Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στις 8.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους αγωνιστές

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
για την άδικη προσαγωγή και σύλληψη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία

Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017 στις 8:30 π.μ.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ,

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια που βρίσκονταν αγωνιστές από την Τουρκία και συνελήφθησαν με τη βία και με βασανισμούς 9 αγωνιστές. Οι επιθέσεις και οι βασανισμοί που έγιναν ενάντια στους αγωνιστές κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους φαίνονται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες και τις εικόνες. Δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν λόγω των βασανισμών που υπέστησαν.

Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ερντογάν, σε ένδειξη καλής θέλησης με τον Ερντογάν, επιτέθηκε στους αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτή η επιχείρηση έχει γίνει χωρίς να στηρίζεται σε κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και έχει μόνο πολιτική σκοπιμότητα.

Οι αγωνιστές από την Τουρκία θα συνεχίσουμε να έχουμε αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική στάση και δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε απ' όπου και αν βρισκόμαστε για την ελευθερία των λαών της Τουρκίας και όλων των χωρών. Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους σε μας τους αγωνιστές από την Τουρκία και δεν φαίνεται να είναι η τελευταία. Και προηγουμένως είχαν οργανωθεί επιθέσεις πολλές φορές ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία με τον τούρκικό φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Έκαναν έφοδο σε χώρους εργασίας και στα σπίτια μας, τα στοιχεία μας διαβιβάστηκαν στην Τουρκία με παράνομες μεθοδεύσεις και παρά το γεγονός ότι έχουμε πολιτικό άσυλο. Συλληφθήκαμε, φυγαδευτήκαμε και προσαχθήκαμε από τις γειτονιές που ζούμε. Καθημερινά μας παρακολουθούσαν ασφαλίτες. Ακόμη και τα γραφεία μας που συνεχίσαμε την νόμιμη δράση μας, έχει αποδειχθεί ότι ήταν υπό καθημερινή παρακολούθηση από την αστυνομία. Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που ανέπτυξε η κυβέρνηση Σαμαρά στις επιθέσεις. Πίσω από τις επιθέσεις που γίνονται ενάντια σε μας τους αγωνιστές από την Τουρκία υπάρχει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

Με πρόσχημα το DHKP-C, γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και η εντύπωση ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Το DHKP-C στη συνείδηση των λαών της γης δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια οργάνωση που επί χρόνια συνεχίζει τον αγώνα για το σοσιαλισμό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

Ρωτάμε την Ελληνική κυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

  • Ποιά είναι η αιτία της επιδρομής στα σπίτια και της προσαγωγής των 9 συλληφθέντων.
  • Στον τύπο μεταφέρθηκε ο ισχυρισμός της απόπειρας δολοφονίας του Ερντογάν. Θέλουμε ένα έστω ένα αποδεικτικό στοιχείο που να σχετίζεται με αυτό. Έχετε κανένα; Όχι...
  • Με ποιών την εντολή επιτίθεστε στους αγωνιστές από την Τουρκία;
  • Γιατί προσπαθείτε να δημιουργήσετε κατασκευάσετε αποδείξεις με τη διαβίβαση στον Τύπο φωτογραφιών των αγωνιστών από την Τουρκία; Μήπως επειδή δεν βρήκατε τα αποδεικτικά στοιχεία που ψάχνετε;
  • -Κάνατε μια επιχείρηση με πολιτική σκοπιμότητα χωρίς να έχετε αποδεικτικά στοιχεία κατάλληλα για «μεγαλείο της επιχείρησης» και για τις φήμες περί τρομοκρατίας που διασπείρατε.

Αυτές οι επιθέσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει, έχουν σκοπό να λυγίσουν εμάς τους αγωνιστές από την Τουρκία. Εμείς δεν θα παρεκκλίνουμε από την Μαρξιστική Λενινιστική μας αντίληψη. Οι αγωνιστές από την Τουρκία, τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου, οι καταπιεσμένοι, θα συνεχίσουν να είναι η ελπίδα, ο φάρος και ο «Προμηθέας» όλων όσων στερούνται ένα πιάτο φαγητό, ψωμί, νερό. Οι αγωνιστές δεν θα νικηθούν με τις συλλήψεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό για όλους τους λαούς της γης.

Γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό, που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία θα είναι στο πλευρό των αγωνιστών από την Τουρκία. Ξέρουμε ότι είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Ο ελληνικός λαός, όντας λαός με αντιιμπεριαλιστικές καταβολές, δεν αντιμετωπίζει τους αγωνιστές που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό ως τρομοκράτες.

Το ελληνικό κράτος διαπράττει έγκλημα. Η επαναστατική δράση δεν είναι έγκλημα. Με παράνομες επιχειρήσεις, βασαανισμούς και έκθεση αγωνιστών στους στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους. Η επαναστατική δράση είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους λαούς που αγωνίζονται. Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την αλληλεγγύη τους απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους. Ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός..

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, Ζήτω ο αγώνας μας!

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανισμούς!

Καλούμε: Όλα τα συνδικάτα, τους μαζικούς δημοκρατικούς φορείς, οργανώσεις, κόμματα, όλο το λαό την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017 στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές από την Τουρκία.

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_…


1 2 3 4

Κάλεσμα στα δικαστήρια:Aλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, η αντιτρομοκρατική συνέλαβε, 9 αγωνιστές, πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα). Στη σύλληψη, στην κράτηση τους στη ΓΑΔΑ, στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, οι σύντροφοι ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ανδρείκελα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας . Γεγονός το οποίο το ομολογούν οι μώλωπες που φέρουν στο πρόσωπο και στα μάτια,τα ράμματα, οι επίδεσμοι, τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα. Παράλληλα τα μίντια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας, κάνοντας λόγω για σκληροπυρηνικούς "τρομοκράτες" και για μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.

Οι συλλήψεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών αναδεικνύουν τη διαχρονική, αγαστή συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους και των μυστικών τους υπηρεσιών. Διαχρονική γιατί και στο παρελθόν έχουν δεχτεί δεκάδες συλλήψεις,φυλακίσεις, μέχρι κι απαγωγές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ως υπέρμαχος της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και της παραμονής της Ελλάδας στο δολοφονικό αυτό σχηματισμό, θέλησε να κάνει δώρο τις συλλήψεις αυτές στον Ερντογάν, εν όψει της επίσκεψης του στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη που πρέπει να αποδοκιμαστεί από το σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος, το οποίο πρέπει να δώσει το παρόν στο δρόμο εναντιωμένο στο φασιστικό καθεστώς που έχει επιβάλλει. Να δείξει σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς και τους αγωνιστές της Τουρκίας.

Γιατί όσο και να προσπαθούν οι δυνάμεις καταστολής και οι μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών και των συμμάχων τους , να πείσουν πως το DHKP-C αποτελεί "τρομοκρατική" οργάνωση, οι λαοί της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης. Γιατί βιώνουν ένα καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει ως καθημερινότητα, σε όποιον διαφωνεί μαζί του, τις συλλήψεις,τις διώξεις, τις προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια. Γιατί το DHKP-C διεξάγει εδώ και πολλές δεκαετίες ένα πολύ σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, στην ταξική ανισότητα και την αδικία, πάντα στο πλευρό των λαών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Γιατί αποτελεί φωτεινό σηματοδότη για τα επαναστατικά κινήματα ανά τον κόσμο, καθώς μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες διεξάγει μια πολύ σημαντική πολύμορφη πάλη, με εκατοντάδες φυλακισμένους και νεκρούς αγωνιστές, από την οποία έχουμε να διδαχθούμε πολλά. Γιατί παρ'όλο τις υπέρμετρες δυσκολίες, τις φυλακές και τα βασανιστήρια, τα πρόσωπά τους είναι πάντα χαμογελαστά, εκπέμποντας τη δύναμη της ψυχής των αγωνιστών που πιστεύουν στο συλλογικό όραμα,στην προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.

Καλούμε τη Δευτέρα 4/12 στις 8:30π.μ., στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους φωνάζοντας...ΤΟ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1580908/


1 2 3 4

Η τρομοϋστερία δεν θα περάσει

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Πάρτε μέρος στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ για την άδικη προσαγωγή και σύλληψη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία, Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017 στις 8:30 π.μ.

Κάτω τα ξερά σας από τους Τούρκους αγωνιστές και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Από το πρωί της Πέμπτης 9 Τούρκοι αγωνιστές βρίσκονται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησε σε 3 σπίτια στις περιοχές της Καλλιθέας και του Ν. Κόσμου. Ήδη ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών. Η υποτιθέμενη «τρομοκρατική» οργάνωση είναι το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Την ίδια στιγμή τα κιτρινοκάναλα στήνουν ένα βρομερό σκηνικό τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τα σπίτια στα οποία εφόρμησε η αντιτρομοκτρατική σαν γιάφκες που στο εσωτερικό τους οι συλληφθέντες έκρυβαν μασούρια δυναμίτες, υλικά για κατασκευή εκρηκτικών και όπλα στα κεραμίδια. Δημοσιογράφοι αναμεταδίδουν σε διατεταγμένη υπηρεσία ό,τι τους δίνει η αντιτρομοκρατική, προφανώς για να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα. Τα ίδια παπαγαλάκια συνδέουν τους συλληφθέντες με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με φουσκωτό που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013, για την οποία όμως «έγινε δίκη, στην Μυτιλήνη και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού εξέτασε ενδελεχώς την υπόθεση, κήρυξε αθώους δύο κατηγορούμενους, ένας εκ των οποίων, ο γνωστός σε όλους μας Ερκάν, και καταδίκασε τους υπόλοιπους, στις χαμηλότερες δυνατές ποινές, μια που δέχθηκε τα προταθέντα ελαφρυντικά, και έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους ή μετέτρεψε τις ποινές τους, με αποτέλεσμα, όλοι να αφεθούν ελεύθεροι (σε σχέση με αυτή την δίωξη-κατηγορία)».

Αυτό όμως για τους γκεμπελίσκους δεν έχει καμία σημασία, παρά μόνο να δέσει το σκηνικό της αντιτρομοκρατικής.

Ο Τόσκας ενώ παραδέχεται ότι τα δήθεν ευρήματα είναι της πλάκας «Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης», ενώ «δεν έχει αποδειχθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση», παρ' όλα αυτά αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της επιχείρησης, ακόμα κι αν... «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

Τότε ποιος ο λόγος η κυβέρνηση του Σύριζα να δώσει εντολή για μια τέτοια φαντεζί επιχείρηση όταν οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία δράση που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους προσάπτουν και το θόρυβο που προκαλούν σε διατεταγμένη υπηρεσία τα κιτρινοκάναλα; Γιατί ακριβώς κατηγορούνται; Για ποια τρομοκρατική οργάνωση μιλάνε με αυτό το ξεδιάντροπο ύφος; Είναι το DHKP-C τρομοκρατική οργάνωση για το ελληνικό κράτος, και από πότε; Γιατί οι κρατούμενοι εμφανίστηκαν ξυλοκοπημένοι με πρησμένα μάτια, μώλωπες και επιδέσμους στα χέρια και τα κεφάλια; Ποιος επιτρέπει να βασανίζονται συλληφθέντες; Σε ποια νομοθεσία επιτρέπεται να επιτίθενται 25 μέλη της αντιτρομοκρατικής σε 9 συλληφθέντες την ώρα που είναι δμεένοι πισθάγκωνα με τις χειροπέδες επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορούν να πιουν νερό; Αυτό έιναι κάποια μνημονιακή υποχρέωση του Σύριζα; Έχει κάποια σχέση με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτών που για χρόνια μας είχε ζαλίσει η λελογισμένη αριστερά του Τσίπρα και του Τσακαλώτου; Ο Μπαλαούρας και ο Μανιός εγκρίνουν;

Σε αυτά πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πολιτικός προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η κυβέρνηση Συριζανελ. Ο Συριζα μέχρι προχθες διατυμπάνιζε ότι θα τους «ταράξει στη νομιμότητα». Φαίνεται ότι η νομιμότητα που διαλαλούσε είναι αυτή του κράτους έκτακτης ανάγκης των σαμαροβενιζέλων και των απανταχού φιλελέδων. Είναι η νομιμότητα να πουλάνε βλήματα και βαρύ οπλισμό στους εγκληματίες πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και να χαριεντίζονται με τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ.

Χωρίς καμία αμφιβολία η επιχείρηση αυτή είναι μια τομή για την κυβέρνηση. Δεν έχει πλέον να ζηλέψει σε τίποτα τους καταδότες του Οτσαλάν. Δεν είναι πλέον το μνημόνιο μόνο. Η κυβέρνηση αυτή υιοθετεί ολόκληρη την ατζέντα του ελληνικού καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας. Ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν ομολογεί με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το ελληνικό κράτος βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το τουρκικό στην καταπολέμηση της αντιιμπεριαλιστικής επαναστατικής αριστεράς και σε όσους αντιστέκονται σε ελεεινά σχέδια της αυτοκρατορίας και της νέας τάξης. Παρά τις πατριωτικές κορώνες εκατέρωθεν, τα αφεντικά της Ελλάδας και της Τουρκίας και οι μυστικές τους υπηρεσίες, μπορούν να συνεργάζονται άψογα εναντίον του "εσωτερικού εχθρού". Τα παραμυθάκια με τα Ίμια και την μάχη της τσιπούρας για να ταϊζουν με σανό τους υποτελείς, για να δικαιολογούν την αιώνια λιτότητα από την μία και τους τεράστιους εξοπλισμούς από την άλλη, μπορούν να παραμεριστούν όταν είναι να αντιμετωπιστεί από κοινού η δήθεν «τρομοκρατία».

  • Να αποκαλυφθούν και να απολυθούν από την αστυνομία οι βασανιστές
  • Τρομοκράτες είναι οι καπιταλιστές - Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές.
  • Η τρομοϋστερία και η σκευωρία κατά των Τούρκων αγωνιστών δεν θα περάσει
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/12/…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές από την Τουρκία, τώρα στην Ευελπίδων

Δευτέρα 3 Δεκέμβρη 8:30πμ δικαστήρια Ευελπίδων
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές από την Τουρκία, που απήχθησαν στις 28 Νοέμβρη από το ελληνικό κράτος στα πλαίσια της συνεργασίας του με το φασιστικό καθεστώς της τουρκίας. Οι αγωνιστές, αφού χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες από τα καθεστωτικά MEDIA, βασανίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη από τους μισθοφόρους της «αντιτρομοκρατικής» και των εκαμ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κατάληψη Gare

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1580937/