Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Μια διαρκής κρίση, μια πολιτική διαχείριση που υπογράφει και εφαρμόζει νόμους και διατάγματα που αφαιρούν ελευθερίες και κατακτημένα δικαιώματα.
Μια δικαστική εξουσία ταξικών αντιλήψεων που προστατεύει τα συμφέροντα της ίδιας αλλά και της οικονομικής και πολιτικής ελίτ με την οποία διαπλέκεται.
Ένα σύμπλεγμα εξουσιών που επιβάλλει ένα γενικευμένο καθεστώς εξαίρεσης, μια κοινωνία ελέγχου, φόβου και εκμετάλλευσης, μια κοινωνία φυλακή. Ένα κράτος που μιλά τη γλώσσα της τάξης και της ασφάλειας. Ένα κράτος που με ειδικούς νόμους και ειδικές διατάξεις βάζει στο στόχαστρο τις επιλογές, τις ιδέες, τις σχέσεις και τελικά τις ζωές μας στην ολότητά τους.

Βασικό εργαλείο στη θεσμοθέτηση αυτού του πλαισίου αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α.Ένας νόμος που ξεσκεπάζει και φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας, υφαίνοντας έναν ιστό επιτήρησης και καταστολής για όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια.

Συλλογική ευθύνη, ποινικοποίηση σχέσεων, υπερεξουσίες διωκτικών αρχών, ειδικά δικαστήρια και ειδικές συνθήκες κράτησης συνθέτουν ένα μίγμα τρόμου και εκφασισμού, κάνοντάς μας σαφές ότι η ελευθερία μας είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση.

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο στήνονται υγειονομικές ζώνες γύρω από αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.
Μια υπόθεση στην οποία προσωπικές σχέσεις, ακόμα και ανύπαρκτες, μετατρέπονται σε στοιχεία ενοχής με επικοινωνιακά show και κυνήγι μαγισσών βάσει της εκάστοτε πολιτικής ατζέντας και συγκυρίας. Η επιβεβαίωση της συνθήκης ότι, για να εμπεδωθεί το καθεστώς εξαίρεσης, αρκεί να βαπτιστεί ο οποιοσδήποτε ένοχος, εχθρός της κοινωνίας, απειλή για τη χώρα.

Καταδίκη σε 13 χρόνια φυλακή με μίγματα DNA που τελείωσαν, με μάρτυρες που εξαφανίστηκαν. Καταδίκη σε 13 χρόνια φυλακή γιατί δε χώρισες, γιατί έχεις πολλούς φίλους, γιατί έπιασες ένα βιβλίο, γιατί πήγες Βαρκελώνη, γιατί το λένε τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής, γιατί οι ιδέες και ο τρόπος ζωής σου δεν είναι στα μέτρα των ιδεοληπτικών δικαστών και εισαγγελέων.

Οι δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι, η επικείμενη αναθεώρηση του σωφρονιστικού κώδικα, η απόπειρα ενίσχυσης του 187Α, οι δικογραφίες επί δικογραφιών, οι βαριές καταδίκες αποδεικνύουν ότι η βεντάλια της καταστολής θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται.

Η Ηριάννα και ο Περικλής έγκλειστοι στις φυλακές της δημοκρατίας περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.
Το εφετείο τους έχει οριστεί για τον προσεχή Μάρτιο.
Είμαστε εδώ πιάνοντας το νήμα των κοινωνικών αγώνων.
Προτάσσουμε τη συλλογική δράση με τον κόσμο του κινήματος.

Καλούμε στη συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης με στόχο τη δημιουργία κινήματος απελευθέρωσης της Ηριάννας και του Περικλή.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση του τρομονόμου!

Υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους και τις ζωές μας!

Διεκδικούμε τις ελευθερίες μας!


Συνέλευση Παρασκευή 26/1 , ώρα 18.00 ΑΣΟΕΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582895/