Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 στις 8.30 πμ

Αντιφασιστικό κάλεσμα στη δίκη της χα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/1 ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 8.30πμ

ΤΡΙΤΗ 9 /1 ΕΦΕΤΕΙΟ (λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) 8.30πμ

Καταθέτουν οι μάρτυρες της Πολιτικής Αγωγής Γ.Πίττας και ακολουθούν

μεταξύ άλλων ο Δ.Χριστόπουλος, ο Π.Γκαργκάνας και Θ.Διαβολάκης

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής το 2018 θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής το Γενάρη και θα μπει στη τελική ευθεία με τη φάση των αναγνωστέων εγγράφων, προβολής βίντεο κλπ. Το 2018 η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει μετά τον καταιγισμό αποδεικτικού υλικού και των συγκλονιστικών καταθέσεων των μαρτύρων για τη φυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ήδη κατέθεσαν ο Δημήτρης Κουσούρης, πανεπιστημιακός, θύμα φασιστικής επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και η Ελένη Τάκου,

συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας μεταξύ 2012-2015, δίνοντας την εικόνα των εγκληματικών ενεργειών της νεοναζιστικής συμμορίας, την εμπλοκή ηγετικών στελεχών της στις επιθέσεις, τον κεντρικά οργανωμένο και σχεδιασμένο χαραχτήρα των ρατσιστικών επιθέσεων.

Η χρονιά ξεκινάει με την κατάθεση του Γιώργου Πίττα, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη προηγούμενη περίοδο που το ναζιστικό μόρφωμα προσπαθούσε να επιβάλει το τρόμο των ταγμάτων εφόδου βάζοντας στο στόχαστρο την περιοχή της Κυψέλης αλλά και αριστερούς αγωνιστές που διακινούσαν την εργατική αλληλεγγύη. Θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH), Ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και ο Θανάσης Διαβολάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Όλοι κι όλες στο πλευρό των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής. Καλούμε σε μαζική προσέλευση στις επόμενες δικάσιμους τη Δευτέρα 8/1 στις Φυλακές Κορυδαλλού και την Τρίτη 9/1 στο Εφετείο.

Καθώς πλησιάζει η πέμπτη επέτειος από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα δίνουμε τη μάχη για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πέσει στα μαλακά η εγκληματική συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής αλλά θα πάνε φυλακή για πάντα.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…