Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στις 16.00

Συζήτηση για τη διακοπή ρεύματος στο ΠΙΚΠΑ

*Διακοπές ρεύματος στις γειτονιές μας και στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα*

Την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017 η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ρεύματος στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα. Το κόψιμο του ρεύματος στο ΠΙΚΠΑ από τη ΔΕΗ σε συνεννόηση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, επιχειρεί να σταθεί εμπόδιο στον συλλογικό μας βηματισμό και να καταστείλει τις αντιστάσεις που ορθώνονται μέσα από τον χώρο της κατάληψης.

Από τον Απρίλιο του 2009 που καταλάβαμε το εγκαταλελειμμένο κτήριο πρώην ΠΙΚΠΑ, στο χώρο έχουν στεγαστεί πολλά εγχειρήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ο Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία, το οδοντιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η ομάδα για την Ψυχοκοινωνική Υγεία, η ομάδα του φυτοθεραπευτικού, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, η δομή συλλογής και προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης «ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ».

Η διακοπή του ρεύματος ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες διακοπές ρεύματος που πραγματοποίησε η ΔΕΗ στους γείτονες και τις γειτόνισσές μας τις προηγούμενες και τις επόμενες ημέρες. Απέναντι σε αυτές τις διακοπές απαντάμε ότι το ρεύμα, το νερό, η κατοικία, η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν κοινωνικά αγαθά και όλοι/ες μας πρέπει να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά.

Απέναντι στην γενικευμένη επίθεση που δέχεται η κοινωνία, απαντάμε με συλλογικούς και αντιθεσμικούς αγώνες, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα και χτίζουμε στο τώρα τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

*Καλούμε όλους και όλες στο χώρο της κατάληψης πρώην ΠΙΚΠΑ την Τετάρτη 3 Γενάρη 2018 στις 4μμ, για καφέ, φαγητό και συζήτηση για τις διακοπή ρεύματος στο ΠΙΚΠΑ*, αλλά και σε κάθε σπίτι.

*Δεν θα βυθιστούμε στο σκοτάδι που μας ετοιμάζεται*

*Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ*

Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

πηγή : mail received on 30 Δεκέμβριος 13h