Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.00

Κάλεσμα για τη μη έκδοση των αγωνιστών στην Τουρκία

ΚΑΛΟΥΜΕ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 12 π.μ

για μην έκδοση των Τούρκών Αγωνιστών στην Τουρκία

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη."

(από τη δήλωση των 9 Τούρκων συλληφθέντων αγωνιστών)

Ενημέρωση από το δικαστήριο

για την έκδοση των δύο Τούρκων αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στο αρμόδιο δικαστήριο εξετάστηκε το αίτημα της Τούρκικης κυβέρνησης για έκδοση δύο Τούρκων αγωνιστών της αριστεράς, πολιτικών προσφύγων. Οι δύο αγωνιστές συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερτογάν μαζί με άλλους εφτά αγωνιστές από την αντιτρομοκρατική σε μια θεαματική επιχείρηση που σκόπευε στον εξευμενισμό του Ερτογάν από την ελληνική Κυβέρνηση.

Την έλλειψη στοιχείων η αντιτρομοκρατική την αντικατέστησε με τα τόσο πρόθυμα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ που μετέτρεψαν τα τάπερ ...σε φονικά όπλα.

Οι δύο αγωνιστές, S.N Ozpalat και Mehmet Doğan φέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο δικαστήριο που ήταν γεμάτο από Έλληνες και Τούρκους αλληλέγγυους αγωνιστές.

Η δίκη του σ. S.N OZBOLAT αναβλήθηκε για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ώρα 12 λόγω της αδυναμίας του να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο και στο φάκελο που προσκόμισε η Τούρκικη κυβέρνηση για την έκδοσή του. Αυτό συνέβη γιατί η ανεξάρτητη "Δικαιοσύνη" της Ελλάδας σκόρπισε τους 9 συλληφθέντες σε διάφορες φυλακές σε όλη τη χώρα ώστε να έγινε αδύνατη η επικοινωνία με τους δικηγόρους και η πρόσβασή τους στη δικογραφία.

Το δικαστήριο δίκασε δηλαδή μόνο το αίτημα έκδοσης του σ. Mehmet DOGAN. Γρήγορα όμως αποδείχθηκε περίτρανα πως το αίτημα της Τούρκικης κυβέρνησης αφορά τη δίωξη ενός αγωνιστή της ελευθερίας του του Τούρκικου λαού και έναν διεθνιστή που αγωνίζεται για λαούς ελεύθερους από τα δεσμά του αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Όταν έφτασε η στιγμή της απολογίας ο κατηγορούμενος με μια υπέροχη πολιτική ομιλία έγινε κατήγορος των αυταρχικών - φασιστικών καθεστώτων της Τουρκίας από τον δικτάτορα Εβρέν έως τον αιμοσταγή "σουλτάνο" Ερτογάν. Το ακροατήριο συγκινημένο, ταξίδεψε νοητά στο χρόνο καθώς ο ομιλητής παραλλήλισε την αιμοσταγή δικτατορία των συνταγματαρχών με τα φασιστικά - αυταρχικά καθεστώτα της Τουρκίας. Στη εδώλιο μαζί με τον σ. Mehmet Doğan ήταν ο Αλέκος Παναγούλης, ο Μουστακλής, οι χιλιάδες αγωνιστές του Πολυτεχνείου και μαζί του γίνονταν κατήγοροι του Τούρκικου καθεστώτος αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το δικαστήριο και για την υπόθεση του σ. Mehmet DOĞAN διέκοψε για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 ώστε να προσκομιστούν από την αστυνομία τα έγγραφα που είχαν ως πολιτικοί πρόσφυγες και παράνομα του αφαιρέθηκαν.

Η "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν" χαιρετίζει τους αγωνιστές, πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο πλευρό των διωκόμενων Τούρκων αγωνιστών για την ακύρωση της διαδικασίας της έκδοσης και την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών.

Καλούμε όλους να δώσουν ξανά το παρών στη δίκη του σ. Mehmet DOGAN που διεκόπη για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ και του σ. S.N OZBOLAT που αναβλήθηκε για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 12 π.μ στον 5ο όροφο στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας).

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2018/01/2-6.html