha Bank με τον συγκεκριμένο καπιταλιστικό οργανισμό να λειτουργεί ως ενεργός και καταλυτικός παράγοντας στην τελική έκβαση της δίκης του.

Παρόλο που οι αποδείξεις οδηγούσαν στην αθώωση του συντρόφου δεν κατάφεραν να πείσουν τον συνονθύλευμα της έδρας του δικαστηρίου (με προεδρεύοντα τον Μ. Χατζηαθανασίου) κι έτσι ο Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξης (έχει ήδη εκτίσει τα 5) για συνεργεία στην ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί και τη ληστεία της τράπεζας,για οπλοκατοχή και πλαστογραφία,αλλά κρίθηκε αθώος για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στην αναρχική ε.ο. Σ.Π.Φ. Mε τον ίδιο τρόπο εξελίχθηκε μέχρι στιγμής η δίκη στο εφετείο,όπου κρίθηκαν πάλι αναξιόπιστοι όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας. Όμως το αδίστακτο και κυνικό πρόσωπο της δικαστικής εξουσίας επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει τελειωμό....Αυτή τη φορά η-σε διατεταγμένη υπηρεσία εισαγγελέας Άννα Καλουτά πρότεινε την ενοχή του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες,αφού απαξίωσε τον ίδιο το θεσμικό της ρόλο πετώντας στα σκουπίδια την ακροαματική διαδικασία που επί έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη, πρότεινε την καταδίκη του Τάσου για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οπλοκατοχή και πλαστογραφία, δηλ. σε ποινή που πιθανώς να φτάσει τα δις ισόβια χρόνια κάθειρξης και να αποτελέσει την πρώτη φορά στα χρονικά του δικαιικού συστήματος του ελληνικού κράτους- μεγαλύτερη απόφαση καταδίκης δίκης σε δεύτερο βαθμό από την αντίστοιχη της πρωτόδικης.

Από την αρχή της δίκης η εισαγγελέας Άννα Καλουτά είχε κάνει σαφές ότι μοναδικός της στόχος είναι η πάση θυσία καταδίκη του συντρόφου και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα στοιχείο που αποδεικνύει την αθωότητά του. Δεν δίστασε στην αγόρευσή της όχι μόνο να απορρίψει χωρίς επιχειρήματα ολόκληρη την υπερασπιστική γραμμή του Τάσου Θεοφίλου, αλλά και να διαστρεβλώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δημιουργώντας ένα φθηνό και γελοίο αφήγημα με μοναδικό στόχο την πολιτική και φυσική εξόντωση του συντρόφου. Το μόνο στοιχείο που ως τώρα τον κρατά στη φυλακή και τον βρίσκει αντιμέτωπο με νέα βαρύτερη καταδίκη είναι η εύρεση DNA σε καπέλο που υποτίθεται πως έπεσε απ' τον δράστη την ώρα της ληστείας. Το DNA όμως, όπως γνωρίζουμε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο που αρκεί για να καταδικάσει κάποιον σε ισόβια κάθειρξη. Με τον ίδιο τρόπο καταδικάστηκε πριν από μερικούς μήνες σε 25 χρόνια κάθειρξη ο αναρχικός σύντροφος Μάριος Σεισίδης για συμμετοχή στην περιβόητη ληστεία της ΕΤΕ της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια το 2006.Αντίστοιχα στο πρόσφατο παρελθόν, καταδικάστηκαν οι αναρχικοί σύντροφοι Άκης Σαραφούδης και Γιάννης Ναξάκης, πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό σε ποινές πολυετούς(μικρότερης διάρκειας) φυλάκισης για συμμετοχή τους σε ληστείες τραπεζών στον Πυργετό Λάρισας και τη Νιγρίτα Σερρών. Αντιθέτως, η ολοένα και συχνότερη και ανεξέλεγκτη χρήση γενετικού υλικού από πλευράς των κατασταλτικών αρχών ως αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί αναξιόπιστη μέθοδο πιστοποίησης αποτελεσμάτων, λόγω του ότι η συγκεκριμένη μέθοδος (STR) αποτελεί μόνο μέθοδο αποκλεισμού υπόπτων και όχι ταυτοποίησης του. Δεν είναι όμως η μόνη φορά που βλέπουμε ένα «σενάριο» της αντιτρομοκρατικής να οδηγεί κάποιον άδικα στη φυλακή. Άτομα που δεν είχαν εις βάρος τους οτιδήποτε, καμία μαρτυρία, μόνο προσωπικές σχέσεις με άτομα που θεωρούσε «ύποπτα» η αντιτρομοκρατική και την υποψία συμμετοχής τους στον αναρχικό/αντιςξουσιαστικό χωρο.

Σχετικά με την Ηριάννα Β.Λ.

Ζωντανό παράδειγμα έτερης εσκεμμένης στοχοποίησης από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους (Αστυνομία και Αστική Δικαιοσύνη) αποτελεί την περίοδο που διανύουμε η περίπτωση της 29χρονης πανεπιστημιακού-υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ηριάννας Β.Λ,η οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Β' Τριμελές Κακουργιοδικείο της Αθήνας σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή την 1η Ιουνίου με την κατηγορία της συμμετοχής της στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς ελαφρυντικά, με στοιχεία εντελώς διάτρητα,για την ακρίβεια με την ταυτοποίηση μερικού αμφιλεγόμενου δείγματος DNA, το οποίο ανιχνεύθηκε σε γεμιστήρα εκτός όπλου που ανήκε στα ευρήματα που εντοπίστηκαν θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και οδήγησε στη σύλληψη και την ποινική της δίωξη για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων».Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας επίπονος αγώνας, από τη μια για να αντικρούσει τις κατηγορίες και από την άλλη για να κατορθώσει, εν μέσω και κλίματος τρομοϋστερίας, να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μετά την απολογία της τότε στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, γεγονός που καταδείκνυε την ανεπάρκεια της ένδειξης ενοχής με βάση την οποία είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της. Λίγες ημέρες αργότερα, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας όχι μόνο άφησε αιχμές κατά δικαστών για την κρίση τους σε θέματα "τρομοκρατίας", αλλά κοινοποίησε και ένα ενημερωτικό σημείωμα κατονομάζοντας όσους κατηγορούνταν για "τρομοκρατική δράση", στο οποίο φιγουράριζε και το δικό της όνομα (στον εν λόγω κατάλογο αναφέρονταν και στοιχεία ατόμων που είχαν αθωωθεί από σχετικές κατηγορίες).

Το 2015 (κι ενώ η δίκη της δεν είχε ακόμη γίνει) δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών, έπειτα και από σύμφωνες εισαγγελικές προτάσεις, έκαναν δεκτό το αίτημα της να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου ο οποίος της είχε επιβληθεί, προκειμένου να μεταβεί στο εξωτερικό για να συμμετάσχει σε συνέδρια που αφορούσαν τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα, ώστε να συνεχίσει την επιστημονική της καριέρα παρά τις αντιξοότητες. Η δίωξη της Ηριάννας Β.Λ, είναι φανερό ότι έχει να κάνει με την ποινικοποίηση της προσωπικής σχέσης της με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Π., ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και έχει ήδη αθωωθεί. Επιπροσθέτως,η διεξαγωγή της δίκης της Ηριάννας δεν έλαβε καμία δημοσιότητα μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου και καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξε πλήρης απουσία μαρτύρων. Αυτή η εξέλιξη λειτούργησε ως ακόμα ένας καθοριστικός παράγοντας στην καταδίκη της.

Επομένως,οι περιπτώσεις του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ. καταδεικνύουν την προσπάθεια ριζικής αλλαγής του τοπίου στους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης σε πολιτικές ("ποινικές") υποθέσεις που αντιμάχονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας. Το κράτος προσδοκά στον απώτερο σκοπό της οχύρωσης του νομικού του οπλοστασίου,δίνοντας έτσι ένα ακόμα σαφές μήνυμα επιβολής στις περιπτώσεις που διακινδυνεύεται η "αξιοπιστία" του και η ακεραιότητα της κυριαρχίας του. Ωστόσο,αξίζει να σημειωθούν και άλλες σκοπιμότητες που αποτυπώνονται,μέσα από τις μακρόχρονες διώξεις και καταδίκες υποθέσεων,κυρίως ένοπλης πάλης που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον α/α χώρο. Τα κίνητρα από την ενοχή κάθε κατηγορούμενου στις επίμαχες υποθέσεις αποτελούν σύνηθες εφαλτήριο-παράσημο για την επαγγελματική ανέλιξη των δικαστικών λειτουργών (δικαστών,ανακριτών και εισαγγελέων) σε υψηλότερες βαθμίδες της αστικής δικαιοσύνης,καθώς έτσι αναδύεται το κύρος τους ως προς την αφοσίωση τους στη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους. Αυτό έχει ως επακόλουθο την -κατά γενική ομολογία μεροληπτική της στάση ως προς τα συμφέροντα του κράτους και των καπιταλιστών.

Οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον κόσμου από το αναρχικό και ολόκληρο το οριζόντιο/ανταγωνιστικό/ριζοσπαστικό κίνημα,καθώς κι από το ευρύτερο κοινωνικό φάσμα πέρα από ιδιότυπα και στενά πολιτικά πλαίσια. Οι μαζικές πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης σε πανελλαδικό επίπεδο και οι μεμονωμένες αντίστοιχες κινητοποιήσεις εκτός συνόρων που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουνίου,δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους διαχειριστές της εξουσίας και των παραφυάδων της,ότι η σκευωρία και η εμμονική προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και της καταστρατήγησης της απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος των καταπιεστών δε θα γίνει ανεκτή,και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα μέσα στον κοινωνικό/ ταξικό πόλεμο που βιώνουμε και που οξύνεται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.Ο Τάσος και η Ηριάννα είναι 2 απο όλους εμάς. Για αυτό και θα αντισταθούμε με κάθε δυνατό μέσο για την άμεση αθώωση τους. Να μην αφήσουμε να επιβληθεί ο φόβος και να σταθούμε ακέραιοι και ανυποχώρητοι απέναντι στην εκδικητικότητα της εξουσίας και τα πολυδιάστατα αδηφάγα μέσα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.(ΑΙΘΟΥΣΑ Δ120Γ,6ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ), ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ..... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ.....ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.... ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ....ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ.....ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.....ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ!!!!

Κατάληψη Ανάληψη

Σύντροφοι/ισσες από Βύρωνα & Παγκράτι

Εικόνες:

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575773/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης ενόψει αποφάσεων στα εφετεία: ΣΠΦ & άλλων αναρχικών συντρόφων καθώς και του Τ.Θεοφίλου

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9π.μ στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) η απόφαση του εφετείου για τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ.Θεοφίλου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 10π.μ. στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η απόφαση στο εφετείο υποθέσεων της Σ.Π.Φ. και άλλων αναρχικών συντρόφων για την υπόθεση Χαλανδρίου.


Σε μια περίοδο εξατομίκευσης και κατακερματισμού, η αλληλεγγύη αποτελεί συνειδητή επιλογή στήριξης τόσο των συντρόφων που επιτίθονται έμπρακτα σε κράτος και κεφάλαιο, οπλίζοντας τις επιλογές τους, όσο και των συντρόφων που λόγω της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής τους ταυτότητας βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Η καταστολή και ο εγκλεισμός δεν καταστέλλουν τον αγώνα, αλλά δημιουργούν εστίες αντίστασης και επίθεσης ενάντια σε κάθε μορφής εξουσίας.

Ένα κίνημα οφείλει να έχει τη συνείδηση πως η υπεράσπιση των αιχμαλώτων του, των πολιτικών κρατούμενων, είναι πρωταρχικό καθήκον ζωτικής σημασίας για την ίδια του την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575779/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα στις αποφάσεις των εφετείων της ΣΠΦ και του Τ.Θεοφίλου

Καλούμε σε συγκέντρωση στο εφετείο του Τ.Θεοφίλου στη Λουκάρεως, 7/7, 9:00πμ, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Παράλληλα καλούμε στις 7/7, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού στις 9:00πμ οπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου της υπόθεσης Χαλανδρίου.

Δύναμη στους έγκλειστους αναρχικούς

Μέχρι την ολική καταστροφή κάθε φυλακής...

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός-Πυρήνας Έμπρακτης Αλληλεγγύης

πηγή : http://abcsolidaritycell.espivblogs.net/archi…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση την Παρασκευή 7/7 στο Εφετείο (Λουκάρεως ) όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Τον Αύγουστο του 2012 η Αντιτρομοκρατική απαγάγει στο κέντρο της Αθήνας τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου, τον μεταφέρει στην ΓΑΔΑ, όπου τον βασανίζει και του αποσπά βίαια γενετικό υλικό. Εκεί ο σύντροφος ενημερώνεται ότι τον εμπλέκουν σε ληστεία, που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν στην τράπεζα Alpha Bank στην Νάουσα της Πάρου, όπου τραυματίζεται θανάσιμα πολίτης, ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ισχυριζόμενη ότι το DNA του ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε καπέλο που έπεσε από κάποιον από τους ληστές, τον κατηγορεί για ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη συγκεκριμένη ληστεία. Αυτό που αποδείχθηκε βέβαια αργότερα εντός της δικαστικής αίθουσας είναι ότι κανένα καπέλο δεν υπάρχει στις φωτογραφίες της σήμανσης από τον τόπο που εκτυλίχθηκε το συμβάν, αντίθετα από τα έγγραφα προκύπτει ότι το καπέλο έχει αποσταλεί από το Α.Τ. Πάρου σε διαφορετική ημερομηνία από τα υπόλοιπα ευρήματα και ξαφνικά εμφανίζεται στις φωτογραφίες με τα ευρήματα της ΓΑΔΑ. Και μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, η σκευωρία εναντίον του εμπλουτίζεται και με συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ομηρία του Τ. Θεοφίλου από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές καθώς και η διαπόμπευση και ο διασυρμός του από τα ΜΜΕ, τα οποία καλλιεργώντας ένα κλίμα πανικού και τρομοϋστερίας, τον παρουσιάζουν ως έναν αδίστακτο δολοφόνο και επικίνδυνο τρομοκράτη, στοχεύοντας στην πολιτική εξόντωση του ίδιου μέσα από μια βαριά καταδίκη και στην εγκληματοποίηση της αναρχικής πολιτικής δράσης.

Ο Τ. Θεοφίλου, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζει την δίωξή του καθαρά πολιτική, αναδεικνύοντας την κρατική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του στη δίκη που ακολούθησε τον Νοέμβρη του 2013. Τελικά τον Φλεβάρη του 2014 καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία, ενώ αθωώνεται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ. Παρά το γεγονός ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν εξοντωτική, η δικαστική εξουσία και οι πολιτικοί της εντολοδόχοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Έτσι, λίγες μέρες μετά, ο Εισαγγελέας Δράκος ασκεί "έφεση υπέρ του νόμου", με αποτέλεσμα ο σύντροφος να αντιμετωπίζει εκ νέου στο εφετείο, που ξεκίνησε στις 24/02/17, τις κατηγορίες για τις οποίες είχε αθωωθεί πρωτόδικα.

Η δίωξη και φυλάκιση του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ή τυχαία περίπτωση, αλλά εντάσσεται στο συνολικό κατασταλτικό πλαίσιο του κράτους τόσο για το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντίστασεων, όσο και για την ιδεολογική και κατασταλτική εξουδετέρωση των αναρχικών αγωνιστών που παλεύουν για τη ριζική ανατροπή του υπάρχοντος κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Οι ειδικοί "αντι"τρομοκρατικοί νόμοι (που συνεχώς προωθείται η διεύρυνσή τους), τα ειδικά δικαστήρια, οι εξοντωτικές ποινές (όπως η 36χρονη ποινή που επιβλήθηκε στον Μάριο Σεισίδη), οι ειδικές συνθήκες κράτησης (χαρακτηριστικές ειναι οι περιπτώσεις του αναρχικού Κ. Γουρνά και του κομμουνιστή Δ. Κουφοντίνα, των οποίων οι αλλεπάλληλες αιτήσεις αδείας απορρίπτονται συνεχώς επειδή ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις), αποτελούν κομμάτια του κατασταλτικού οπλοστάσιο του κράτους που συνεχώς διευρύνεται και θωρακίζεται στην κατέυθυνση δόμησης ενός μόνιμου Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης και της προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Πλήθος είναι τα παραδείγματα εφαρμογής του ειδικού κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους τόσο εναντίον κοινωνικών και ταξικών αγώνων (χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και των σωματείων βάσης, τόσο των εργαζόμενων στον επισιτισμό όσο και των δικυκλιστών) όσο και εναντίον αναρχικών αγωνιστών όπου οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συνοδεύονται από την κυρίαρχη προπαγάνδα που πάγια επιχειρεί να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει τη δράση τους.

Ενισχυτικό ρόλο σε αυτές τις διώξεις έχει η Αντιτρομοκρατική, η οποία επιδίδεται σε μια βιομηχανία διώξεων, κατασκευάζοντας κατηγορητήρια, δημιουργώντας ψεύτικα πειστήρια, εμφανίζοντας ανώνυμα τηλεφωνήματα και εντέλει αποφασίζοντας σαν αυτόκλητος δικαστής για την ενοχή του κατηγορουμένου βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων. Παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογικές δυνατότητες ελέγχου, όπως υποχρεωτική λήψη και ανεξέλεκτη χρήση του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής προκειμένου να ταυτοποιηθούν "ένοχοι", παρά τις συνθήκες μεταφοράς, επιμόλυνσης, εξέτασης και αποθήκευσης των δειγμάτων που κάνουν ξεκάθαρο τον επισφαλή χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας. Αυτό άλλωστε, ήταν και το μοναδικό στοιχείο με το οποίο καταδικάστηκε ο Τ. Θεοφίλου σε 25 χρόνια φυλάκιση, ενώ πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών η Ηριάννα Β.Λ., με επίσης μοναδικό στοιχείο ένα "μερικό" γενετικό προφίλ. Μία καταδική παράλογη, εξοντωτική και παραδειγματική που ποινικοποίει τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις και επιχειρεί να εμπεδώσει κοινωνικά το φόβο.

Αυτό δηλαδή που εφαρμόζεται είναι ένα μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές, που στόχο έχει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας, την εξουδετέρωση των αντιστάσεών της και εντέλει την απομόνωση και αποδυνάμωση του αναρχικού κινήματος. Ένα αναρχικό κίνημα που εδώ και χρόνια αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό και τις παθογένειες που αυτός γεννά, που απορρίπτει το κράτος και τις εξουσιαστικές του δομές, που αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των από τα κάτω, που συμμετέχει ενεργά στους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, που προτάσσει την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το εφετείο του Τ. Θεοφίλου εκτυλίσσεται σε μια εποχή γενικευμένης συστημικής κρίσης, όπου οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι πολιτικοί διαχειριστές. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες αφότου ανήλθαν στην εξουσία, καταπάτησαν το άσυλο του πανεπιστημίου, εκκενώνοντας την Πρυτανεία που είχε καταληφθεί για να αποτελέσει δημόσιο χώρο αγώνα και στήριξης της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στο ειδικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους. Η κλιμάκωση αυτή της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της μονιμοποίησης ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της επιβολής συνθηκών κάτεργου και φυλακής εντός της κοινωνίας. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και των φυσικών πόρων, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η εγκληματοποίηση των αυτοοργανωμένων αγώνων, οι εκκενώσεις καταλήψεων, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Γιατί βασικός στόχος αυτού του πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεοκοπημένου συστήματος, προκειμένου να διαιωνίσει την κυριαρχία του είναι η εμβάθυνση του ελέγχου σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, η εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αντίστασης, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, οι φυλακίσεις και οι εξοντωτικές ποινές σε ανθρώπους που ακόμα αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν απέναντι στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας. Αυτός είναι και ο λόγος της δίωξης του Τ. Θεοφίλου. Διώκεται για την πολιτική του ταυτότητα, γιατί επέλεξε να συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, γιατί επέλεξε να αγωνιστεί για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Γι' αυτόν τον λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια σε αυτούς που υποτιμούν και εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Ο αγώνας του μέσα από την φυλακή είναι και δικός μας αγώνας….

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Παρασκευή 7 Ιουλίου , Συγκέντρωση στις 9:00 στο Εφετείο (Λουκάρεως) , όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70356/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα και στον Τάσο Θεοφίλου ,κάλεσμα σε συγκέντρωση στο εφετείο του Τάσου Θεοφίλου

post image

''Σε μια κοινωνία καπιταΛΗΣΤΩΝ το μόνο υγιές είναι οι φιλικές μας σχέσεις.Σήμερα η Ηριάννα και οΤάσος ,αύριο εσύ''

Σύντροφοι και συντρόφισσες ανάρτησαν πανό ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ και στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Καλούμε αύριο στις 9:00 πμ στη Λουκάρεως όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575802/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

«Κάποτε θα τελειώσουν όλα αυτά.

Και θα λέμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε.

Ότι δεν ήρθαμε άδικα στη ζωή.

Ότι δε γίναμε άδικα βάρος στη γη.

Ότι κάτι αφήσαμε πίσω μας…»

Τ. Θεοφίλου

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως) θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, έπειτα από πολύμηνες συνεδριάσεις. Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη το 2012, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, καθ' υπόδειξη δύο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2014, σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία οδηγού ταξί και για ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012. Τότε, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως και από τις κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου εκδικάζονται ταυτόχρονα τόσο η έφεση του ίδιου όσο και η έφεση της εισαγγελίας υπέρ του επαχθούς τρομονόμου. Στις 15 Μαΐου 2017, με μια πρωτοφανή και άκρως εκδικητική αγόρευση, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου για τις πράξεις που του καταλογίστηκαν σε πρώτο βαθμό (ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία), αλλά και για εκείνες για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Πρόκειται για μία χωρίς προηγούμενο κατασκευασμένη εξοντωτική πολιτική δίωξη με ότι συνεπάγεται αυτή (καταδίκη, εγκλεισμός, ψυχολογική κατάπτωση κλπ.), τη στιγμή που το σαθρό κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει πλήρως και στις δυο δικαστικές αναμετρήσεις. Λείπει παντελώς κάθε αποδεικτικό στοιχείο ενοχής του Τ. Θεοφίλου κι αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πενιχρότατες καταθέσεις των μαρτύρων που δεν επιβεβαίωσαν ποτέ τη ζωντανή παρουσία του στα επίμαχα σημεία της ληστείας και της ανθρωποκτονίας. Το μόνο σαφές συμπέρασμα που απορρέει από την εξέλιξη της διαδικασίας και των δύο δικών είναι ότι καθίστανται έκθετες και ανεπαρκείς αστυνομία και δικαιοσύνη ως προς τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των μέσων για την απόδειξη ενοχής του κατηγορουμένου. Μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο για την καταδίκη του ήταν μια παράτυπη και αντεπιστημονική εξέταση για DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο (με τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου να δηλώνει: «Καταλάβαμε, μπορεί και να μην το φόρεσε το καπέλο ο Θεοφίλου»). Το συγκεκριμένο αντικείμενο μάλιστα δεν είχε περιληφθεί στην επιτόπια φωτογράφιση των πειστηρίων, δεν είχε εγγραφεί στην έκθεση κατάσχεσης, ενώ αναγνωρίστηκε ως διαφορετικό καπέλο από αυτόπτη μάρτυρα.

Ο αγώνας του Τάσου για την ελευθερία είναι αγώνας ενάντια στο βαθύ αστυνομικό κράτος, ενάντια στην ποινική καταστολή και τα ακραία δόγματά της, αγώνας ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που τείνει να γίνει κανονικότητα. Μίας κατάστασης που, όπως και στην περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ και του Περικλή Μ., από το τεκμήριο της αθωότητας έχουμε περάσει στο «τεκμήριο της ενοχής» και στους κατηγορούμενους που « πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες». Όχι μόνο η δικαστική πρακτική, αλλά και η νομοθεσία, κυρίως με την εισαγωγή των τρομονόμων οι οποίοι συνεχώς διευρύνονται προς το χειρότερο, καταργούν επί της ουσίας ουσιώδη κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, αλλά και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν με εφιαλτικό τρόπο κάθε αγωνιστική έκφραση. Άλλωστε, μέχρι σήμερα, αυτό το νομοθετικό πλαίσιο έχει χρησιμοποιηθεί για να φυλακίσουν ή να υποβάλλουν σε δικαστική ομηρία, με ανύπαρκτα σχεδόν στοιχεία, αγωνιστές, σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν τους ίδιους και πολύ περισσότερο να σπείρουν το φόβο στα κομμάτια του λαού που αντιστέκονται, στη λαϊκή οργή που βράζει.

Όπως λέει ο ίδιος ο Τάσος: «Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του. Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις πράξεις που μου καταλογίζουν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη».

Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει να «λέγεται άνθρωπος» να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά κεκτημένα και να εκφράσει και με την παρουσία του στη δικαστική αίθουσα την αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (οδός Λουκάρεως). 9.00 πμ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

πηγή : http://redline.espivblogs.net/2017/07/να-ληξε…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Μοιρασμα και αναρτηση πανο στην Ερτ για Τασο Θεοφιλου

post image

Σήμερα, Πέμπτη 6/7 μοιρασαμε κείμενα στο προαύλιο της ΕΡΤ την ώρα που γινόταν συναυλία, με ενημερωτικό περιεχόμενο και απόσπασμα της "απολογίας", σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεόφιλου και με κάλεσμα στο εφετείο.

Η ανταπόκριση ήταν θετική απο όλο τον κόσμο και υπήρχε ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Κατά την αποχώρηση μας αναρτησαμε πανό δίπλα από την είσοδο της ΕΡΤ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Όλοι και όλες στο εφετείο τη Παρασκευή 7/7 9πμ

Αλληλέγγυοι/ες από την Αγία Παρασκευή

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575805/