Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

Σήμερα, Κυριακή 21/1, γύρω στις 13.30 το μεσημέρι και λίγο πριν το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν σ' αυτό ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Αφού πρώτα επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο" και απωθήθηκαν με επιτυχία, στη συνέχεια προσέγγισαν την κατάληψή μας, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη και τον φράκτη. Οι ζημιές αυτές αποκαταστάθηκαν άμεσα από μέλη της συλλογικότητάς μας, τα οποία στη συνέχεια επέλεξαν να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Γύρω στις δυο ώρες αργότερα, ομάδα 60-70 φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψή μας με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας τον εμπρησμό της. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος στο κτίριο, καθώς βρισκόταν στην συγκέντρωση της Καμάρας. Καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη παραδίπλα, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν. Η αντίδραση της γειτονιάς πρέπει να αναφερθεί, καθώς κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια φωνάζοντας προς τους φασίστες, οι οποίοι απάντησαν σε βρισιές και ρίψη φωτοβολίδων. Όταν οι φασίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν ξανά το Σχολείο, η αστυνομία κράτησε την ίδια στάση, καλύπτοντας τους φασίστες και αποκλείοντας τους συντρόφους μέσα στο κτίριο.

Ας μην ξεγελιέται ο κόσμος: οι επιθέσεις αυτές και ο εμπρησμός του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την "κάλυψη" του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Εκεί πήγαιναν και από εκεί γυρνούσαν. Όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες καλούσαν εκεί, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για το γεγονός αυτό, προσφέροντάς τους κοινωνική νομιμοποίηση και δημόσιο χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν υπό άλλες συνθήκες και γι' αυτό ας αναλογιστεί ο καθένας τη στάση του απέναντι στο φασισμό. Αυτές οι ενέργειες από τέτοιες παρακρατικές ομάδες λειτουργούν ως συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής απέναντι σ'όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται για κάτι καλύτερο. Ας αναλογιστεί ο καθένας ποιους ωφελεί ο εμπρησμός ενός κτιρίου με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, το οποίο και βρισκόταν σε καθεστώς εγκατάλειψης για δεκαετίες. Ενός κτιρίου που εμείς ως αναρχικοί, ελευθεριακοί κομμουνιστές και επαναστάτες αποφασίσαμε να καταλάβουμε και να συντηρήσουμε, αφενός για να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες προλετάριων, μεταναστών και ανθρώπων που βάλλονται από το κράτος και τον καπιταλισμό και αφετέρου για να δημιουργηθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής πολιτικής ζύμωσης ατόμων και προώθησης μιας νέας ελευθεριακής κουλτούρας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει και τραγικό απολογισμό, δηλαδή νεκρούς.

Οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται να μας σταματήσουν στον αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό. Καμία επίθεση δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει ούτε και πρόκειται να κάνουμε το χατίρι σε κανένα φασίστα, αλλά με ατσαλωμένη τη συνείδησή μας και με πείσμα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τα ιδανικά μας.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1 ΣΤΙΣ 18.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582811/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

να στοιχειώσουμε με τα ξόρκια των αγώνων μας τις μέρες και τις νύχτες, όσων σπέρνουν το μίσος και το φόβο

καμία δικαιολογία
για όσους οπλίζουν τα χέρια των φασιστών
καμία ευαισθησία
για ένα όνομα που γεννά εθνικισμούς

να στείλουμε στο διάολο την εθνική ενότητα και τους πατριώτες που τη συνθέτουν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA
που την Κυριακή 21/1 δέχτηκε εμπρησμό από ομάδα εθνικιστών

πορεία: Δευτέρα 22. 1 |18:00
έξω από την κατάληψη (λ. στρατού 19 & σαρανταπόρου)

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στηρίζουμε το κάλεσμα της κατάληψης Libertatia .Καλούμε 22/1 σε πορεία στις 18:00 με συγκέντρωση έξω από την καταληψη.

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Σχολείο, για τη μάθηση της Ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Την Κυριακή 21/01 τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για την ονομασια της πΓΔΜ διάφορες φασιστικές γκρουπες έκαναν μια σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις και χώρους του κινήματος και επιχείρησαν να επιτεθούν και στην αντιεθνικιστικη/αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.
Αφού λοιπόν επιτέθηκαν στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο και απωθήθηκαν με επιτυχία από την περιφρούρηση του χώρου, στη συνέχεια κινήθηκαν προς την κατάληψη Libertatia. Οι σύντροφοι της Libertatia βρισκόταν στη συγκέντρωση της Καμάρας και οι φασίστες, με την ανοχή της αστυνομίας (μια κλούβα των ΜΑΤ και ασφαλιτες βρισκόταν λίγο παραδίπλα) και τις πλάτες των διαδηλωτών του συλλαλητηρίου έβαλαν φωτιά στο κτήριο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Κάτοικοι της περιοχές και γείτονες αντέδρασαν και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική.
Είναι προφανές λοιπον ότι το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και οι διαδηλωτές του, έβαλαν πλάτες στους φασίστες για να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, δίνοντας τους κοινωνική νομιμοποίηση αλλά και δημόσιο χώρο να κινηθούν.
Εμείς από την πλευρά μας, ως αναρχικοί και αναρχικές στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους της κατάληψης Libertatia και έχουμε να δηλώσουμε ότι οι επιθέσεις κράτους και παρακράτους δεν μας φοβίζουν.
Θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας !

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για ζωή !

Δεν ξεχνάμε! Δε συγχωρούμε!

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Libertatia!

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα!

Όλοι/ες στην πορεία τη Δευτέρα 22/01
18:00 έξω από την κατάληψη Libertatia

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στηρίζουμε το κάλεσμα για πορεία της κατάληψης Libertatia.
Συγκέντρωση Δευτέρα 22/1 στις 18:00 έξω από την κατάληψη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

κατάληψη 111

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουάριος 05h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia | Πορεία: Δευτέρα 22/1, 18:00 έξω από την κατάληψη

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, λίγο μετά τη 13:00 η κατάληψη Libertatia δέχθηκε 2 συναπτές φασιστικές επιθέσεις. Η δεύτερη επίθεση οδήγησε στον εμπρησμό της κατάληψης. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και επίθεση στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο, η οποία απωθήθηκε από την περιφρούρηση. Έχοντας πλάτη το εθνικιστικό συλλαλητήριο οι φασίστες βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν σε κατειλημμένους χώρους αγώνα. Να ξεμυτίσουν σε μια πόλη στην οποία κάθε άλλη μέρα δεν τολμούν να εμφανιστούν παρά μόνο χωρίς να ανακοινώνουν το μέρος συγκέντρωσης και με την προστασία αρκετών διμοιριών.

Να τσακίσουμε τους φασίστες και όσους τους κάνουν πλάτες

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

ΠΟΡΕΙΑ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1
18.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 19 & ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2018/01…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας, απειλών και στοχοποίησης αγωνιστών από παρακρατικές, νεοναζιστικές παραφυάδες της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το εθνικιστικό συλλαλητήριο.

Οι τραμπούκοι της φασιστικής ακροδεξιάς επιτέθηκαν, με την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε δύο καταλήψεις και στη συγκέντρωση της Καμάρας. Προχώρησαν μάλιστα στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες δεκάδες απειλητικά μηνύματα σε αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Στέλιο Νικητόπουλο, που δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Οι διοργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που στηρίχτηκε από την εκκλησία, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Ένωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν όλες αυτές οι σκοταδιστικές δυνάμεις του φασισμού. Δε διαχώρισαν ούτε στο ελάχιστο τη θέση τους από τους φασίστες που επιδίωξαν να "ξεπλυθούν" τη στιγμή που η δική της χρυσής αυγής έχει καταδείξει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Την ίδια ανοχή στους φασίστες έδειξαν δυστυχώς και δυνάμεις που στήριξαν το συλλαλητήριο δήθεν στο πλαίσιο του "αντιμνημονίου" και το μόνο που κατάφεραν ήταν να συμπορευθούν με τους "Μένουμε Ευρώπη" και τους νεοναζί εγκληματίες.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε αντιφασίστα αγωνιστή που στοχοποιούν οι φασίστες.

Καλούμε όλο το λαό και το μαζικό κίνημα να καταδικάσει τη φασιστική βία και τρομοκρατία. Να καταδικαστούν στο σύνολό τους οι φασιστικές επιθέσεις σε κτίρια, συλλογικότητες και αγωνιστές, να μη δοθεί καμιά κάλυψη σε εγκληματικές πρακτικές. Με τον αγώνα για ψωμί, δικαιώματα, ελευθερία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, να μπει στο περιθώριο και να τσακιστεί ο φασισμός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην πορεία την Δευτέρα 22/1 στις 6μμ με συγκέντρωση έξω απ' την κατάληψη Libertatia.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4653


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ο αγώνας για την κοινωνική αντιεξουσία είναι η ψυχή μας

Σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή την «αναστάτωση» που επικρατεί όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα, γύρω από την παράνοια της ονομασίας του γειτονικού κράτους, αναζωπυρώθηκε ο ελληνικός εθνκισμός που όσο αρνείται να παραδεχθεί τις καταστροφές που προκαλεί, άλλο τόσο προσκολάται στο μυθικό του παρελθόν. Φυσικά όπως κάθε εθνικισμός ηρωοποιεί ή αποκρύπτει και αποσιωπά (ανάλογα με το πως και πότε βολεύει) όλες τις μορφές βίας που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί για να επιβάλλει την κυριαρχία του.Μέσα σε αυτό τον παροξυσμό αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην αντιεθνικιστική καμπάνια(μικροφωνική, μοτοπορεία, συγκέντρωση στη Καμάρα) ακριβώς στον αντίποδα των συλλαλητηρίων.Γιατί ποτέ δεν μας ενδιέφερε το όνομα του κράτους αλλά η ουσία και το περιεχόμενο της ελευθερίας, η ουσία και το περιεχόμενο της κοινωνικής αντιεξουσίας και αυτό ήταν μια οφειλόμενη απάντηση στον εθνικιστικό μονόλογο που το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει τον δημόσιο λόγο και χώρο. Τα καλέσματα πλαισιώθηκαν από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ ήταν εκκωφαντική η απουσία της Αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της. Το συλλαλητήριο ήταν ασφαλώς μεγάλο,καμιά σχέση φυσικά με το ανάλογο του '92 αλλά αυτό με κανέναν τρόπο δεν μας εφησυχάζει. Ίσα-ίσα απαιτεί μεγέθυνση των αντιεθνικιστικών δράσεων καθώς τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τη βασική μας θέση πως πίσω από τις σημαίες του πατριωτισμού κρύβονται τα εγκλήματα του εθνικισμού. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως το συλλαλητήριο νομιμοποίησε κάθε είδους εθνικισμό, ακόμα και την παρουσία των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που περιορίστηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου, αλλά άνοιξε τους ασκούς του αιώλου και για πιο επιθετικές δράσεις. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Καμάρα μια χουλιγκάνικη μικροομάδα που επικαλούνταν το προσφυγικό και ιστορικό όνομα του ΠΑΟΚ μετατράπηκε με ευκολία σε εθνικιστική συμμορία.
Αρχικά επιτέθηκαν στον εκχ Σχολείο, κουβαλώντας όλες τις ιδεοληπτικές μονομανίες του οπαδισμού με εθνικιστική επένδυση, απομακρύνθηκαν όμως επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου.
Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν ανεπιτυχώς με την συγκέντρωση της Καμάρας. Στο τέλος κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Στρατού, προς την κατάληψη Libertatia. Εκεί προηγουμένως μια επίσης μικροομάδα νεοναζί και εθνικιστών ( Ιδεάπολις, Ιερός Λόχος κλπ.) είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με πυρσούς την Libertatia. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δηλωμένοι νεοναζί ήρθαν να το ολοκληρώσουν οι ίδιοι. Λίγο ενδιαφέρει το αν υπήρχε συννενόηση μεταξύ τους. Το γεγονός είναι ότι καταστράφηκε ολοσχερώς η κατάληψη Libertatia. Η στάση της αστυνομίας τόσο στην επίθεση στον EKX Σχολείο αλλά ιδιαίτερα στις διαδοχικές επιθέσεις κατά της Libertatia ήταν άκρως αποκαλυπτική για το ρόλο της και τις επιλογές της. Εξάλλου η πολιτική της ηγεσία ήδη έχει δώσει δείγματα με τις εκκενώσεις καταλήψεων που είχαν σχέση με τους πρόσφυγες ( Νίκης, Hurriya, Ορφανοτροφείο) τον Ιούλιο του 2016.
Παραθέτουμε τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια μας προς επιβεβαίωση όλων των ισχυρισμών μας και με την χρονική σειρά των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Καλούμε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση μπροστά στο κατειλημμένο έδαφος της Libertatia και πορεία για να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις ενάντια στο σκοταδισμό του εθνικισμού καθώς και την δεδομένη παρουσία μας στο δημόσιο χώρο και λόγο.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AKthess/videos/163…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στις 21 Ιανουαρίου κατά την εξέλιξη του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης διαδραματίζονταν μια ευρέως φάσματος επίθεση σε χώρους αγώνα και αντίστασης.
Φασίστες, νεοναζί, υπάλληλοι ΠΑΕ, μπράβοι, παρακρατικοί, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους προσπάθησαν να επιβάλλουν το φασισμό στη Θεσσαλονίκη.
Πρώτα επιτέθηκαν στον ΕΚΧ Σχολείο όπου απωθήθηκαν επιτυχώς από τους συντρόφους που βρίσκονταν μέσα. 'Έπειτα επιτέθηκαν δύο φορές στην κατάληψη Libertatia τη δεύτερη φορά μάλιστα καίγοντας την ολοσχερώς. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί η καμάρα που ήταν καλεσμένη αντιεθνικιστική συγκέντρωση.
Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα έκαιγαν λάθος πόρτες σε καταλήψεις και που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα λαγούμια τους βρήκαν αυτή την ευκαιρία να εμφανιστούν, συνοδεία πάντα της αστυνομίας.

Όμως υπάρχει και η επόμενη μέρα. Σ΄ αυτήν την πόλη που η ιστορία γράφεται από τους αντιφασίστες/στριες αναπόφευκτα ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει από πάνω τους. Ενάντια στα τσιράκια κράτους και κεφαλαίου που μας θέλουν δούλους μιας φανέλας, μιας σημαίας.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε
Τσακίζουμε μαχητικά τον φασισμό στο δρόμο
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia
Πορεία: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 18:00 έξω από την κατάληψη

Αναρχική ομάδα Πυρανθός


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Την Κυριακή 21/1 κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το
"όνομα της Μακεδονίας" οργανωμένες ομάδες φασιστών επιχείρησαν να
επιτεθούν στην κατάληψη "Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας" από την
οποία απωθήθηκαν επιτυχώς από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της
περιφρούρησης. Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε δύο διαφορετικά χρονικά
σημεία στην κατάληψη "Libertatia" στην οποία δεν βρισκόταν κόσμος και
την οποία πυρπόλησαν.

Δεν τους αρκούσε το πλήθος που έφτασε στην πόλη με τα δωρεάν πούλμαν
δήμων, εκκλησιών, κομμάτων για να κάνουν αυτό που έκαναν. Και οι τρεις
επιθέσεις, όπως φαίνεται και σε βίντεο και φωτογραφίες, έγιναν είτε υπό
την -όχι και τόσο- διακριτική παρουσία ασφαλιτών, δίας και διμοιριών,
είτε με την ενεργή τους στήριξη και προστασία.

Οι σχέσεις των οργανωμένων φασιστών, των στρατιωτικών και εκκλησιαστικών
μηχανισμών, των οργανώσεων του "πατριωτικού" χώρου και της αστυνομίας
δεν είναι κάτι καινούργιο σ' αυτή και σε κάθε χώρα, σ' αυτή και σε κάθε
πόλη. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ξανά το ποιος είναι ο στόχος τους, το ποιος
είναι ο ρόλος τους: διχόνοια στους εκμεταλλευόμενους, υποταγή στο
κράτος, ταύτιση με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, και επιθέσεις σε
όσους αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της.

Χωρίς πολλά λόγια προς το παρόν:

ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ - ΙΣΩΣ ΚΑΙ
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ

Στηρίζουμε το κάλεσμα της κατάληψης Libertatia
Δευτέρα 22/1 στις 18.00 έξω από την κατάληψη

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης -Κάλεσμα για πορεία απάντησης στις φασιστικές επιθέσεις της 21ης Γενάρη.

Το σύνθημα σύμφωνα με το οποίο όποιος κοιμάται πατριώτης, ξυπνά φασίστας, ήρθε να επιβεβαιώσει το συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη για το όνομα της γειτονικής χώρας. Η «αγάπη για την πατρίδα και τα εθνικά της δίκαια» εξελίχθηκε γρήγορα κι αβίαστα σε εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα, οι δρόμοι της πόλης άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για να παρελάσουν με κάθε επισημότητα τα τάγματα της χρυσής αυγής υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών τους, ο Λευκός Πύργος μετατράπηκε σε κολυμπήθρα για το ξέπλυμα φασιστών, ναζί, μαχαιροβγαλτών, με τις ευλογίες της κοινοβουλευτικής δεξιάς (συμπολιτευόμενης κι αντιπολιτευόμενης), τοπικών αρχόντων και της εκκλησίας σε μια φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ.

Κι όσο η πολιτική πρωτοπορία της ακρο-δεξιάς διαγκωνιζόταν για το χρόνο στα μικρόφωνα, χέρια οπλισμένα από τη σιωπηλή (ή και όχι μόνο) συγκατάβαση του γαλανόμαυρου πλήθους ανέλαβαν το επιχειρησιακό σκέλος της ημέρας. Υπενθυμίζοντας σε όλους και όλες πως ο εθνικισμός είναι το καλύτερο όπλο ενάντια πρωτίστως στον «εσωτερικό εχθρό», τάγματα εφόδου επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση παρά τις πλάτες της αστυνομίας και προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να επιτεθούν στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Αφού οι πρώτες απόπειρες απέτυχαν, δοκίμασαν και κατάφεραν να εισβάλουν στην κατάληψη Libertatia, την οποία πυρπόλησαν με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του σπάνιου ιστορικού κτιρίου που τη στέγαζε.

Ο φασισμός κι ο εθνικισμός πιο πολύ από τον αλλοεθνή, τον αλλόθρησκο κι αλλόγλωσσο, μισούν όσους κι όσες αμφισβητούν τα κηρύγματά τους στο εσωτερικό της χώρας: τα κοινωνικά κινήματα, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τις αντιφασίστριες και τους αντιρατσιστές, τις αναρχικές και τους αριστερούς. Στη μεριά μας δεν αντιστοιχεί ούτε αδιαφορία, ούτε μουδιασμένες και φοβικές αντιδράσεις από εδώ και μπρος. Με δυναμική κινητοποίηση στο δρόμο κι οργάνωση των χώρων μας και της περιφρούρησής τους απαντάμε άμεσα στις φασιστικές επιθέσεις. Με καθημερινή πολιτική δουλειά, με ενίσχυση του θεωρητικού οπλοστασίου μας, με παρεμβάσεις και με αμετακίνητη αντιπαράθεση στην εθνικιστική λαίλαπα παλεύουμε ενάντια στη γιγάντωση της εθνικής φαντασίωσης, ενάντια στα φαιά φαντάσματα του παρελθόντος, πριν στοιχειώσουν ξανά τους καιρούς που έρχονται.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική πορεία με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia (Λεωφόρος Στρατού και Σαρανταπόρου), τη Δευτέρα στις 22/1, στις 6μμ.

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουάριος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κυριακή 21-1

Οργανωμένες ομάδες φασιστών που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο το εθνικιστικό συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου, κινούνται μέσα στην πόλη υπό τον έλεγχο και την κάλυψη της αστυνομίας και επιχειρούν επιθέσεις σε κόσμο και δομές του αγώνα.Αρχικά επιτίθενται στον ελευθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο" όπου και η περιφρούρηση τους απωθεί δυναμικά. Αφού επιχειρούν επανειλημμένα να προσεγγίσουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην καμάρα, κατευθύνονται προς την κατάληψη Libertatia, όπου και επιτίθενται 2 φορές (με την πλήρη συνοδοιπορεία της αστυνομίας), με την δεύτερη να προκαλούν εμπρησμό.


Εκείνη τη μέρα κάθε λογής ελληνόψυχος συσπειρώθηκε για να βροντοφωνάξει πως η μακεδονία είναι ελληνική. Κάθε λογής ελληνόψυχος λοιπόν φέρει και το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης σε όσα ακολούθησαν. Για τη συνθήκη ανοχής κάθε περιστατικού φασιστικής εκτροπής. Για τη δημιουργία ενός εθνικιστικού μετώπου που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για τη κίνηση των φασιστών στην πόλη.


Οι φωτιές σας δε μας καίνε, καίνε μέσα μας...
Όλα εδώ πληρώνονται.


Όλοι στην πορεία έξω απο το κτίριο της κατάληψης Δευτέρα 22-1, στις 18:00

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουάριος 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών( συνέλευση Θεσσαλονίκης), στηρίζει το κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία σήμερα το απόγευμα, στις 6.00, έξω από το χώρο που στεγάζονταν η κατάληψη Libertatia. Χθες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, με πλάτες το εθνικιστικό παραλληρήμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η κατάληψη δέχθηκε δύο φορές επίθεση, με αποτέλεσμα τη δεύτερη να καεί ολοσχερώς. Επίθεση επίσης δέχθηκε και ο Ε.Κ.Χ σχολείο, η οποία αναχαιτίστηκε από τον κόσμο που περιφρουρούσε το κτίριο, αλλά και η αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην καμάρα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Libertatia ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ Libertia


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Την Κυριακή 21/1, με αφορμή το εθνικιστικό συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας, ολόκληρος ο φασιστικός οχετός αυτής της πόλης και όχι μόνο, ένοιωσε ότι βρήκε την ευκαιρία να βγει από τα λαγούμια του και να ξεράσει όλο το ρατσιστικό, εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο που κρύβει μέσα του. Θρασύδειλα φασιστοειδή αποβράσματα που επιτίθενται είτε σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες είτε σε αγωνιστές και χώρους αγώνα μόνο με την προστασία των ομοϊδεατών τους, μπάτσων, τόλμησαν -εκμεταλλευόμενα το κλίμα εθνικιστικής έξαρσης που υπήρχε τη συγκεκριμένη μέρα- να κάνουν πράξη διακαείς τους πόθους που διαφορετικά, η πραγματοποίησή τους θα παρέμενε αδιανόητη.

Κατευθυνόμενη προς το συλλαλητήριο μια ομάδα φασιστών επιτέθηκε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας" όπου απωθήθηκε από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της περιφρούρησης. Στην συνέχεια, επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο στην κατάληψη Libertatia, -εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν άτομα μέσα- στην οποία έβαλαν φωτιά.

Είναι προφανές ότι οι φασίστες και σε αυτή την περίπτωση όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια, έδρασαν υπό την ανοχή και έμμεση στήριξη των μπάτσων. Θα ήταν αυταπάτη να θεωρεί κάποιος ότι ένας πολιτικός χώρος σαν τη «Libertatia» ή το «Σχολείο» που μάχονται συνειδητά το υπάρχον καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης, θα έχαιραν προστασίας από την αστυνομία, ένα σώμα που υπάρχει ακριβώς για την υπεράσπιση και διαιώνιση αυτού του καθεστώτος. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Τους χώρους αντίστασης και αγώνα μπορεί να τους υπερασπιστεί και θα τους υπερασπιστεί μόνο ο κόσμος του αγώνα.

Οι καταλήψεις, τα στέκια, οι κοινωνικοί χώροι, ενοχλούν, και αυτό είναι γνωστό. Ενοχλούν το κεφάλαιο, γιατί αντί της εμπορευματοποίησης των πάντων, της εκμετάλλευσης και του ανελέητου ανταγωνισμού, προωθούν τον αντικαπιταλιστικό αγώνα. Ενοχλούν το κράτος, γιατί ενάντια στην απάθεια, την αδράνεια και το φόβο της κοινωνίας που αυτό έχει ανάγκη, αυτά προτάσσουν την ανυπακοή και την αδιαμεσολάβητη δράση. Ενοχλούν το φασισμό, γιατί ενάντια στην εντεινόμενη φασιστικοποίηση της κοινωνίας που εντείνει την καταπίεση και την εκμετάλλευση, αποτελούν αναχώματα κοινωνικής/ταξικής αλληλεγγύης και αντιφασιστικού αγώνα.

Είναι προφανές ότι καμιά οπισθοχώρηση στον αγώνα ενάντια στη σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν πρόκειται να υπάρξει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αγώνας για μια νέα κοινωνία αλληλεγγύης ισότητας και ελευθερίας θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και δυναμική.

Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Στηρίζουμε το κάλεσμα της κατάληψης Libertatia
Δευτέρα 22/1 στις 18.00 έξω από την κατάληψη.

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουάριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Καμία ανοχή στις φασιστικές προκλήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το εθνικιστικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας - εκκλησία, βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ένωσης Κέντρου), απόστρατοι, «διανοούμενοι», πλαισιωμένοι και από το αναγκαίο εθνικό κίτς βρακοφόρων κρητικών, καβαλάρηδων μακεδονομάχων και αρχαίων σπαρτιατών- που άνοιξε το δρόμο για την επέλαση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης.

Η άγρια επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (που ευτυχώς απωθήθηκε από την περιφρούρηση) και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia (σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, με πυκνή οικιστική δόμηση), είναι έργα αποθρασυμένων φασιστικών ομάδων, που έδρασαν με την ανοχή των ΜΑΤ και της αστυνομίας, όπως είναι ξεκάθαρα ορατό από τα βίντεο-ντοκουμέντα.

Δεν θα επιτρέψουμε στο σκοταδισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό να προσθέσουν και άλλες μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της πόλης. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον των Βαλκανίων εξαρτάται αποκλειστικά από το σεβασμό όλων των μειονοτήτων, τον τερματισμό των εθνικισμών και του επεκτατισμού των «μητέρων πατρίδων», εν τέλει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών της Χερσονήσου του Αίμου, και όχι του αίματος…

Αλληλεγγύη στη κατάληψη Libertatia

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia (Λεωφόρος Στρατού και Σαρανταπόρου), τη Δευτέρα στις 22/1, στις 6μμ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα