Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 17.00

Φεστιβάλ για τα 5 χρόνια ΑΚΝ

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ

Τετάρτη 13/12
- 17:00 Εκδήλωση - Συζήτηση: Τοξικοεξάρτηση - μύθοι, πραγματικότητες και κράτος. Θα τοποθετηθούν ο Θ.Μεγαλοοικονόμου (ψυχίατρος) και άτομα του ΑΚΝ.

-20:30 Θεατρική παράσταση ''Η Ριμάδα του Άγιου Ευαγγέλου, του επονομαζόμενου και καταληψία'' της Λουίζας Λαζάρου από τη θεατρική ομάδα tsiritsantsoules (http://tsiritsantsoules.gr/)

Πέμπτη 14/12
- 17:00 Προβολή ντοκιμαντέρ ''Village Potemkin'' του Δομίνικου Ιγνατιαδη (http://village-potemkin-documentary.com/)

- 19:00 Εκδήλωση - Συζήτηση: Προσέγγιση της τοξικοεξάρτησης από κινηματική σκοπιά: θέσεις και αντιθέσεις.

Παρασκευή 15/12
- 23:30 ΠΑΡΤΥ Οικονομικής Ενίσχυσης του εγχειρήματος στο φουαγιέ της Νομικής.
https://www.facebook.com/events/1472894236162…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

5 Χρόνια η ουτοπία εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ, κάτω από τα ίδια τσιμέντα.Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής γιορτάζει πλέον μισή δεκαετία δυναμικής και δημιουργικής παρουσίας στο χώρο της ΝΟΠΕ και του κέντρου γενικότερα. Φέτος αποφασίσαμε να θίξουμε ένα ζήτημα που πολλοί - και ιδίως υποκείμενα και συλλογικότητες της σχολής (φοιτητές και καθηγητές) - αποφεύγουν να εξετάσουν σε βάθος. Θα προσεγγίσουμε το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, θα αναδείξουμε την πολιτική και κοινωνική του διάσταση και θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο που πρέπει επιτέλους να ανοίξει εντός του κινήματος αλλά και ευρύτερα γύρω από το ζήτημα.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής είναι ένας κατειλημμένος κοινωνικός χώρος μέσα στο πανεπιστήμιο, που με βασικά προτάγματα αντικαπιταλισμού,αντιιεραρχίας, αντιρατσισμού και αντισεξισμού επιδιώκει να αποτελέσει ένα χώρο διαλόγου και συνάντησης των φοιτητών/ριών και της ευρύτερης κοινωνίας. Μέσα στο κλίμα αποξένωσης και εντατικοποίησης της εργασίας που βιώνουμε ως φοιτητές προσπαθούμε να αποτελέσουμε ένα αντιπαράδειγμα τόσο λειτουργικά όσο και διαχειριστικά. Ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση κάθε Παρασκευή στις 17.30.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2991745605752…