Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Δυνατότητα για έφοδο στον ουρανό" & bar

Στα πλαίσια των προβολών ενάντια στη λήθη πραγματοποιούμε προβολή την Κυριακή 3/12 στις 19:00
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο του ντοκιμαντέρ Η Δυνατότητα για έφοδο στον ουρανό.

Θα ακολουθήσει αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ.
Την ίδια μέρα θα γίνει και το άνοιγμα της Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Υποστέγου.

Το κείμενο της αφίσας

Ήταν 6 Δεκέμβρη 2008 όταν ο μπάτσος Κορκονέας σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Τότε χιλιάδες μαθητές με όπλο τους την οργή έδωσαν τις απαντήσεις τους. Κλείσαν τα σχολεία τους, διαδήλωσαν και επιτέθηκαν με ο,τι μέσα διέθεταν. Αρνήθηκαν για λίγες μέρες τους ρόλους που τους επέβελλαν και βρεθήκαν στα οδοφράγματα, ο ένας πλάι στην άλλη απέναντι στην κρατική καταστολή.

Οι μαθητές αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με τους θεσμούς και τις αξίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή την "αντιπροσώπευαν". Ο ρόλος της αστυνομίας, η προπαγάνδα των ΜΜΕ, η επίπλαστη κοινωνική ειρήνη, η καριέρα και ο καταναλωτισμός, το "παντοδύναμο" κράτος, η εγγύηση σταθερότητας του καπιταλισμού: Για λίγες μέρες όλα αμφισβητήθηκαν.

Οι από τα κάτω αυτού του κόσμου γίναν ορατοί ως εξεγερμένοι. Συγκρουόμενοι με τις δυνάμεις καταστολής και επιτιθέμενοι στην καπιταλιστική πραγματικότητα επέστρεψαν ένα κομμάτι της βίας που δέχονται καθημερινά, οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου. Τα οδοφράγματα στους δρόμους της μητρόπολης, τα κατειλλημένα δημόσια κτίρια και οι δεκάδες δομές αγώνα που ξεπήδησαν ήταν εικόνα από το μέλλον.

9 χρόνια μετά..το πνεύμα της εξέγερσης ζει μέσα στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τις κοινότητες αγώνα, σε όλες τις κινηματικές μας απαντήσεις. Στους αγώνες και τις εξεγέρσεις προς την κοινωνική απελευθέρωση.

πηγή : http://parekura.espivblogs.net/archives/489