Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Δίκη Ηριάννας και Περικλή

13 Χρόνια Φυλακή για:

  • Φιλικές και προσωπικές σχέσεις που ποινικοποιήθηκαν.
  • Αμφίβολα μίγματα DNA που δεν ήταν αρκετά ούτε για επανεξέταση.
  • Έναν δήθεν μάρτυρα που εξαφανίστηκε.
  • Μία εκδρομή στην "αναρχική" Βαρκελώνη.
  • Να επιβεβαιωθούν τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής και οι ιδεοληπτικοί δικαστές και εισαγγελείς.

Με αυτή την αιτιολογία, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α), περιμένοντας την έναρξη του εφετείου τους τον Μάρτη του 2018.

Στα πρόσωπα τους, ο μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής και του τρομονόμου βρήκε δυο από τους πολλούς "ενόχους" του.

Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιελάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show,δήθεν συμμετοχή σε οργάνωση, δείγματα DNA επισφαλή και σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν μπορούσαν να επανεξεταστούν και να διασταυρωθούν, σκιαγράφηση ενός αόριστα ύποπτου και με αναρχικές τάσεις κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική και την προφανή έλλειψη στοιχείων, λίγο μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και σε μια περίοδο που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιζητούσαν μια ρεβανς.

Βασικό δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής τόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση όσο και ενάντια σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α. Ένας νόμος που στοχεύει σε όλες και όλους μας. Με τα ειδικά δικαστήρια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τις φασιστικές διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. Σε αυτόν τον άξονα κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάργηση του τρομονόμου αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών "υπόπτων" καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου. Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της κοινωνικής ειρήνης σε συνθήκες κρίσης και ακραίας εκμετάλλευσης. Ότι έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων.

Το μήνυμα του τρόμου γίνεται σαφές:

'Ενοχοι όσες/οι αγωνίζονται, ένοχοι όσες/οι έχουν σχέση μαζί τους.

Η επίθεση του κράτους στις επιλογές, τις ελευθερίες και τους αγώνες μας είναι συνεχής και ολομέτωπη.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη οφείλουμε να εμποδίσουμε την επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου.

Ενόψει του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή,αγωνιζόμαστε συλλογικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να τους πάρουμε πίσω.

Ο αγώνας των δύο είναι αγώνας:

Ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.

Ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του.

Η απελευθέρωσή τους να είναι μια νίκη του κινήματος ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ 18.00- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΗ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09.00- Εφετείο Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Συνέλευση για την απελευθέρωση

της Ηριάννας και του Περικλή

[sineleusi-ip.gr]

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73299/


1 2 3 4 5

να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή

post image

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Με την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 σε 13 χρόνια φυλάκισης η Ηριάννα και ο Περικλής είναι ακόμα έγκλειστοι στις φυλακές, αναμένοντας το εφετείο που γίνεται στις 21 Μάρτη. Για να γίνει αυτό έπρεπε να μπει σε διαδικασία ό γνωστός μηχανισμός κρατικών σκευωριών που, διαμέσου της ποινικοποίησης προσωπικών και φιλικών σχέσεων, της εξαναγκαστικής λήψης DNA αμφιβόλων μιγμάτων και συνεπικουρούμενος από σενάρια της αντιτρομοκρατικής, επέτυχε αυτή την εξοντωτική ποινή. Η Κυβέρνηση νομοθέτησε, η Αντιτρομοκρατική έπλεξε τη σκευωρία και οι Δικαστές νομιμοποίησαν την εξόντωση δύο ανθρώπων, του Περικλή και της Ηριάννας.

Σε αυτούς τους δέκα μήνες η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για την μεγαλειώδη κοινωνική αλληλεγγύη, για την τεράστια έκταση της αμφισβήτησης της δικαστικής απόφασης, των δικαστών, του θεσμού της δικαιοσύνης, αλλά και για την επικινδυνότητα του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, που εμπλέκει άτομα και ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια ενοχοποιώντας τα για παραδειγματισμό και επίδειξη αντιτρομοκρατικού έργου.

Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπάθησε να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει άνευ κόστους δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, πάνω στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να τους καταστήσει ευάλωτους στον πολωτικό καφκικό ανταγωνισμό των ομάδων εξουσίας. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης και την προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους συναδέλφους τους για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού. Η πρόθεσή τους ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας, ως ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός "δικαστικού κράτους".

Βρισκόμαστε μπροστά στην κατασκευή του «εσωτερικού εχθρού» από το κράτος και της θεσμοθέτησης του ποινικού δίκαιου του «εχθρού» διαμέσου της Ηριάννας και του Περικλή. Αυτή είναι η αλήθεια αυτής της υπόθεσης και επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εφαρμόζονται πάνω τους όλες οι τακτικές του καθεστώτος εξαίρεσης. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, διότι η κοινωνική σχέση και η ανθρώπινη επαφή είναι αυτή που ποινικοποιείται τώρα.

Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή.

Άμεση Κατάργηση του τρομονόμου.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ 18.00- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΗ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09.00- Εφετείο Λουκάρεως

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584927/


1 2 3 4 5

ΣΣΠ: Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή! Όλοι στην πορεία αλληλέγγύης Πέμπτη 15/3, 18:00 Προπύλαια

Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή

Αγώνας ενάντια στις σκευωρίες της κυβέρνησης-αντιτρομοκρατικής-δικαιοσύνης

-

Όλοι/όλες στην πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή, Πέμπτη 15/3,18:00 Προπύλαια

-

Όλοι/όλες στο Εφετείο την Τετάρτη, 21/3, 9:00

-

Η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη ΣΠΦ, βασισμένο σε «ενδείξεις» και «στοιχεία» τραγελαφικά και κατασκευασμένα απ' την Αντιτρομοκρατική. Ένα «δείγμα DNA», που ποτέ δεν παρουσιάστηκε για εξέταση, με απολύτως ανεπαρκή στοιχεία ταυτοποίησης του γενετικού προφίλ της (η ίδια προαιρετικά είχε δώσει δείγμα σε ανακριτική διαδικασία το 2011). Το φερόμενο τωρινό «δείγμα» ισχυρίζεται η Αντιτρομοκρατική ότι βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που «ανακαλύφθηκε» στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) και δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Με «μάρτυρες» να λένε πως με τα όπλα σχετίζεται «κάποιος άνδρας» - και στη συνέχεια να μην καταθέτουν ποτέ. Όλα αυτά με μόνο στόχο να τιμωρήσουν την Ηριάννα για τις κοινωνικές τις σχέσεις με αγωνιστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Με παρόμοιες σκευωρίες έχουν οδηγήσει τον Περικλή Μ. (συγκάτοικο του συντρόφου της Ηριάννας), που τον κρατάνε στη φυλακή καταδικασμένο ως μέλος της ΣΠΦ, μάλιστα ούτε καν με «δείγμα» αλλά με «μείγμα» DNA! Kαι δεν αναστέλλουν την ποινή του, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχει πρόβλημα υγείας που η επιδείνωσή του μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες! Αυτή η αστική δικαιοσύνη επέλεξε στις 17 Ιουλίου στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης πως δεν πρέπει να είναι έξω από τη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο γιατί μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα». Ίδια απόφαση έλαβε ξανά η αστική δικαιοσύνη στις 16/10, στην 2η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης.

Δεν υπήρχε ουδέποτε η αμφιβολία ότι μια «δικαιοσύνη» βασισμένη στο αστικό δίκαιο, με προσωπικό αστικής ιδεολογίας και διαλογής, ήταν είναι και θα είναι ταξική, εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγώνων. Όμως, οι καταδικαστικές αποφάσεις το τελευταίο καιρό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αποφάσεις για την Ηριάννα και τον Περικλή, σηματοδοτούν ότιέχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας. Η λύσσα του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων. Με το τρομονόμο που οι απίστευτα χυδαίοι υποκριτές της κυβέρνησης από τη μία διατηρούν και προσπαθούν να επεκτείνουν από την άλλη αποποιούνται την ευθύνη για την εφαρμογή του.

Μια λύσσα που δένει με την περίοδο μιας νέας εργασιακής ζούγκλας και του νέου συστήματος εκμετάλλευσης της εργασίας. Όπου πεθαίνουν όλο και περισσότεροι δολοφονημένοι από τη βαρβαρότητα των εργασιακών συνθηκών, αυτό που εκείνοι αποκαλούν εργατικά «ατυχήματα» .Με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και τις νέες εξεταστικές περιόδους στα Λύκεια να έρχονται για να συντρίψουν τη δημόσια παιδεία.

Στις 21/3 το καθήκον όλων μας σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Στο Εφετείο εκδικάζεται η 3η αίτηση αποφυλάκισης για τους Ηριάννα-Περικλη και πρέπει όλοι να δείξουμε πως το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και οι διώξεις τους δεν μένουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στο Εφετείο. Με αυτό τον αγώνα να σταματήσουμε τις διώξεις τους και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή συθέμελα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων στο πανεπιστήμιο, αλλά και γενικά. Μόνο με τις πιο μαχητικές μορφές πάλης θα διώξουμε τα μνημόνια τους από τις ζωές μας και θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής στη φυλακή.

-

-Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή. Άμεση αθώωση τους.

-Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών των μπάτσων και των δικαστών. -Κάτω οι τρομονόμοι.

-Αγώνας παντού για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

-Κάτω η χούντα του ευρώ και της Ε.Ε.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7282


1 2 3 4 5

Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Στις 21.3.2018, ξενικά το δικαστήριο για την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή σε 2ο βαθμό. Ο Περικλής και η Ηριάννα βρίσκονται ακόμη στις φυλακές μετά την καταδίκη τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 13 χρόνια κάθειρξη άνευ αναστολής και ελαφρυντικών και τις συνεχείς απορρίψεις των αιτημάτων αναστολής τους, παρά την ύπαρξη και σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Από τον φάκελο ονομάτων υπόπτων των Δένδια-Αθανασίου και το ακροδεξιό δόγμα «νόμου και τάξης» του Σαμαρά, μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε αυτούσια το κράτος, υιοθετώντας πλήρως και προσπαθώντας να αναβαθμίσει τον τρομονόμο με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, η αστική δικαιοσύνη αποδεικνύει τον πραγματικό της ρόλο, συνεπικουρώντας το έργο τους. Βασισμένη σε μάρτυρες-φαντάσματα, μη δεχόμενη αντικειμενικά δεδομένα και εγείροντας παγκοσμίως την κατακραυγή της επιστημονικής κοινότητας και τα αντανακλαστικά του κινήματος που από την πρώτη στιγμή, αγωνίζεται αλληλέγγυα ενάντια στην κρατική-δικαστική αυθαιρεσία, ο στόχος είναι η ποινικοποίηση φρονημάτων (φυσικά μόνο αυτά που αντιτίθενται σε κράτος-καπιταλιστικό σύστημα) και η διάχυση του κοινωνικού φόβου.

Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση όλων μας καθώς δείχνει με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας, αλλά αποτελούμε όλοι εν δυνάμει θύματα της κρατικής βίας και της ακόρεστης δίψας της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας για «αίμα στην αρένα». Επικοινωνιακά shows, σαθρά κατηγορητήρια, και «αποκλειστικά» δημοσιεύματα προσπάθησαν μάταια, να φτιάξουν «εσωτερικούς κινδύνους και εχθρούς», να κινητοποιήσουν κοινωνικά αντανακλαστικά αυτοματισμού, να εισάγουν τη θεώρηση ότι το σώμα και η προσωπική σου ζωή δε σου ανήκει, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή ενοχοποιητικό στοιχείο προς ομηρεία. Το γενετικό μας υλικό (DNA), από το μοναδικό στοιχείο-κοινό πανανθρώπινα, γίνεται εργαλείο στα χέρια τους για διαχωρισμούς, διώξεις και υπενθύμιση ότι «τους ανήκουμε».

Θεωρούμε ότι αρκετά τους ακούσαμε…

η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας καλεί όλες τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές την Τετάρτη 21.3 στις 9 π.μ. στη δίκη στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως). Η φυσική μας παρουσία κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για να πάρουμε την Ηριάννα και τον Περικλή πίσω, αλλά για να δηλώσουμε ότι κανείς πλέον δε θα παίζει με τα σώματα και τις ζωές μας.

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας

πηγή : http://ydragogeio.gr/irianna-periklis/


1 2 3 4 5

Λευτεριά σε Ηριάννα και Περικλή

Το ΕΕΚ καλεί στην κινητοποίηση της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 15/3 στις 18:00 στα Προπύλαια και την Τετάρτη 21/3 στις 09:00 στο Εφετείο.

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…