Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30

Ομάδα αυτογνωσίας & διαλογισμού

Τι μπορεί να συμβεί όταν η πολιτική δράση ενωθεί με την αυτογνωσία και το διαλογισμό?
Πως μπορεί να μας βοηθίσει στην καθημερινότητα με όλα αυτά τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε?

Έρευνες έχουν δείξει πως ο διαλογισμός βοηθάει στην καλύτερη εστίαση κι προσοχή, στη μνήμη και στη μάθηση, ενώ μειώνονται τα επίπεδα του στρες, και της ψυχικής και σωματικής κόπωσης. Επίσης βοηθάει στο να ανανεωθούμε και να γεμίσουμε με φρέσκες ανάσες, που βοηθούν στο να είμαστε πιο δημιουργικοί και με μεγαλύτερη σύνδεση και συνειδητοποίηση στην καθημερινή μας ζωή, ενώ δίνει το χώρο να δούμε τις κρυφές πτυχές της Ψυχής μας.
Βοηθάει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα , ενώ βελτιώνει το κυκλοφορικό κι το αναπνευστικό.

Λέγεται πως η λέξη διαλογισμός -meditation προέρχεται από την ίδια ρίζα με τη λατινική mederi που σημαίνει θεραπεύω, κάτι που δείχνει και την θεραπευτική του αξία.

Η αυτογνωσία μας βοηθάει να συνειδητοποιούμε τα κίνητρά μας, τι μας οδηγεί στις επιλογές που κάνουμε, ποια κομμάτια του εαυτού μας παίζουν το ρόλο του σαμποτέρ, που υπάρχει πληγή μέσα μας? Κατανοώντας τον εαυτό μας είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε τους άλλους και να έχουμε πιο υγιείς τρόπους επικοινωνίας, πιο αρμονικές σχέσεις. Σταματάει να μας κατευθύνει η παρόρμηση κι άλυτα εσωτερικά θέματα εμφανίζονται με σκοπό να βρούμε τρόπο για λύση.

Αρα μπορεί να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο στην πολιτική δράση. Κι αυτό γιατί οδηγεί στο να έχουμε ανθρώπους που δρουν με συνειδητότητα, ακούγοντας τον Νου, την Καρδιά και την εσωτερική τους Σοφία. Η συνεργασία με άλλους γίνεται πιο εύκολη, με διάθεση για αποδοχή, γνωρίζοντας πως να μπαίνουν πιο υγιή όρια. Ακόμη, η διαχείρηση κρίσεων και δυσκολιών γίνεται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική και η αίσθηση της ομαδικότητας αυξάνεται. Μάλιστα λειτουργεί προληπτικά, στο να μειώσει τα αίτια εμφάνισης του φαινομένου burn out* και τις συνέπειές του.

Γι αυτό ελάτε να έχουμε μαζί αυτή την εμπειρία διαλογισμού και αυτογνωσίας που θα βοηθίσει την όποια δράση έχετε αναλάβει.

*Με τον όρο burn out εννοούμε μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρές, λόγω δράσης χωρίς ανάπαυλα. Η απόδοση μειώνεται στο ελάχιστο, ενώ υπάρχει ένταση, μειωμένη διάθεση για δραστηριότητα, μειωμένο κίνητρο, πολύ ευερέθιστα νεύρα, κυνισμός, διάθεση για απομόνωση κλπ.

πηγή : https://www.facebook.com/events/7422102593022...
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Δεκέμβριος 14h