Παρασκευή 11 Μαίου 2018 στις 9.00 πμ

25 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Ενημέρωση για την πορεια και τη συναυλία αλληλεγγύης στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου [Αθήνα 5/5]

post image

Το Σάββατο 5/5, στα πλαίσια πανελλαδικής μέρας δράσεων αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου, πραγματοποιήθηκε κεντρική πορεία. Η πορεία πλαισιώθηκε από σχεδόν 2.000 συντρόφους/συντρόφισσες με συμμετοχή σχημάτων και συλλογικοτήτων από ένα μεγάλο φάσμα του αναρχικού χώρου και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος. Ξεκίνησε απο το σταθμό του Θησείου και περνώντας από την πλατεία Συντάγματος κατέληξε στα Προπύλαια. Μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα τόσο ενάντια στην καταστολη και τους τρομονόμους, όσο και αλληλεγγύης στον σύντροφο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία με σκοπό την συγκεντρωση χρηματικού ποσού για τα δικαστικά έξοδα και την προπαγάνδιση της υπόθεσης. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου στήριξε την συναυλία. Διαβάστηκαν και μοιράστηκαν κείμενα από την συνελευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, αλλά και κείμενα για την Παλαιστίνη και για την υπόθεση του αναρχικού Μάριου Σεϊσιδη, που δικάζεται στις 6/6.

Την Παρασκεύη 11 Μαη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης κατά της αθώωτικής απόφασης Θεοφίλου.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 9.00 Άρειος Πάγος (Αλεξάνδρας δίπλα από το Εφετείο)

Αν ο Θεοφίλου καταδικαστεί
το κέντρο της Αθήνας θα καεί

Να τελειώνουμε με τους τρομονόμους

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587520/


Πόσες φορές χρειάζεται να ξαναδικαστεί κάποιος; Όσες χρειάζεται η «αντιτρομοκρατική» για να τον καταδικάσει!

Στις 27-3-2018 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής» Ι. Αγγελής άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο σύντροφος κηρύχθηκε αθώος. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε' Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών.

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στην ALPHA BANK στην Πάρο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα οδηγός ταξί που επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ο Τάσος Θεοφίλου «αναγνωρίστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από την «αντιτρομοκρατική» και τα μίντια ως ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο, που υποτίθεται πως πυροβόλησε τον πενηντατριάχρονο οδηγό ταξί. Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου τον Ιούλη του 2017 φαίνεται να μην υποτάχθηκε στις επιταγές της συγκεκριμένης υπηρεσίας και των δημοσιογράφων της, καθώς απάλλαξε τον Τάσο από όλες τις κατηγορίες. Την Παρασκευή 11 Μάη θα κριθεί κατά πόσο η αθωωτική απόφαση του πενταμελούς εφετείου θα έχει αμετάκλητη ισχύ ή αν ο σύντροφος θα ξανασυρθεί σε δίκη με βασικές κατηγορίες: συμμετοχή και ένταξη στη ΣΠΦ, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η 11ηΜάη δεν θα είναι πάντως το τέρμα του δρόμου. Θα είναι μόνο η αρχή μιας νέας περιόδου άτυπης αλλά ουσιαστικής ομηρίας του συντρόφου μας, έως την δημοσιοποίηση της απόφασης που θα συμβεί σε άγνωστο χρόνοκαι σε διάστημα απο μερικες εβδομάδες μέχρι και αρκετούς μηνες.

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου, όσο κ αν φαίνεται να αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας, δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις συντρόφων που καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές με βάση τον 187Α και το άρθρο περί ατομικής τρομοκρατίας, με την επικείμενη δίκη συντρόφων, κοινωνικών κρατουμένων και συγγενικών τους προσώπων για την υπόθεσητων «ληστών του Διστόμου», που εύκολα αναβαθμίστηκε σε υπόθεση «τρομοκρατίας» με ομπρέλα τον Επαναστατικό Αγώνα. Εντάσσεται στον ίδιο κατασταλτικό σχεδιασμό απέναντι σε οποιονδήποτε ανήκει στον αναρχικό χώρο, ή εφάπτεται σε αυτόν, από τον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη, που καταδικάστηκε σε 36 χρόνια κάθειρξης με μοναδικό στοιχείο ένα έγγραφο πραγματογνωμοσύνης DNA, μέχρι τη σκανδαλώδη καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή με βάση τις κοινωνικές τους σχέσεις και ένα έωλο δείγμα γενετικού υλικού.

Το ευρύ κίνημα αλληλεγγύης, που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση του συντρόφου και συνέβαλε καθοριστικά στην αθώωσήτου, στάθηκε ως ανάχωμα ενάντια στους τρομονόμους και τα αστυνομικά μαγειρέματα δειγμάτων DNA. Προφανώς αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από την «αντιτρομοκρατική» και τους πολιτικούς προϊσταμένους της, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από την αρχή της θητείας της έως σήμερα υπερασπίζεται πιστά τόσο τον 187Α όσο και την ανεξέλεγκτη χρήση DNA από την αστυνομία. Στη ρεβάνς που επιχειρούν να πάρουν, θα μας βρουν για άλλη μια φορά απέναντί τους .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πορεία : Σάββατο 5/5 , ώρα 13.00, Θησείο (στ. Ησαπ)

Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/5, ώρα 09.00,Εφετείο (Αλεξάνδρας)

Συλλογικότητες, συντρόφισσες-σύντροφοι

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Στις 11 Μάη θα εξεταστεί στην ολοµέλεια του Αρείου Πάγου η αίτηση του εισαγγελέα Ι. Αγγελή µε την οποία ζητά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου και την παραπομπή του ξανά σε δίκη.

Στις 10 Μάη δικάζονται στην Θεσσαλονίκη κάτοικοι της ν.α. Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι γιατί αγωνίζονται ενάντια στην λεηλασία της φύσης.

Τον Μάρτιο καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές, που φτάνουν τα 27 χρόνια, οι αναρχικοί Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Ν. Ρωµανός, Γ Μιχαηλίδης, Γ. Τσάκαλος εγκαινιάζοντας την κατηγορία «ατομικοί τρομοκράτες».

Η Ηριάννα και ο Περικλής συνεχίζουν να βρίσκονται φυλακισµένοι µε βάση τις προσωπικές και συντροφικές τους σχέσεις.

Ο αναρχικός Ν. Μαζιώτης έχει καταδικαστεί για το χτύπηµα του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ σε ισόβια κάθειρξη.

Αυτό που ενώνει αυτές τις υποθέσεις είναι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο τρομονόμος 187Α. Το κράτος επιβάλλει ένα συνεχώς διευρυνόμενο καθεστώς εξαίρεσης, ώστε οι κατασταλτικές και δικαστικές υπηρεσίες να ενεργοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για την πολιτική, ψυχική και ηθική εξόντωση, αλλά και τον παροπλισμό όσων μάχονται για την υπεράσπιση της ζωής τους και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

Ενάντια στους τρομονόμους, την χρήση DNA, τα έκτακτα τρομοδικεία και το καθεστώς εξαίρεσης, αγώνας μέσα και έξω από τα κελιά, για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης-ελευθερίας, μέχρι και το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Σάββατο 5 Μαΐου, ΗΣΑΠ Θησείου, 1µµ

πανελλαδική ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Αλληλεγγύη στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Παρασκευή 11 Μαΐου, 9πµ, συγκέντρωση στο Εφετείο (Αλεξάνδρας)

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74346/


Ο Τάσος Θεοφίλου ξανά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής

Ο Ιωάννης Αγγελής, πρόσφατα προαχθείς στη θέση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέλοντας μάλλον να πει "ένα μεγάλο ευχαριστώ" στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και "να βγάλει λάδι" τα στελέχη με τα οποία συνεργαζόταν τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση του "εποπτεύοντος εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας", έρχεται να θέσει σε καθεστώς ομηρείας τον Τάσο Θεοφίλου, αφού στις 28 Μάρτη αιτήθηκε να αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Στις 11 Μάη 2018, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες στη δίκη που αθώωσε τον Τ. Θεοφίλου. Μια δίκη που συσπείρωσε ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης και ανέδειξε τις κυνικές μηχανορραφίες της αντιτρομοκρατικής, φυσικά ήταν δύσκολο να τη χωνέψουν. Το κράτος θέλει να διατηρηθεί "το ελεύθερο" στις αυθαίρετες διώξεις αναρχικών με βάση το άρθρο 187Α, αλλά και να συνεχιστεί η ερμηνεία της βιολογίας με ευφάνταστο τρόπο, ώστε τα δείγματα DNA να χρησιμοποιούνται καταχρηστικά ως μοναδικό στοιχείο απόδειξης ενοχής. Όλα αυτά για να μπορεί να διώκει όσους αγωνιζόμενους ανθρώπους χρειαστεί, έως ότου επικρατήσει ολοκληρωτικά ο φόβος

Εάν γίνει δεκτό το αίτημα του Ι. Αγγελή από τη νέα του υπηρεσία, τον Άρειο Πάγο, ο Τ. Θεοφίλου θα απαχθεί ξανά από την αστυνομία και θα μπει φυλακή έως ότου ολοκληρωθεί μια τρίτη δίκη, αφού η προηγούμενη φαίνεται να θεωρείται από κάποιους πρόβλημα για τα μελλοντικά πλάνα πολιτικών διώξεων της αντιτρομοκρατικής, τα οποία φανερώνονται ως όλο και πιο επιθετικά.

Πρόσφατα, η πρωτάκουστη στη χώρα "ατομική τρομοκρατία" ήρθε ως γλωσσικός εμπλουτισμός να διευρύνει την ερμηνεία του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα από τα δικαστήρια, ώστε να μπορεί η αντιτρομοκρατική να διώκει "κατά μόνας" τους αναρχικούς ως "τρομοκράτες", δίχως να χρειάζεται απόδειξη συμμετοχής σε κάποια οργάνωση. Επίσης, η υπόθεση "Ληστές Διστόμου", στην οποία διώκονται σύντροφοι, αλλά και συγγενικά τους και άλλα πρόσωπα, από υπόθεση ληστείας έχει μετατραπεί σε υπόθεση "τρομοκρατίας" με κατηγορίες για συμμετοχή στον ΕΑ. Η δε υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή δείχνει ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ποινικοποιούνται οι φιλικές και προσωπικές σχέσεις.

Ας θυμηθούμε ότι ο Τ. Θεοφίλου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012. Τα μίντια τότε, με περίσσιο ζήλο φρόντισαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του κατά παραγγελία της αντιτρομοκρατικής: "αναρχικός - τρομοκράτης - δολοφόνος". Έμεινε πέντε χρόνια φυλακισμένος γιατί το θέλησε η αντιτρομοκρατική, μιας και τα νομικά σενάρια επέτρεψαν και συνεχίζουν να επιτρέπουν στο κύκλωμά της να διώκει όσους εκτιμώνται ως απειλητικοί για την κρατική εξουσία. Με την αθώωση του συντρόφου πέρυσι το καλοκαίρι, το κίνημα αλληλεγγύης νίκησε. Τώρα, πρέπει να πολεμήσει εκ νέου, ώστε να μαζέψουν μια για πάντα τα ξερά τους από πάνω του αλλά και να εμπεδώσουν την ήττα τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 5 Μαΐου - 1μμ Θησείο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 5 Μαΐου - 8μμ πλατεία Πρωτομαγιάς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 11 Μαΐου - 9πμ Άρειος Πάγος

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587115/


ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΩΟΣ ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

«Κάποιος πρέπει να είχε διαβάλει τον Γιόζεφ Κ., γιατί ένα πρωινό, δίχως να έχει κάνει

τίποτα κακό, ήρθαν και τον συνέλαβαν».

Φρανς Κάφκα «Η Δίκη»

Μ' αυτόν τον τρόπο ξεκινάει η δυστοπική περιπέτεια του Γιόζεφ Κ., ενός ανθρώπου όχι

ενόχου αλλά εκ προοιμίου ενοχοποιημένου. Το ενοχοποιητικό στοιχείο ; Η ίδια του η

ύπαρξη.

Ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης…

Τον Αύγουστο του 2012, πραγματοποιείται ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο. Στην

προσπάθεια ενός περαστικού ταξιτζή να εμποδίσει τη φυγή των ληστών, τραυματίζεται

θανάσιμα ο ίδιος από σφαίρες. Στην υπόθεση εμπλέκεται η αντιτρομοκρατική και ένα

ανώνυμο τηλεφώνημα (κάτι που συνηθίζεται στο στήσιμο μιας κατηγορίας), στο οποίο

υποδεικνύεται ο σύντροφος Τάσος Θεοφίλου ως συμμέτοχος της ληστείας. Κάποιες

μέρες μετά συλλαμβάνεται στην Αθήνα με βασικές κατηγορίες τη συμμετοχή σε

ληστεία, την ανθρωποκτονία και τη συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των

Πυρήνων της Φωτιάς. Ο Τάσος Θεοφίλου μεταμορφώνεται σε μια φωτογραφία με

χειροπέδες και λευκό αλεξίσφαιρο που διατρέχει τα τηλεοπτικά δελτία σ' ένα κλίμα

ακλόνητης βεβαιότητας για την ενοχή του. Ληστής και εκτελεστής της Πάρου,

τρομοκράτης. Η απόφαση έχει βγει προτού αποφανθεί οποιοδήποτε δικαστήριο.

Παράλληλα, μέσω βίας από την πλευρά των μπάτσων (διαδικασία πνιγμού),

λαμβάνεται δείγμα dna από τον ίδιο ώστε να ταυτοποιηθεί με ένα δείγμα που βρέθηκε

σε ένα καπέλο που, παρουσιάστηκε αργότερα από την ίδια την αντιτρομοκρατική. Το

Νοέμβρη του 2013, ξεκινάει η δίκη. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παρά την

παντελή απουσία ενοχοποιητικών στοιχείων και μαρτυριών, καταδικάζεται σε 25

χρόνια κάθειρξη για τις παραπάνω κατηγορίες, ενώ αθωώνεται για τη συμμετοχή στην

οργάνωση Σ.Π.Φ.

Ο Θεοφίλου ασκεί έφεση κατά της απόφασης και αναπτύσσεται ένα πολύμορφο και

πολυσυλλεκτικό κίνημα αλληλεγγύης .Τον Ιούλιο του 2017 και ενώ έχει περάσει 5

χρόνια στη φυλακή, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφασίζει πως ο Τάσος

Θεοφίλου είναι αθώος για το σύνολο των κατηγοριών και αποφυλακίζεται. Όμως, στις

αρχές Απριλίου του 2018 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου -και πρώην εποπτεύων της

Αντιτρομοκρατικής- άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης. Το αίτημα αναίρεσης θα

εξεταστεί στις 11 Μαΐου από το Ε' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτό,

τότε ο Θεοφίλου θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή και η δίκη του θα ξεκινήσει ξανά με

άλλους δικαστές στην έδρα.

Στο πρόσωπο του Τ. Θεοφίλου, δε δικάζεται μόνο ό ίδιος, αλλά κάθε άνθρωπος που

επιλέγει συνειδητά να θέσει τη ζωή του απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό, κάθε

αγωνιστής - τρία που αποφασίζει να δώσει μάχες απέναντι στην "ιερή" αλήθεια τους,

ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον καπιταλισμό, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος

οργάνωσης της κοινωνίας από το αστικό κράτος.

Το κράτος και οι δικαστικοί μηχανισμοί ξαναδικάζουν μέσα από αυτή τη δίκη όλες-ους

όσες-ους βρίσκονται στην πλευρά του κοινωνικού και ταξικού αγώνα. Επιπροσθέτως, επιχειρούν να καθυποτάξουν όλες τις φωνές που διαταράσσουν την κυρίαρχη αφήγηση και επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ολοκληρωτική κυριαρχία τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολιτικά υπεύθυνη γι' αυτή την απόφαση γιατί εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στο κράτος των δικαστών, να στέλνει αθώους στη φυλακή με αμφισβητούμενες αποδείξεις στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Απέναντι σε αυτή την σκευωρία του κατασταλτικού και δικαστικού μηχανισμού του

κράτους η μόνη θέση που μπορούμε να πάρουμε δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη

στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου και την συνέχιση του λόγου και της δράσης μας

απέναντι σε κάθε «μοναδική» και «απόλυτη» αλήθεια, ενάντια σε κράτος και

κεφάλαιο.

Για επίλογο λίγα λόγια του ίδιου του Τάσου.

«Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη

σύλληψή μου. Δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα,

όμως, το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό

πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους

κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους

καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής

από την μία και άλλο ένα πεδίο αγώνα, από την άλλη»

Τ. Θεοφίλου, 28/4/2017, μέρος της απολογίας του στο εφετείο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ -13:00 Θησείο (Στ. ΗΣΑΠ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ -09:00 στο ΕΦΕΤΕΙΟ (Λ. Αλεξάνδρας)

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "Η ΣΦΗΝΑ"

πηγή : http://sfina.espivblogs.net/2018/04/27/ποσεσ-…


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ | ΣΑΚΤΧ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Τον Ιούλιο του 2017 έπειτα από φυλάκιση για πέντε χρόνια, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώνεται για τις βαρύτατες κατηγορίες που κατασκεύασε εναντίον του η «αντι»τρομοκρατική. Το σαθρό κατηγορητήριο κατέρρευσε τόσο στις δικαστικές αίθουσες όσο και κοινωνικά.

Στα τέλη Μαρτίου του 2018 ο Ι.Αγγελής, -πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντι»τρομοκρατικής η οποία έχει κατασκευάσει σειρά καφκικών διώξεων κατά αγωνιστών- έχοντας προαχθεί πλέον σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε μία πολιτικά πρωτοφανή απόφαση, άσκησε αναίρεση κατά της αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στη φυλακή για μία υπόθεση για την οποία έχει αθωωθεί αμετάκλητα.

Η ένταση των κρατικών-κατασταλτικών μεθοδεύσεων στην οποία «διαπρέπει» και η κυβέρνηση Σύριζα, μόνο στο πρόσφατο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνει κατασταλτικές επιχειρήσεις και παρακρατικές επιθέσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους, την διαρκή αναβάθμιση του κρατικού νομικού οπλοστασίου με καταδίκες σε δεκάδες χρόνια φυλάκιση με δικαστικές κατασκευές για «ατομικούς τρομοκράτες», , καθώς και το χτύπημα διαδηλώσεων, κοινωνικών και ταξικών κινητοποιήσεων με διώξεις, συλλήψεις και επιθέσεις από τα ΜΑΤ.

Αυτή η επίθεση έχει ως πάγια επιδίωξη την επιβολή ενός κατασταλτικού πλέγματος γύρω από τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, για να συνεχίσει να λεηλατεί και να εξουσιάζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στη συνθήκες της εξαθλίωσης και του κατασταλτικού εκφοβισμού, μόνο οι αυτό-οργανωμένοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, μπορούν να προσφέρουν στους καταπιεσμένους μία μαχητική πρόταση διεξόδου από την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Η κινητοποίηση για την ανατροπή της δικαστικής ομηρίας του αναρχικού- κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, είναι μία μάχη ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και την κατασταλτική τρομοϋστερία, ενάντια στην βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΗ, 13.00 στο Θησείο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ στις 9.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587265/


Πανό και αφισοκόλληση για Τ. Θεοφίλου - Πορεία 5/5 στις 13.00 στο Θησείο

Πανό για τον Τ. Θεοφίλου σε κεντρικά σημεία του Βύρωνα και της Καισαριανής.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 2 μαζικές αφισοκολλήσεις με μοίρασμα κειμένων, στις γειτονιές του Βύρωνα, του Παγκρατίου και της Καισαριανής.

Πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5 Μαίου, στις 13.00 στο Θησείο.

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου

πηγή : http://syneleysikatoikwnvkp.espivblogs.net/20…


Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του".

Τάσος Θεοφίλου

Έχουν περάσει μόλις 10 μήνες μετά την εκκωφαντική κατάρρευση της σκευωρίας εναντίον του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Κι όμως, παρά τα 5 χρόνια αιχμαλωσίας του κάποιοι θέλουν να τον δουν πάλι στη φυλακή. Στις 11 Μαΐου θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της "αντι"τρομοκρατικής Ιωάννης Αγγελής, Μετά την "αντιέφεση" του εισαγγελέα Δράκου, το νέο αυτό δεδομένο μας οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: ορισμένοι κύκλοι (εύκολα μπορούμε να φανταστούμε ποιοί) θέλουν να δουν τον Τάσο Θεοφίλου να οδηγείται πίσω στις φυλακές, ώστε να ανορθωθεί το κουρελιασμένο γόητρο της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας, που πολλαπλά ξεφτιλίστηκε από την έκβαση τις υπόθεσης. Θέλουν ετσιθελικά να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου, όπου οι αυθαίρετες συλλήψεις θα βασίζονται σε ανώνυμα τηλεφωνήματα στην "αντι"τρομοκρατική (τη μοναδική υπηρεσία της αστυνομίας που δε διαθέτει αναγνώριση κλήσεων) και οι θα μοιράζονται πολυετείς καταδίκες (μέχρι και ισόβιες) με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το επιστημονικά επισφαλές DNA.

Η περίπτωση του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου είναι τόσο εμβληματική όσο και οριακή. Συμπυκνώνει την πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης ενάντια στους πολιτικούς του εχθρούς. Είναι η ακραία εφαρμογή της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει το κράτος στους πολιτικούς του αντιπάλους, την ίδια ώρα που δεν τους αναγνωρίζει την ταυτότητα του πολιτικού κρατούμενου. Στη σημερινή συγκυρία της επέλασης του κεφαλαίου και του κράτους του το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και να σπάσει στην πράξη το καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης. Οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενθυμούμενοι πάντα το παλιό σύνθημα: όποιος ξεχνάει τους αιχμάλωτους του κοινωνικού/ταξικού πολέμου σύντομα θα ξεχάσει και τον ίδιο τον ταξικό πόλεμο. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και ταξικής μας συγκρότησης, του αγώνα μας για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΤΙ"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

- Πορεία : Σάββατο 5/5 , ώρα 13.00, Θησείο (στ. Ησαπ)
-
Συναυλία αλληλεγγύης: Σάββατο 5/5, ώρα 20:00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς
-
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/5, ώρα 09.00, Aρειος Πάγος (Αλεξάνδρας)

Ταξική Αντεπίθεση (Oμάδα Aναρχικών και Kομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


προπαγανδιστικές δράσεις για την υπόθεση του αναρχικού-κομουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Το διάστημα 27/4 με 3/5 κάναμε προπαγανδιστικές δράσεις (πανό, αφίσες, συνθήματα και τρικακακια) στις γειτονιές Γκύζη και κυψέλη, προσπαθώντας να δημοσιοποιήσουμε την υπόθεση αναιρεσης της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά τον αναρχικό-κομουνιστή Τάσο Θεοφίλου.

5 Μαη Πορεία 13:00, Θησείο, πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: 11/5-9:00-Εφετείο

Πρωτοβουλία απο τους αναρχικούς και κομουνιστές απο Γκύζη-Κυψέλη


Το Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου

Σχετικά με την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης

https://athens.indymedia.org/post/1586306/

πηγή : http://sak-kg.espivblogs.net/2018/05/03/προπα…


ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η περίφημη ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης, στην οποία μπορούν να καταφύγουν οι απανταχού καταπιεσμένοι και να βρουν το δίκιο τους, μόνο σαν ανέκδοτο είναι καταγεγραμμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο. Η ταξικά προσδιορισμένη θέση και αποστολή της πλειοψηφίας των δικαστών βρίσκει την αδιαμφισβήτητη έκφρασή της σε μια σειρά από γεγονότα. Στην περσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να «νομιμοποιήσει» τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους από τους εργοδότες τους, στην άρνηση να δοθεί σε κρατούμενους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών το 2012 , στις τόσες και τόσες υποθέσεις των φτωχοδιαβόλων που περνούν τις πύλες των φυλακών για μικροπαραβάσεις. Επιβεβαιώνεται όμως και από προκλητικές και απαράδεκτες προτάσεις όπως αυτή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή (πρώην εποπτεύοντα της αντιτρομοκρατικής) να καταθέσει αίτημα αναίρεσης στην αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε για τον Τάσο Θεοφίλου.

Ο Τάσος Θεοφίλου αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή και αφού η εικόνα του περιφερόταν μερόνυχτα στα δελτία ειδήσεων - στη συνηθισμένη πια για τους αγωνιστές καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας - κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να αθωωθεί στο Εφετείο πανηγυρικά, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το «αδιάσειστο» και «αξιόπιστο» στοιχείο του DNA, τις κατασκευασμένες αποδείξεις των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής, τις βεβαιότητες των εντεταλμένων δημοσιογράφων. Αυτή η απόφαση σταθμός απ' ό,τι φαίνεται ενοχλεί κι ο Αγγελής επιχειρεί να βάλει την αλήθεια στην κλίνη του Προκρούστη. Κι αυτό γιατί πρέπει να εμπεδωθεί με κάθε τρόπο πως μόνο αν εργάζεσαι προς όφελος της περιβόητης ανάπτυξης και μόνο αν σκύβεις το κεφάλι σου, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Όποιος επιχειρεί να διεκδικεί όσα του ανήκουν, όποιος διανοηθεί να θέσει τον εαυτό του ανταγωνιστικά προς το ισχύον θα πρέπει να περνά στη σφαίρα του «εγκληματικού». Αυτήν τη στόχευση έχουν οι προτάσεις του αντιεισαγγελέα Αγγελή, αυτή ήταν η ουσία της απόφασης για τους αναρχικούς Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό, Τσάκαλο που καταδικάστηκαν με τον τρομονόμο απλά και μόνο επειδή δήλωσαν αναρχικοί.

Μπροστά στην επαναφορά του ιδιωνύμου, η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ συναινεί επιδεικτικά. Ο ανθρωπισμός της εξαντλείται σε πολύ συγκεκριμένα δημοκρατικά δικαιώματα, σε ζητήματα όμως που αποτελούν βασικές επιταγές του ευρωατλαντικού σχηματισμού, όπως οι τρομονόμοι, η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στέκεται προσοχή. Μη θέλοντας να απωλέσει το «αριστερό» της πρόσημο και την κομματική της πελατεία, δημιουργεί μια παραπλανητική αφήγηση και μια ψευδαίσθηση πως διαφωνεί και αδυνατεί να ελέγξει κύκλους της δικαστικής εξουσίας κουκουλώνοντας τις εγκληματικές της ευθύνες απέναντι στον λαό.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου αφορά κάθε άνθρωπο που τοποθετεί τον εαυτό του από την πλευρά των εκμεταλλευόμενων. Η διατήρηση της αθωωτικής γι'αυτόν απόφασης του Εφετείου θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο για τους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ 187Α

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις 5 Μαΐου - 1μμ στο Θησείο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 11 Μαΐου - 9πμ Άρειος Πάγος

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : http://redline.espivblogs.net/?p=497


Σάββατο 5/5 /18, 13:00, Θησείο - Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την απόπειρα του κρατικού μηχανισμού ποινικής καταστολής να αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση για τον αγωνιστή Τάσο Θεοφίλου.

Με φρονηματική δίωξη, με δίκες σκοπιμότητας έμεινε φυλακισμένος για 5 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο και στην υπόθεση αυτή εφαρμόστηκε ο τρομονόμος και το 187Α για την εγκληματοποίηση της πολιτικής δράσης. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να καταργήσει τη δικαστική απόφαση η οποία αποδόμησε τις κατηγορίες που έστησε ο μετεμφυλιακός μηχανισμός του κράτους χρησιμοποιώντας ως δήθεν αποδεικτικό στοιχείο την επιστημονικοφανή μέθοδο της χρήσης του DNA.

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου για την πολιτική του δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και η ενοχοποίησή του με βάση το περιεχόμενο των διηγημάτων του βρήκε απέναντί της ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των κατασταλτικών μηχανισμών και την απελευθέρωσή του.

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη του σωματείου προς τον Τάσο Θεοφίλου και καλούμε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5 Μάη στη 1.00 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, καθώς και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 11 του Μάη, στις 9.00 π.μ., στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας).

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι
Όχι στην κατασκευή κατηγοριών με DNA
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/05/04/σ…


Σάββατο 5/5/2018, 13:00, Θησείο - Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση καταγγέλλουμε την απόπειρα του κρατικού μηχανισμού ποινικής καταστολής να αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση για τον αγωνιστή Τάσο Θεοφίλου.

Με φρονηματική δίωξη, με δίκες σκοπιμότητας έμεινε φυλακισμένος για 5 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο και στην υπόθεση αυτή εφαρμόστηκε ο τρομονόμος και το 187Α για την εγκληματοποίηση της πολιτικής δράσης. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να καταργήσει τη δικαστική απόφαση η οποία αποδόμησε τις κατηγορίες που έστησε ο μετεμφυλιακός μηχανισμός του κράτους χρησιμοποιώντας ως δήθεν αποδεικτικό στοιχείο την επιστημονικοφανή μέθοδο της χρήσης του DNA.

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου για την πολιτική του δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και η ενοχοποίησή του με βάση το περιεχόμενο των διηγημάτων του βρήκε απέναντί της ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των κατασταλτικών μηχανισμών και την απελευθέρωσή του.

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη της Πρωτοβουλίας προς τον Τάσο Θεοφίλου και συμμετέχουμε στο εργατικό μπλοκ που θα συγκροτηθεί στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5 Μάη στη 1.00 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, καθώς και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 11 του Μάη, στις 9.00 π.μ., στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας). Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι
Όχι στην κατασκευή κατηγοριών με DNA
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2018/05/04/s…


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Στις 11 Μάη ο Τάσος Θεοφιλου σύρεται ξανά στα δικαστήρια.

Η «αδέκαστη δικαιοσύνη» δείχνει για μια ακόμη φορά το αληθινό της πρόσωπο αυτό του συμπαίκτη στην υπεράσπιση της εξουσίας από κράτος και κεφάλαιο

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου είναι καθαρά πολιτική. Είναι καθαρά ταξική. Είναι μια δίωξη που απευθύνεται σε πολλούς περισσότερους. Διώκεται κατ επέκταση το αναρχικό κίνημα, ο κόσμος του αγώνα, οι επιλογές αντίστασης..

Πόσες φορές λοιπόν χρειάζεται κάποιος που έχει αθωωθεί να ξαναδικαστεί μέχρι να καταδικαστεί; Όσες χρειάζεται απαντά η εξουσία.

Όσες φορές της το επιτρέψουμε απαντάμε εμείς.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η 11 Μάη δεν θα είναι το τέρμα της διαδρμής

Σάββατο 5/5 _ 13.00 Θησείο( σταθμός ΗΣΑΠ)
Παρασκευή 11/5_ 9.00πμ Εφετείο (Αλεξανδρας)

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : http://anarchist-federation.gr/archives/1764


Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου - Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας - Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου

Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας

Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

Η επαναφορά της υπόθεσης Θεοφίλου από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( και πρώην εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής )Ιωάννη Αγγελή, μέσω του αιτήματος αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν δεν είναι κάποια ιδιοτροπία του δικαστικού μηχανισμού, αλλά η επικύρωση της εισόδου σε μια νέα περίοδο ολοκληρωτισμού, απαραίτητου για να καμφθεί κάθε κοινωνική αντίσταση απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση που εξαπολύουν κράτος, κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές.

Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στο Ε Ποινικο Τμήμα του Αρείου Πάγου και αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στην φυλακή με βάσει το αρχικό κατηγορητήριο που κατέρρευσε παταγωδώς στο περασμένο Εφετείο μέχρι να επαναληφθεί εκ νέου από άλλους δικαστές. Είναι σαφές ότι το δεδικασμένο που άφησε το Εφετείο τον Ιούλιο 2017 που βγήκε η απόφαση, με πλήρη κατάρρευση μεγάλου μέρους του τρομονόμου τόσο για τα άρθρα του 187Α, όσο και για την χρήση του DNA, ήταν μία νίκη της υπερασπιστικής γραμμής όσο και του κινήματος αλληλεγγύης που δυσκολεύει κατά πολύ το κράτος και τον δικαστικό μηχανισμό, που πασχίζουν να θεμελιώσουν με κάθε τρόπο τον τρομονόμο αλλά και την αλλαγή του ποινικού δικαίου από δίκαιο της πράξης σε δίκαιο των προθέσεων. Ακόμα η απόφαση συνέβαλε αποφασιστικά στην αχρήστευση της χρήσης του DNA από την «αντιτρομοκρατική», που εξακολουθεί ακπόμα και σήμερα να βλέπει τρομοκράτες μόνο στον αντικαπιταλιστικό χώρο και ποτέ στην εγκληματική δράση των ναζιστών, ως αποδεικτικού υπερόπλου για το στήσιμο των σκευωριών της νέας εποχής.

Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαστικής εξουσίας. Εντάσσεται στα πλαίσια της κατασκευής του φαινομένου της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», που φιλοδοξεί στην καλλιέργεια μιας αίσθησης διαρκούς απειλής προς την κοινωνία, και την πλήρη ποινικοποίηση και εκδικητική δίωξη κάθε διαφορετικής φωνής, των αγωνιστών και των αγωνιστριών, τελικά του ίδιου του λαού που αγωνίζεται. Η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση της ποινικής δίωξης με βάση τη γνώμη ή τις προσωπικές σχέσεις και όχι την παράνομη πράξη ,η καταδίκη σειράς αγωνιστών και αγωνιστριών με απόλυτη επιθετικότητα και χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, η άρνηση των αδειών των πολιτικών κρατουμένων και εν γένει η μεταχείριση των κρατουμένων (Δημάκης) οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατούμενων μητερών με τα παιδιά τους, αυτά και τόσα άλλα αποτελούν κομμάτια ενός παζλ ακραίων μεθοδεύσεων και εκδικητικότητας, κατάρρευσης και αυτών ακόμα των βασικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας, με στόχο την τρομοκράτηση του «εχθρού λαού» μπροστά στις επόμενες εξεγέρσεις του, απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική της.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που έχει νιώσει στο πετσί του τη βία του κράτους σε κάθε της μορφή, τα δακρυγόνα ,το ξύλο και τις διώξεις ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που βγήκαν στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου αλλά και κάθε θύμα των σκευωριών κράτους-αστυνομίας-κυβέρνησης.

Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης. Καλούμε, συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5/5 στο Θησείο στις 13.00, στη συναυλία συμπαράστασης το Σάββατο 5/5 βράδυ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, αλλά και στις 11/5 στις 9.00 στον Αρειο Πάγο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4846


Όταν η εξαίρεση ενσωματώνεται στο κανόνα - Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Συγκέντρωση στο Θησείο ( στ ΗΣΑΠ, )το Σάββατο 5/5 στη 1μμ

Η δυστοπικη περιπέτεια του Τάσου Θεοφίλου ξεκίνησε το 2013 με τη καταδίκη του σε 5 έτη φυλάκιση, για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στη ληστεία της alpha bank στη Πάρο το 2012,συνέπεια της οποίας ήταν ο θάνατος ενός οδηγού ταξί. Για την ενοχοποίηση του, χρησιμοποιήθηκε το ψευδοεπιστημονικο στοιχείο του dna που βρέθηκε σε ένα καπέλο, το οποίο δεν ήταν καν στο χώρο του εγκλήματος και ένα τηλεφώνημα αγνώστου, που τον υποδείκνυε ως δράστη της ληστείας.

Του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της συμμετοχής σε ληστεία, ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη σπφ (συνομωσία πυρήνων της φωτιάς). Στις 8/7/17 με απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες που του είχαν φορτώσει και στις 27/3/17 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής άσκησε αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, η οποία θα εξεταστεί στις 11 /5/18. Αν η αναίρεση γίνει δεκτή, αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες που του είχαν προσάψει , μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές.

Η αστική δικαιοσύνη είναι εδώ και δεν είναι τυφλή απέναντι σε όλους. Κλείνει τα μάτια της (ή χρησιμοποιείται καταλλήλως) σε σκάνδαλα διαφθοράς (Novartis, Siemens κ.α.), σε δολοφονικές επιθέσεις φασιστών που πέφτουν στα μαλακά, στο μισάνθρωπο σκοταδιστικό λόγο του παπαδαριού (Αμβρόσιος), αλλά είναι ανοιχτομάτα στις διώξεις απέναντι σε αγωνιστές, στην ποινικοποίηση του μαζικού κινήματος (πλειστηριασμοί, άγαλμα Τρούμαν) και στην κήρυξη απεργιών σαν παράνομων.

Πέραν της φυσικής, ψυχολογικής και πολιτικής εξόντωσης ενός αγωνιστή, όπως εμφανώς επιχειρείται - ο Θεοφίλου έχει ήδη χάσει 5 χρόνια από τη ζωή του-,για εμάς η δίωξη αυτή, οι μεθοδεύσεις, η εκδικητικότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, αλλά μια υπόθεση πολιτική που αποτυπώνει τη κατασταλτική δράση του κράτους, της εκάστοτε κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος, σε όσους τα αμφισβητούν και αντιστέκονται. Ο τρομονόμος 187α, που αποτελεί αναβάθμιση επί το κατασταλτικότερο του τρομονόμου του 2001, το τεστ dna και το ευρωπαϊκό "δίκαιο" συγκροτούν το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται ενάντια σε όποιον θεωρείται απειλή για το σύστημα. (Θεοφίλου, Ρωμανός, Ηριάννα, Περικλής, Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που αγωνίζονται). «Εχθροί» τους είναι όλοι όσοι αντιστέκονται απέναντι στο σύστημα και αγωνίζονται για την κοινωνική χειραφέτηση και αυτούς προσπαθούν να εξουδετερώσουν. «Απειλή» είναι όσοι διεκδικούν.

Βιώνουμε ένα καθεστώς ασφάλειας και εξαίρεσης που συνεχώς διευρύνεται, δεν αναστέλλεται ποτέ και κανονικοποιειται.

Το ποινικό δίκαιο από δίκαιο της πράξης μετατρέπεται σε δίκαιο των προθέσεων (το τεκμήριο της αθωότητας αντικαθιστάται με αυτό της εκ των προτέρων ενοχής).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην επέλαση του ολοκληρωτισμού των ζωών μας, στη καταστολή και τη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται.

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι

Όχι στην κατασκευή κατηγοριών με DNA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Θησείο ( στ ΗΣΑΠ, ) το Σάββατο 5/5 στη 1μμ

και την Παρασκευή 11/5, στις 9.00 πμ, στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας)

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/theofilou/


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

'' Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας, ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής από την μια και άλλο ένα πεδίο αγώνα από την άλλη.''

Τάσος Θεοφίλου

Μετά τις πρόσφατες καταδίκες της Ηριανας και του Περικλή για τις κοινωνικές τους σχέσεις, τις εξοντωτικές καταδίκες των 4 αναρχικών με την καινοφανή κατηγορία "ατομικοί τρομοκράτες", έρχεται η περίπτωση της προσπάθειας αναίρεσης της σε δεύτερο βαθμό αθωωτικής απόφασης του Τ. Θεοφίλου.

Ο Θεοφίλου έμεινε κρατούμενος για πέντε χρόνια στα κελιά της Δημοκρατίας, μέχρι που η εις βάρος του σκευωρία, που είχε στήσει η "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία, κατέρρευσε. Η κατά πλειοψηφία αθώωση του από το πενταμελές εφετείο Αθηνών (2ος βαθμός και τελεσίδικος) προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε μερίδα του κράτους. Όμως στις 27 Μαρτίου 2018, ο μέχρι πρότινος εποπτεύων εισαγγελέας της "αντιτρομοκρατικής" και σήμερα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προσέβαλλε την αθωωτική απόφαση.

Με τον τρόπο αυτό, καλείται πλέον ο Θεοφίλου να υποστηρίξει τη βασιμότητα μιας δικαστικής απόφασης που τον απάλλαξε. Σε περίπτωση ευδοκίμησης της αίτησης θα επιστρέψει στη φυλακή και θα πρέπει να επαναληφθεί η δίκη του. Ίσως για να βγει αυτή τη φορά , η "σωστή " για κάποιους απόφαση. Έτσι συνεχίζεται η ομηρία ενός ανθρώπου με την ταυτόχρονη ψυχολογική, σωματική και οικονομική του εξάντληση. Την ίδια στιγμή, δικαστικοί λειτουργοί, εξαντλώντας την αυστηρότητά τους και τα περιθώρια που τους παρέχει ο νόμος, πλειοδοτούν στην τρομοκράτηση κάθε πιθανού κατηγορούμενου του οποίου ένα και μοναδικό, αμφίβολης ποιότητας δείγμα γενετικού υλικού θα βρεθεί με οποιονδήποτε τρόπο σε μια δικογραφία και στην καλύτερη περίπτωση να τους ταλαιπωρήσει για χρόνια. Συνεπώς, την επόμενη φορά ένα αποτσίγαρο, ένα μπουκαλάκι νερό, μια τσίχλα ακόμα και ένα καπέλο που πήρε ο αέρας, θα είναι αρκετό να καταστήσει οποιονδήποτε κατηγορούμενο για κακούργημα".

Στο γενικότερο πολιτικό επίπεδο η όλη διαδικασία περιγράφεται εύστοχα από τον ίδιο τον Θεροφίλου.: "[…] η υπόθεσή μου παραμένει μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά κ έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων.[…]"

Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως δεν είναι η μόνη περίπτωση επίθεσης στις ζωές μας. Είναι μια από τις πολλές σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής που στήνονται σαν περίπτωση "εξαίρεσης" για να καταστείλουν οτιδήποτε κινείται. Οι κατηγορίες αυτές βασίζονται στον 187Α γνωστό και ως τρομονόμο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων και η επίκληση στην επιστήμη με τη χρήση του DNA σαν στοιχείο. Συγκεκριμένα στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή η προσωπική σχέση με έναν κατηγορούμενο, ο οποίος εν τέλει αθωώθηκε, ήταν αρκετή μαζί με ένα λειψό δείγμα DNA, το οποίο αναίρεσαν σαν αρκετό δείγμα οι ίδιοι επιστήμονες, για να καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξης. Παράλληλα αποδόθηκαν σε κρατούμενους καταδίκες μέχρι και 30 χρόνια με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει ότι ''αρκεί η ιδεολογία κάποιου σαν αναρχικός για να τον καταδικάσει''. Αυτή η τελευταία φράση αντικατοπτρίζει αυτό τον αντισυνταγματικό νόμο και τα παρακλάδια του ενώ σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδας, μόνο οι αξιόποινες πράξεις μπορούν να καταδικάσουν έναν άνθρωπο και όχι το φρόνημα του. Δηλαδή η ίδια η αστική Δικαιοσύνη αντιφάσκει , δημιουργώντας καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζοντας κατά το δοκούν το λεγόμενο ποινικό δίκαιο το εχθρού, κόβοντας και ράβοντας τις ζωές μας.

  • Να σταθούμε δίπλα στο Τάσο Θεοφίλου.
  • Κανένας κ καμία μόνη της στα χέρια του κράτους.
  • Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (Αλεξάνδρας & Λουκάρεως) την Παρασκευή 11 Μάιου στις 9.00 π.μ.

ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ

Αδέσποτος Αθηνών

πηγή : http://adespotosathinon.espivblogs.net/2018/0…


Φαβέλα: Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου. Σήμερα στο Θησείο και στις 11/05 στο Εφετείο.

Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου. Σήμερα στο Θησείο και στις 11/05 στο Εφετείο.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου - Ημέρα δράσης 5/5

Η προκλητική ενέργεια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, αναδεικνύει τόσο την εκδικητικότητα τμημάτων του δικαστικού μηχανισμού όσο και τη σημασία της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η υπόθεση Θεοφίλου, αν και δεν είναι μοναδική (βλ. την απόφαση και το παράλληλα εξελισσόμενο εφετείο για την περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή), συμπύκνωσε όλα τα στοιχεία που συγκροτούν το σύγχρονο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης»: επιλογή κατηγορούμενου από το «σωρό», χάλκευση στοιχείων, αποσιώπηση μαρτύρων, λήψη δείγματος DNA μέσω βασανισμού, μετατροπή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής και εν γένει χρήση κάθε δυνατού και αδύνατου μέσου, ώστε η σύλληψη να γίνει «αυτοεκπληρούμενη προφητεία»: ο συλληφθείς θα είναι αναγκαστικά και ένοχος.

Το Α' Πενταμελές Εφετείο τον Ιούλιο του 2017, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τον κόσμο του αγώνα, καθώς ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή, αποφάσισε την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου απολύτως αιτιολογημένα από τις κατηγορίες της σκευωρίας που στήθηκε εις βάρος του. Για να συμβεί αυτό προηγήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και η δράση του ίδιου του Θεοφίλου μέσα από τη φυλακή, αναδεικνύοντας ότι το πεδίο της ποινικής δικαιοσύνης αποτελεί ένα ακόμη πεδίο αγώνα, «καθώς οι επί μέρους αποφάσεις των δικαστηρίων αποκρυσταλλώνουν αλλά και καθορίζουν -στα όρια πάντα που επιβάλλει το ταξικό τους πρόσημο- κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς».

Γνωρίζουμε ότι στο καθεστώς εξαίρεσης, που μέρα με τη μέρα επιχειρούν να εδραιώσουν, η πρακτική της αντίστασης θα πρέπει να φύγει οριστικά από την καθημερινότητα. Η στοχοποίηση μέσω της κατασκευής "ενόχων" και η καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων αποτελεί συστατικό στοιχείο της επίθεσης στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και κεκτημένα και έχει πολλαπλασιαστεί τη περίοδο της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής διαχείρησης.


Ο Θεοφίλου αθωώθηκε από την κοινωνία και η περίπτωση του κατόρθωσε να αντιστρέψει το μήνυμα του τρόμου.

Είναι στο χέρι μας να ενισχύσουμε αυτό το ρήγμα, δείχνοντας πως η αντίσταση δεν είναι παρά η άλλη όψη της αδικίας που βιώνουμε όλες και όλοι μας καθημερινά.

  • Αλληλεγγύη στον αναρχικό- κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Καμία ανάκληση της αθωωτικής απόφασης!
  • Ενάντια στο οπλοστάσιο της αντιτρομοκρατικής και του κράτος - Κατάργηση του τρομονόμου 187Α.

Όλες και όλοι το Σάββατο 5/5 στην πορεία αλληλεγγύης (13.00 Θησείο).

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 09.00

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

πηγή : http://radical-youth.gr/allileggiy-theofilou/


Ψηφίσματα & καλέσματα φοιτητικών συλλόγων για Τάσο Θεοφίλου

Τα ψηφίσματα αφορούν τις σχολές
Τοπογράφων, Ηλεκτρολόγων, Πολιτικών Μηχ., Χημικών Μηχ., Μεταλλειολόγων, Μηχανολόγων, Ναυπηγών και ΕΜΦΕ στο ΕΜΠ
την Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών και την Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (πρωην ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά)

*το κείμενο του ψηφίσματος επισυνάπτεται σε .pdf

Αλληλεγγύη στο Τάσο Θεοφίλου
Όλοι την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Συγκέντρωση στον Αρειο Πάγο (λ.Αλεξάνδρας) στις 9 π.μ.
- Να τελειώνουμε με τους Τρομονόμους! -

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587595/


Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

post image

Την Τρίτη 8/5/18 ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, αναρτήσαμε πανό στην πόλη της Κομοτηνής. Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο κύμα αλληλεγγύης που έχει συσπειρωθεί πανελλαδικά με αφορμή την επερχόμενη δίκη του, την Παρασκευή 11/5.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 9:00

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587603/


ΣΣΠ: Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου. Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια 10-11/5

Κάτω οι σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και το κράτος έκτακτης ανάγκης

Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου

-

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λουκάρεως)

Πέμπτη 10/5, 9:00: Εκδίκαση έφεσης Ηριάννας και Περικλή

Παρασκευή 11/5, 9:00: Εξέταση της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τ. Θεοφίλου

-

Με ανύπαρκτα στοιχεία καταδικάστηκε και ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου. Στο δικαστήριο κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, δεν υπήρχε στοιχείο ενοχής του παρά μόνο ένα καπέλο, το οποίο δεν ήταν στα αρχικά ευρήματα της ληστείας. Τον Ιούλιο του 2017, μετά από 5 χρόνια φυλάκισης, αθωώθηκε. Πρόσφατα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «εντελώς τυχαία» πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής, έκανε αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου, με αποτέλεσμα, ο Τ. Θεοφίλου να κινδυνεύει να ξαναμπεί στην φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες.Η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Μια σκευωρία κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική με ανεπαρκή στοιχεία, ένα «μερικό» δείγμα DNA, όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και «μάρτυρες» που δεν κατέθεσαν ποτέ. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως οι δύο είναι μέλη της ΣΠΦ, καταδικάζοντας τους σε 13 χρόνια φυλάκισης, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για συμμετοχή τους σε κάποια ενέργεια. Αυτή η αστική δικαιοσύνη επέλεξε στις 2 αιτήσεις αποφυλάκισης πως η Ηριάννα και ο Περικλής δεν μπορούν να είναι έξω από τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση καθώς μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα».

Οι δύο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές για την εφαρμογή των τρομονόμων (187 και 187Α). Με βάση αυτόν, κάθε παράνομη ενέργεια αν αποδοθεί σε ιδεολογική πράξη ή σε ιδεολογία που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς, η ποινή είναι πολλαπλάσια, εξοντωτική και τιμωριτική (πρόσφατη καταδίκη για την υπόθεση στο Βελβεντό κ.α.). Έτσι, η δικαιοσύνη καταδικάζει όχι μόνο πράξεις αλλά ιδεολογίες ακόμα και κοινωνικές/συγγενικές σχέσεις με ποινές εξοντωτικές και ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας για να τρομοκρατήσει την νεολαία και τους αγωνιστές.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης ταξικής, εχθρικής προς τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους αγωνιστές και πιστή στις υπηρεσίες του κεφαλαίου (αθώωση φασιστών, εμπόρων ναρκωτικών κ.α.). Όμως, οι τελευταίες αποφάσεις της σηματοδοτούν ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας ανάλογη του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους που έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων.

Καθήκον μας σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Πρέπει να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και διώξεις τους να μην μείνουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούμε την αθωότητά τόσο της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όσο και του Τάσου Θεοφίλου. Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε τις διώξεις και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων. Με την αλληλεγγύη μας και με μαχητικές μορφές πάλης θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής απροστάτευτος απέναντι στην καταστολή, τις διώξεις και τη φυλακή.

-

  • Καμία μέρα παραπάνω στη φυλακή Ηριάννα, Περικλής και Τάσο Θεοφίλου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι σκευωρίες μπάτσων - δικαστών
  • Κατάργηση των τρομονόμων
  • Αγώνας για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7484


Κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Ό,τι πει η αντιτρομοκρατική

Ο πρώην εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ι.Αγγελής και νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε στις 27-3-2018 αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της αθωωτικής απόφασης του Α' Πενταμελούς Εφετείου με την οποία κήρυξε αθώο το σύντροφο Τάσο Θεοφίλου. Η αίτηση θα εξεταστεί την Παρασκευή 11 Μάη από το Ε' Τμήμα του Αρείου Πάγου και στην περίπτωση που γίνει δεκτή ακυρώνεται η αθωωτική απόφαση και ο σύντροφος παραπέμπεται να δικαστεί ξανά από εφετείο με διαφορετική σύνθεση δικαστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σύντροφος επιστρέφει πίσω στη φυλακή όπου θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με το σύνολο των αρχικών κατηγοριών (συμμετοχή στη ΣΠΦ, ληστεία, ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διακεκριμένη οπλοκατοχή κλπ) και με την ίδια γκάμα πιθανών αποφάσεων, η οποία περιλαμβάνει από εκ νέου αθώωση μέχρι και ποινή μεγαλύτερη της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στην ALPHA BANK στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα οδηγός ταξί που επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ο σύντροφος κατηγορήθηκε με μόνο στοιχείο ένα εντελώς έωλο δείγμα γενετικού υλικού σε αμφισβητούμενο εύρημα (καπέλο που σύμφωνα με το αφήγημα της αστυνομίας έπεσε από έναν εκ των δραστών, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τους αυτόπτες μάρτυρες). Κατηγορήθηκε επίσης για συμμετοχή στη ΣΠΦ με βάση προσωπικές σχέσεις και συναντήσεις (είτε υπαρκτές είτε αποκυήματα της φαντασίας των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής) με συντρόφους που είχαν κατηγορηθεί παλαιότερα για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση, κατηγορία από την οποία απαλλάχτηκαν.

Ο Τάσος Θεοφίλου, στο εφετείο τον Ιούλιο του 2017, αθωώθηκε από το σύνολο των κατηγοριών και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδείχτηκαν όλες οι φαιδρότητες που εισέφερε ως "στοιχεία" η αντιτρομοκρατική. Στις 11 Μάη θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Αντιεισαγγελέα Ι. Αγγελή, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί σε άγνωστο χρόνο από μερικές μέρες έως και κάποιους μήνες παρατείνοντας στο διηνεκές τη δικαστική ομηρεία του συντρόφου.

Η εμμονική στοχοποίηση του συντρόφου, παρότι αγγίζει τα όρια της προσωπικής βεντέτας εναντίον του, είναι ζήτημα πολιτικό καθώς αφορά ζητήματα όπως η μέθοδος απονομής δικαιοσύνης, η ασυδοσία της δικαστικής εξουσίας, ο τρομονόμος, η ανεξέλεγκτη χρήση του dna ως στοιχείο σε ποινική δίκη, η ποινικοποίηση συντροφικών και κοινωνικών σχέσεων. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε και είναι κομμάτι της κατασταλτικής διαχείρισης του αναρχικού χώρου και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.

Η νέα δίωξη στο πρόσωπο του συντρόφου συνδέεται άμεσα με την καταδίκη των συντρόφων με το άρθρο περί "ατομικής τρομοκρατίας" του 187Α, με την καταδίκη του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη σε 36 χρόνια με μοναδικό στοιχείο ένα έγγραφο πραγματογνωμοσύνης dna, με τη σκανδαλώδη καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή σε 11 χρόνια πάλι με "στοιχείο" ένα έωλο μείγμα γενετικού υλικού, με την επικείμενη δίκη συντρόφων και συγγενικών τους προσώπων για την υπόθεση των "ληστών του Διστόμου" που με το μαγικό ραβδί της δικαστικής εξουσίας αναβαθμίστηκε σε υπόθεση "τρομοκρατίας" με ομπρέλα τον Επαναστατικό Αγώνα.

Τέλος, συνδέεται άμεσα με τη βούληση της αντιτρομοκρατικής και των εφαπτόμενων σε αυτή εισαγγελικών και δικαστικών κύκλων να ισχυροποιήσουν τα κατασταλτικά τους εργαλεία απέναντι στους αναρχικούς και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα. Στόχος είναι να μην επιτρέψουν να μπει ανάχωμα στον τρομονόμο και την ανεξέλεγκτη χρήση του dna.

Καλούμε όλους/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως) στις 11/5 και ώρα 9.00 πμ.

Θα μας βρουν μπροστά τους ξανά και ξανά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587645/


--Συνέχεια Εφετείου Ηριάννας και Περικλή, Συγκέντρωση 10 Μάη, 9:00- Εφετείο Λουκάρεως
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, 11 Μάη, 9:οο - Άρειος Πάγος--

Ενάντια στο Ποινικό Δίκαιο του εχθρού

Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη θωράκιση του κράτους, βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας το τείχος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που με πρόφαση έκτακτες ανάγκες βλέπει παντού εξαιρέσεις. Κάπως έτσι, όπου το θεσπισμένο δίκαιο δεν επαρκεί, έρχεται η εξαίρεση. Θεσμική καινοτομία ή απόλυτη εκτροπή, περιστασιακά ή μόνιμα ανασύρεται και αποτελεί πυξίδα και νομιμοποιητικό άλλοθι οποιασδήποτε κρατικής αυθαιρεσίας. Κορωνίδα, θεσμικό και νομοθετικό εργαλείο του κράτους σε όλη αυτή τη διαδικασία αποτελούν οι διάφοροι τρομονόμοι της τελευταίας δεκαπενταετίας, είτε ολοκληρωμένα νομοθετήματα, είτε επιμέρους διατάξεις κυρίως με τη μορφή διακεκριμένων περιπτώσεων τέλεσης εγκλημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η διάταξη 187Α του ποινικού κώδικα που ταιριάζει πάντοτε γάντι σε κάθε κατηγορούμενο που προέρχεται από το ανταγωνιστικό κίνημα. Σε περιπτώσεις ,μάλιστα, που ο νόμος δεν είναι τόσο λαστιχένιος που να χωράει κάθε κατηγορούμενο του αντιεξουσιαστικού χώρου, τότε η ερμηνεία γίνεται ακόμη πιο διασταλτική και η δημιουργικότητα γνωρίζει νέα όρια. Πρόσφατα το κράτος και οι μηχανισμοί του αδυνατώντας να ξεχάσουν τον εφιάλτη του Δεκέμβρη καταδίκασαν ως «ατομικούς τρομοκράτες» εκείνους που δεν ταίριαζαν στα λεκτικά όρια του νόμου. Πρόκειται για την εφαρμογή του ποινικού δικαίου του εχθρού, όπου η κατάσταση εξαίρεσης, η απογύμνωση από τις όποιες νομικές κατοχυρώσεις, οδηγεί στην ομηρεία, με συνέπεια την αποθήκευση των σωμάτων στους χώρους απόλυτης επιτήρησης, το πανοπτικό των φυλακών.

Πλέον, μια εξόφθαλμη και πρωτόλεια παρατήρηση τόσο των ποινικών διώξεων (του συνόλου των ποινικών υποθέσεων) με τα εκεί αναφερόμενα εγκλήματα όσο και των ποινικών αποφάσεων οδηγεί στο εξής συμπέρασμα : η σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως αυτή στοιχειοθετείται στο άρθρο 187Α , αποτελεί για την δικαστική εξουσία έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τον κόσμο. Σαν ανακάλυψη μίας νέας ηπείρου, καναλιζάρεται ολόκληρος ο νομικός κόσμος και αρθρώνεται η νομική σκέψη γύρω από αυτή την ποινική «ευρεσιτεχνία». Αυτό αξίζει να ιδωθεί από δύο παραμέτρους. Πρώτον, μαρτυρά την πολυνομία από την οποία χαρακτηρίζεται σήμερα ο κρατικός μηχανισμός. Σε μία απονεννοημένη προσπάθεια και εν μέσω αμηχανίας, ο σύγχρονος ολοκληρωτικός νομοθέτης ασκεί περιπτωσιολογικά την εξουσία του με επί μέρους νεοεισαχθέντα νομοθετήματα προσπαθώντας να καλύψει κάθε διαφορετική οπτική που ο ίδιος ορίζει ως ποινικό αδίκημα. Τα ιδιώνυμα και διακεκριμένα εγκλήματα και οι επί μέρους περιπτώσεις τους, που διαρκώς εισάγονται στον νομικό κόσμο αναδεικνύουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο και μαρτυρούν την μετατόπιση του νομοθέτη σε ρόλο αμήχανου χωροφύλακα που εξαπολύει διατάξεις για την καταπολέμηση του «εχθρού». Οι ηθικές και πολιτικές αρχές της φιλελεύθερης ιδεολογίας αδύναμες να ανταποκριθούν στην υπόσχεσή τους για ένα κράτος δικαίου αφήνουν χώρο για την μετατροπή το Δικαίου σε ένα άκαμπτο εργαλειακό σύστημα που εξαπολύει ηθικιστικές και ιδεολογικές επιθέσεις, στις οποίες πρωτοστατούν οι Δικαστές όντας πλήρως καλλιεργημένοι σε ένα τέτοιο νομικό λόγο.

Δεύτερον, η διάταξη 187Α , αποτελεί το ιδανικό μέσο για την μετατροπή της ποινικής δίωξης σε κακουργηματική δίωξη. Πίσω από αυτή τη μετατροπή κρύβεται η δυνατότητα για την κατασκευή βαρύτατων κατηγορητηρίων. Η γνωστή τακτική υπαγόρευσης κατηγορητηρίων από την αντιτρομοκρατική στον εκάστοτε εντολοδόχο Εισαγγελέα εξοπλίζεται πλήρως. Η συλλογή-δημιουργία (!) αποδείξεων στις περιπτώσεις και της Ηριάννας- Περικλη και του Θεοφίλου γίνεται πάντα υπό το φως της υπαγωγής σε αυτή τη διάταξη - εν είδη λήψης του ζητουμένου. Ο Εισαγγελέας- όχι πλέον ως όργανο της δικαστικής εξουσίας αλλά ως πιστός θεματοφύλακας της Γ.Α.Δ.Α.- βρίσκεται μόλις μία θέση δίπλα από αυτούς που ασκούν ετυμηγορία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δραστήρια Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τις παρεμβάσεις της (Ηριάννα, Περικλής, Τ.Θεοφίλου) αυτό ακριβώς προαναγγέλλει: έχουμε πόλεμο, με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, και εναντίον όλων. Παρά την ομόφωνη αθώωση του συντρόφου της Ηριάννας το ίδιο σύστημα που τον αθώωσε παρουσιάζει τον ίδιο ως συνδετικό κρίκο για την κατηγορία εις βάρους της. Επειδή «κάπου, κάποιος, είδε κάποιον να θάβει κάτι», επειδή «αρκεί να είσαι φίλος με κάποιον, που είναι φίλος με κάποιον άλλον που είναι φίλος με κάποιον που είναι καταδικασμένος για κάτι»», επειδή δεν χώρισες αν και ο σύντροφός σου είχε κακούς φίλους, επειδή συνέχισες να κάνεις παρέα με τους φίλους σου. Γιατί υπάρχουν 49 ορφανά όπλα και κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη, γιατί υπάρχει ένα ελάχιστο και μη πλήρες γενετικό υλικό και κάτι πρέπει να αποδεικνύει Γι αυτό στις 10 Μαίου στο εφετείο Αθηνών θα είμαστε εκεί στην εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή που ακόμα συνεχίζεται.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, σχεδόν στο ίδιο κτίριο, σε διπλανή αίθουσα μια ακόμη παρωδία δε λέει να ρίξει τίτλους τέλους. Η αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Α' Πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου κηρύχθηκε αθώος αποτελεί μια ακόμη πράξη του κακογραμμένου δράματος που μετρά ήδη πέντε χρόνια φυλάκισης στις κρατικές αποθήκες. Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου ακόμα και αν θυμίζει εμμονική προσκόλληση σε πρόσωπο, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου προσωπική, αντιθέτως είναι μια δίωξη εναντίον όλων όσων αντιδρούν, αντιστέκονται και δε φοβήθηκαν ποτέ να ομολογήσουν τα ιδανικά και τις αξίες τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αλληλεγγύη. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε' Τμήμα του Άρειου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, καταφάσκεται οριστικά το τέλος του περίφημου διαχωρισμού των εξουσιών και η μονοκρατορία της κρατικής καταστολής αποτελεί επισήμως το Νόμο. Αν γίνει δεκτή, ο Τάσος ξαναγυρίζει στη φυλακή. Θα είμαστε όλο εκεί για να μην το επιτρέψουμε.

Συνέχεια Εφετείου Ηριάννας και Περικλή, Συγκέντρωση 10 Μάη, 9:00- Εφετείο Λουκάρεως

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, 11 Μάη, 9:οο - Άρειος Πάγος

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKi…


Απαλλαγή του Τάσου Θεοφίλου από τις κατηγορίες

Η επαναφορά της υπόθεσης Θεοφίλου από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αιτήθηκε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, δεν είναι κάποια ιδιοτροπία του δικαστικού μηχανισμού, αλλά η ίδια του η ουσία. Είναι ο επιθετικός ρεβανσισμός ενός συστήματος επιβολής της εκμετάλλευσης και του άδικου ενάντια στους νέους, τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές.

Η αστική δικαιοσύνη είναι εδώ και δεν είναι τυφλή απέναντι σε όλους, παρά μόνο για τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες. Κλείνει τα μάτια της (ή χρησιμοποιείται καταλλήλως) μπροστά σε σκάνδαλα διαφθοράς δισεκατομμυρίων ευρώ όπως της Novartis ή της Siemens, μπροστά σε νέα σκάνδαλα ΜΚΟ τύπου UNICEF που αποσιωπούνται, μπροστά σε δολοφονικές επιθέσεις φασιστών που πέφτουν στα μαλακά, μπροστά στον μισάνθρωπο σκοταδιστικό λόγο του παπαδαριού που νομιμοποιείται, μπροστά σε περιστατικά βίαιου κρατικού αυταρχισμού και καταστολής ενάντια στα κινήματα (πλειστηριασμοί, άγαλμα Τρούμαν) και σε περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και δεσποτισμού που γίνονται καθημερινότητα.

Από την άλλη, το κράτος και η αστική δικαιοσύνη εξαπολύουν ένα νέο πογκρόμ εκδικητικών διώξεων και αυταρχισμού που στοχεύει πεποιθήσεις και κοινωνικές σχέσεις, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο που διαθέτει (τρομονόμο, τεστ DNA, ευρωπαϊκό δίκαιο, σωφρονιστικό κώδικα κ.α.). Από τον Σακκά, τον Τσιρώνη, τον Ρωμανό, τον Δημάκη, την Ηριάννα και τον Περικλή, τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που δεν συμμορφώνονται προς ταW υποδείξεις, τον Τάσο Θεοφίλου, το ποινικό δίκαιο από δίκαιο της πράξης μετατρέπεται σε δίκαιο των προθέσεων. Αυτή είναι η «ταξική μεροληψία» του συστήματος και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το υπηρετεί κατά γράμμα.

Στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου, που έχασε πέντε χρόνια στην φυλακή χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το δεδικασμένο που άφησε το Εφετείο την περασμένη άνοιξη ήταν η κατάρρευση μεγάλου μέρους του τρομονόμου, τόσο για τα άρθρα του 187Α όσο και για την χρήση του DNA, αλλά και μία μεγάλη νίκη του μαζικού κινήματος αλληλεγγύης. Η εκδικητική αίτηση αναίρεσης αυτής της απόφασης αυτό ακριβώς θέλει να αναιρέσει, παραδειγματικά προς το κίνημα και τους αγώνες του. Στο στόχαστρο είναι και ο ίδιος ο Θεοφίλου, με κύρια επιδίωξη την ψυχολογική του εξόντωση, αλλά και όλο το κίνημα ενάντια στον αυταρχισμό και τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Είμαστε όλοι και όλες εμείς.

Η αίτηση αναίρεσης που θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είναι μία πολιτική μάχη που πρέπει να δώσει το κίνημα για την πλήρη και τελική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών-εργατικών ελευθεριών και την συνολική αντιπαράθεση με την περαιτέρω αυταρχική θωράκιση του κράτους του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Ως ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες δίπλα στον Τάσο Θεοφίλου.

Καλούμε στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 5 Μαΐου, και στην Αθήνα (στο Θησείο στις 1 μ.μ.) και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 9 π.μ. για την πλήρη και αμετάκλητη αθώωση του Τάσου Θεοφίλου.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 3/5/2018

πηγή : http://www.narnet.gr/articles/απαλλαγή-του-τά…


ΓΙΓΑΝΤΟΠΑΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Την Τετάρτη 9/5 κρεμάσαμε γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην ψηλότερη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου εν όψη της εξέτασης της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης, που τον είχε απαλλάξει απ' όλες τις κατηγορίες περίπου έναν χρόνο πριν, από τον Άρειο Πάγο.

Αύριο Παρασκευή 11/5 στις 09:00 πμ όλοι στο Εφετείο (Αλεξάνδρας).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Σειρήνες κ' Σύντροφοι

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Σειρηνες-122366488…