Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 23.00

(ΑΝΑΒΟΛΗ)Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφου

post image

ΊΜΙΑ 2016:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΜΟΥ

Τα '''Ιμια'' αποτελούν ιδιαίτερο πολιτικό γεγονός για τους υμνητές του βαθιά συντηρητικού και εθνικιστικού φρονήματος. Μέρα συσπείρωσης για τους φασίστες, η οποία συνοδεύεται τα τελευταία χρόνια με επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες προλετάριους. Το 2016 η εβδομάδα των "ιμίων" σημαδεύτηκε από πλειάδα αντιφασιστικών δράσεων. Πραγματοποιήθηκαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, έγινε παρέμβαση σε Γερμανούς ναζί πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, καλέστηκε συγκέντρωση για υπεράσπιση της πλατείας Βικτωρίας (όπου διέμεναν πρόσφυγες) και επιχειρήθηκε κατάληψη του εδάφους των χρυσαυγιτών την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης από αντιφασίστες, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της εκδήλωσης τους στην πλατεία Ρηγίλλης.

Στις 30/1/2016-ημέρα των Ιμίων- ομάδα αντιφασιστών πορευτήκαμε προς την πλατεία Βικτωρίας όπου εκείνη την ώρα θα πραγματοποιούνταν καλεσμένη ανοιχτή συγκέντρωση-περιφρούρηση. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των παρευρισκόμενων και της ενισχυμένης ομάδας ΔΙ.ΑΣ, η οποία πραγματοποιούσε, την ώρα που μόλις φτάσαμε, έλεγχο. Το αποτέλεσμα ήταν να συληφθώ και να δεχτώ βία αμέσως μετά τη σύλληψή μου και κατά την είσοδό μου στη ΓΑΔΑ. Αντιλαμβανόμενος το εχθρικό πεδίο που βρισκόμουν δεν συνεργάστηκα κατά την ανάκριση και αρνήθηκα να υποβληθώ σε ''σήμανση''.

Η πολιτική των κυρίαρχων δεν ''διεξάγεται'' με όρους ''σαβουάρ βίβρ'', αλλά με τη βία. Δια πυρός και σιδήρου επιβάλλουν την εξαθλίωση,την ανέχεια,τον θάνατο. Οι προεκτάσεις των αποφάσεων που παίρνονται στα δικαστήρια είναι πολιτικές, ακυρώνοντας τον όποιο αντίθετο ισχυρισμό στην πράξη. Η πειθηνιότητα, η υποταγή και η καταστολή είναι θεμελιώδη στοιχεία του κόσμου που διαμορφώνεται από την εξουσία.

Οι υπερεθνικές ελίτ διαμορφώνουν ένα παγκόσμιο-συγκεντρωτικό σύστημα. Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός έχει πολιτικό και στρατιωτικό τομέα και ''επεκτείνεται'' βίαια σε ολόκληρη την υφήλιο. Η προπαγάνδα για την αξία και την παντοδυναμία της οικονομίας της αγοράς στρώνει το έδαφος για την καταστολή εντός των συνόρων και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στον 3 ο κόσμο ενάντια σε ολόκληρους λαούς,απείθαρχους και αντιφρονούντες. Με το ΝΑΤΟ ως αιχμή του δόρατος της επιβολής , οι χρηματο-οικονομικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις αλωνίζουν στην παγκόσμια επικράτεια αφήνοντας πίσω κρανίου τόπο. Μια ματιά στον Ευρωπαϊκό νότο (Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία) και στη Μέση Ανατολή (Συρία,Ιράκ,Τουρκία,Παλαιστίνη) αρκεί...

Το βάθεμα και η διεύρυνση της αθλιότητας είναι προς το συμφέρον των οικονομικά ισχυρών και συνιστά τη θεμέλιο λίθο του φασισμού. Η μαζική υλική φτώχεια που προκαλούν στοχεύει στο ηθικό των ανθρώπων, συνιστά πόλεμο φθοράς για να γίνουμε χειρίσιμοι/σκλάβοι,χωρίς μνήμη και αγωνιστική πυγμή. Να γίνουμε κρέας στις μηχανές των μεγαλο-αφεντικών. Η κοινή πολιτική/συνεργασία των κρατών στην καταστολή και φασιστικές/εθνικιστικές επιθέσεις ανά χώρα έχουν κοινό σκοπό: να διασφαλίσουν την τάξη ''πνίγοντας'' τις όποιες αντιστάσεις και συνακόλουθα να μονιμοποιήσουν το φόβο και τη ματαιότητα.

Στον Ελλαδικό χώρο,όπου τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αμέτρητες μαζικές κινητοποιήσεις και ενέργειες άμεσης δράσης ενάντια στο πολιτικό-οικονομικό καθεστώς, εμφανίστηκαν διάφορες κομματικές οργανώσεις. Ο σκοπός τους, τόσο οι αριστερές όσο και δεξιές, ήταν να παραπλανήσουν σκοπίμως και να αδρανοποιήσουν πιθανή απόπειρα κοινωνικής απελευθέρωσης. Σε αυτήν την ιδεολογικοπολιτική σύγχυση και εν' απουσία μαζικής και οργανωμένης επαναστατικής δυναμικής οι εθνικιστικές συμμορίες δεν αποδομήθηκαν και συσπειρώθηκαν στη ''ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ''.

Με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του εργάτη Λουκμάν και του αντιφασίστα Φύσσα από χρυσαυγίτες, οι πολιτικοί άρχοντες και οι υφιστάμενοι σε αυτούς διωκτικοί μηχανισμοί αναλαμβάνουν δράση για την οριοθέτηση του ριζοσπαστικού-ελευθεριακού κινήματος. Οι πλέον αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας συνεχίζουν το έργο των προκατόχων τους και διαλύουν ολοκληρωτικά την εναπομείναντα ισχνή κοινωνική συναίνεση των εκμεταλλευόμενων στο καθεστώς. Πανικοβλημένοι υπό τη γνώση του αναπόφευκτου της ανάπτυξης των κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων συνθλίβουν και αποπολιτικοποιουν ότι ορθώνεται ως ανάχωμα στη σύγχρονη δυστοπία που έχουν επιβάλλει. Πολιτικοί κρατούμενοι εξοντώνονται,αγωνιστές βαπτίζονται εγκληματίες και φυλακίζονται, διαδηλωτές και απεργοί ξυλοκοπούνται. Οι νόμοι και οι ποινικές κυρώσεις απαιτούν από τους καταπιεσμένους την ειρηνική συνύπαρξη με τους εξουσιαστές. Να αποδεχτούμε εν ολίγοις τον αργό θάνατο που μας έχουν επιβάλλει. Θέλουν να εμπεδώσουμε ότι ο στρατιωτικός μηχανισμός του κεφαλαίου οφείλει να έχει το μονοπώλιο στη χρήση βίας.

Στον αντίποδα , οι καταλήψεις,τα στέκια και οι χώροι εργασίας οφείλουν να αποτελούν πεδία για την δημιουργία κοινοτήτων οριζόντιας/αντιεραρχικής οργάνωσης. Να προσδίδουν επαναστατική κατεύθυνση στους αγώνες για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής δικτατορίας. Να αποδημήσουμε εντός του κοινωνικού πεδίου την πολιτική αντίληψη για την αναγκαιότητα του κράτους ως ρυθμιστή της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ζωής συνολικότερα. Να μην συναινούμε με τη μαζική και εκκωφαντική αδράνεια και να μην υποκλινόμαστε/συνεργαζόμαστε μπροστά στην κρατική τρομοκρατία. Η πολύμορφη αλληλεγγύη μεταξύ των εξαθλιωμένων και των καταπιεσμένων που δεν αυτοπεριορίζεται στα πλαίσια που επιτάσσει ο εχθρός και η αγωνιστική επιμονή τους είναι μονόδρομος για την κατάργηση των συνόρων,την ακύρωση του θεσμού της φυλακής και την απομάκρυνση των δυναστών.

Άμεση ανάπτυξη και συνένωση των ριζοσπαστικών-ελευθεριακών δυνάμεων ενάντια στους οικονομικά και πολιτικά ισχυρούς και τους μισθοφόρους τους,καθώς και σε κάθε επίδοξο αντικαταστάτη τους,ώστε να γίνει εφικτή η οικοδόμηση του κόσμου της ισότητας,της ελευθερίας,της αλληλεγγύης.

Να συνταχθούμε μαζικά στους δρόμους για να πετάξουμε έξω από τις γειτονιές και τις πλατείες τα αφεντικά,τους μισθοφόρους/υποστηρικτές της τάξης και τους μαφιόζους.

Σεπτέμβρης 2016

Γιάννης Κουβεδάκης

Μέλος του Αντιφασιστικού/αντιεξουσιαστικού στεκιού ΔΊΣΤΟΜΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578575/


Συντρόφια το πάρτι αναβάλλεται λόγω ανωτέρας βίας για την επόμενη εβδομάδα.

Συ.Κα.Προ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71325/