Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

post image

5 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Σχεδόν 5 χρόνια έχουν περάσει από την 3η αντιφασιστική μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ, που οδήγησε σε 15 συλλήψεις αγωνιστών, αυξάνοντας τον αριθμό αργότερα σε 21 κατηγορούμενους.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν δικαστικά όμηροι κάποιοι απο εμάς μιας και συνεχίζουν να υποχρεούνται να δίνουν το παρόν στο ΑΤ της περιοχής τους, ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Στις 12 Μαρτίου του 2018 αναμένουμε να δικαστούμε γιατί επιλέξαμε να βάλουμε το μυαλό και το σώμα μας ανάχωμα στο φασισμό, ενώ πριν 5 χρόνια οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν, βασανίζοντάς μας και κατά τη σύλληψη, αλλά και κατά τη διάρκεια κράτησής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ.

Από την πρώτη στιγμή εκείνο το βράδυ ήταν ξεκάθαρο ποιούς είχαμε απέναντί μας. Οι δηλώσεις του τύπου "δε θα ξανακάνετε αντιφασιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα", "θα πεθάνετε όπως οι παππούδες σας στο Γράμμο και το Βίτσι", οι αναφορές στους νεκρούς συντρόφους μας (Λάμπρο Φούντα, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και Μιχάλη Καλτεζά), οι απειλές ότι θα έχουμε την ίδια μοίρα με αυτούς και σαν επιστέγασμα η δήλωση "είμαστε χρυσή αυγή" και "οι χρυσαυγίτες είναι αδέλφια μας» ήταν μια αναμφίβολη παραδοχή της πολιτικής ταυτότητας των μπάτσων. Η συνέχεια ήρθε απλά να επικυρώσει την πολιτική εντολή και τον ρόλο που είχαν αναλάβει στις 30 Σεπτέμβρη, βιντεοσκοπώντας πρόσωπα, ασκώντας σωματική βία κατ' επανάληψη, εκφοβίζοντας και απειλώντας ότι όλα αυτά θα τα αποκτήσει η Χ.Α. Δε θα ξεχάσουμε τα σεξιστικά, εμετικά σχόλια στις συντρόφισσες, τα μαθήματα "σωστής ανάκρισης αναρχικών" και άλλα πολλά. Δε θα ξεχάσουμε ακόμη ότι για 19 ώρες επιβεβαιωνόμασταν για την καίρια πολιτική κίνησή μας που τόσο ενόχλησε την "προστατευμένη" τους περιοχή.

Φυσικά και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε και οι μοναδικοί που βρέθηκαν στα χέρια κράτους - παρακράτους. Δεκάδες αγωνιστές είτε στο δρόμο, είτε μες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, είτε μες στις φυλακές έχουν βασανιστεί από τους προστάτες του κράτους και του κεφαλαίου.

Το γεγονός των βασανιστηρίων των 15 έλαβε την πραγματική του διάσταση έπειτα από άρθρο της εφημερίδας Guardian. Την ίδια στιγμή, ενώ όλα τα εγχώρια καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης γνώριζαν τι είχε συμβεί, συνειδητά προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός. Η πολιτική κάλυψη των βασανιστηρίων αλλά και της απόκρυψης τους ήρθε από τον υπουργό δημόσιας τάξης Ν. Δένδια όταν από το βήμα της βουλής μίλησε για ανύπαρκτα βασανιστήρια και απείλησε με μήνυση τον Guardian. Τα ιατροδικαστικά πορίσματα θα τον διαψεύσουν.

Οι συλληφθέντες προβήκαμε σε μηνύσεις εναντίον κάθε είδους μπάτσων ( Δέλτα, ΟΠΚΕ κλπ), που κακοποίησαν συντρόφους-ισσες, τόσο κατά την σύλληψή μας όσο και στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Οι μπάτσοι που βρέθηκαν στις 30/09 αντιμέτωποι με τους αντιφασίστες αγωνιστές, δεν είναι αυτόνομοι θύλακες που λειτουργούσαν αυτοβούλως αλλά ένστολοι εντεταλμένοι στην υπηρεσία κράτους και κεφαλαίου για την διατήρηση της τάξης και την πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και ούτε περιμένουμε να απαρνηθεί τον ταξικό της ρόλο. Άλλωστε δεν παύει να τον επιδυκνύει σε πολύκροτες δικαστικές υποθέσεις. Αντιληφθήκαμε την κίνησή μας αυτή ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και ακόμα επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να απροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση μαζί τους.Μια κίνηση υπεράσπισης του αναφαίρετου δικαιώματος της αντίστασης, της πολιτικής ανυπακοής, της αλληλεγγύης σε μετανάστες.

Η δίκη αυτή θα είναι ένα πεδίο σύγκρουσης με τον φασισμό και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που τον γεννάει. Θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μέχρι την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δίκη 31 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 09.00, κτίριο 9 πρώην σχολής ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575869/


Κάλεσμα στη δίκη αστυνομικών για τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας

Κάλεσμα στη δίκη αστυνομικών για τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας: Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, 9. π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, δικάζονται οι μπάτσοι-βασανιστές των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΟΠΚΕ μετά από μήνυση των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας που είχαν χτυπηθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, τόσο στο δρόμο κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας στην διαδήλωση, όσο και αργότερα κρατούμενοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Τότε, οι ένστολοι φασίστες είχαν επιτεθεί σε συντρόφους και συντρόφισσες που διαδήλωναν ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. στον Άγιο Παντελεήμονα και σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες. Η σύλληψη των 15 αγωνιστών και αργότερα η άσκηση δίωξης σε 6 επιπλέον συντρόφους, οι ξυλοδαρμοί που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ, η ωμή παραδοχή των μπάτσων ότι τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων παραδίδονται στη χρυσή αυγή, καθώς και η κάλυψη και η νομιμοποίηση των βασανιστηρίων από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας και τα εγχώρια ΜΜΕ, είναι ενδεικτικά όχι μόνο της συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και παρακρατικών (η οποία οδήγησε και ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), αλλά και της ευρύτερης συνθήκης που την τροφοδοτεί: αυτήν του θεσμικού φασισμού, της επιχειρούμενης επιβολής της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην κοινωνία, που αναδεικνύει ως προτεραιότητα την κατασταλτική επίθεση σε όσους αντιστέκονται, σε απεργούς, σε διαδηλωτές, σε χώρους αγώνα, είτε από τα ένστολα τάγματα εφόδου της δημοκρατίας είτε από τους παρακρατικούς λακέδες της.

Πέντε χρόνια μετά, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και των συντροφισσών που θα βρεθούν στα δικαστήρια δίνοντας κι εκεί μια μάχη ενάντια στην ανοχή, τη σιωπή και τη λήθη. Μια μάχη που αφορά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της εξουσίας και τον κόσμο του αγώνα και είναι υπόθεση του σήμερα.

Από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη που στα τέλη Μάη οχτώ μετανάστες χωρίς χαρτιά υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό μέσα στο τμήμα αλλοδαπών επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τον δεκάμηνο εγκλεισμό τους και εντέλει προφυλακίστηκαν, από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας στη Λέσβο που στα μέσα Ιούλη δεκάδες μετανάστες και μετανάστριες χτυπιούνται και συλλαμβάνονται από τα ΜΑΤ όταν διαδηλώνουν ενάντια στον εγκλεισμό τους, μέχρι τους δρόμους της Θεσσαλονίκης που στις 19 Ιούλη αντιφασιστική πορεία αναρχικών δέχτηκε επίθεση από αστυνομικές διμοιρίες, με το μένος τους να εστιάζεται σε μία από τις διαδηλώτριες... καμία επίθεση στους αγωνιστές, στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους δεν θα μείνει αναπάντητη.

Αναρχική Συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς"
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ο.Σ.

*

Κάλεσμα στα δικαστήρια από τη Συνέλευση των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας: https://athens.indymedia.org/post/1575869/

Κύκλος της Φωτιάς | μέλος της ΑΠΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576519/