Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση στη δίκη των νεοναζί δολοφόνων του Σ.Λουκμάν

ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ- ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ|ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την τελευταία περίοδο, με αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος και τη διεξαγωγή των δύο εθνικιστικών συλλαλητηρίων στις 21/1 στη Θεσ/νίκη και στις 4/2 στην Αθήνα, κράτος και κεφάλαιο στοχεύουν στην αφύπνιση των συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας, αποσκοπώντας στη συγκρότηση ενός εθνικιστικού και αντεπαναστατικού πόλου. Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, συμμορίες νεοναζί και τάγματα εφόδου της Χ.Α εξαπολύουν από τότε μέχρι και σήμερα δεκάδες επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αντίστασης επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ - ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Ο Σ. Λουκμάν δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, στα Άνω Πετράλωνα, από τους φασίστες Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο. Στις 16/4 θα πραγματοποιηθεί η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δύο νεοναζί. Η δολοφονία του Σ. Λουκμάν αποτελούσε την κορύφωση των νεοναζιστικών επιθέσεων εις βάρος μεταναστών μίας ολόκληρης περιόδου. Μίας περιόδου όπου τα παρακρατικά τάγματα εφόδου είχαν ενεργοποιηθεί μέχρις εσχάτων από το σύστημα, έχοντας την πλήρη κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, εξαπολύοντας δεκάδες επιθέσεις σε χώρους αγώνα και αγωνιστές φτάνοντας μέχρι και τη δολοφονία του Π. Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση του χρεοκοπημένου κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος, προωθούμε τους διεθνιστικούς αγώνες των από τα κάτω, για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, των εθνών και των φυλών, οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας.


Μικροφωνική/Συγκέντρωση: Πέμπτη 12/4, Προπύλαια 18.00

Συγκέντρωση: Δεύτερα 16/4, Εφετείο Αθηνών, 9.00

ημέρα της δίκης των νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών Πετραλώνων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ομάδα Αδράστεια, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, σύντροφοι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586401/