Σάββατο 5 Μαίου 2018 στις 15.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία αλληλεγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Στις 27/3/2018 ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου και πρώην εποπτέυων εισαγγελέας της "αντιτρομοκρατικής" Ιωάννης Αγγελής άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης με την οποία ο Τάσος Θεοφίλου κηρύχθηκε αθώος τον Ιούλιο του 2017.

Στις 11 Μάη θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης.Αν γίνει δεκτή ο σύντροφος θα επιστρέψει στη φυλακή μέχρι να ξανα-δικαστεί απο νέα σύνθεση δικαστών φια όλες τις κατηγορίες.

τρομοκράτες, δολοφόνοι και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές!

" Όσο κι αν η «αντιτρομοκρατική», και ο κύκλος των χειραγωγούμενων από αυτή εισαγγελέων, φαίνεται να έχουν αποκτήσει μια σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρόσωπό μου, η υπόθεσή μου παραμένει μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου προσωπική.

Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά και έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Είναι πολιτική γιατί ανέδειξε τη δύναμη και την κοινωνική επιρροή του κινήματος. Γιατί απέδειξε ότι η «αντιτρομοκρατική» και οι χειραγωγούμενοι από αυτή δικαστικοί κύκλοι, παρότι ανεξέλεγκτοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Και αυτό πρέπει να αποδειχτεί για μία ακόμα φορά στις 11 Μάη."

Τάσος Θεοφίλου

Χανιά : Μικροφωνική/ παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου -Πέμπτη 3 Μάη 2018,ώρα: 19:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων .

Ρέθυμνο : Πορεία αλληλεγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου - Σάββατο 5 Μάη 2018,ώρα: 15:00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Συλλογικότητες,συντρόφισσες,σύντροφοι

Πηγή:https://azadi.espivblogs.net/2018/04/26/

------------------------------------------------------------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ:

15:00

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό - κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

(Δημαρχείο Ρέθυμνου)

Laboratorio Influenza

laboexratorio_exreth@espexiv.net

Αναρχική Συλλογικότητα Οκτάνα

oktaexna@espivex.net

Συλλογικότητα Azadi

azadexi@espiv.exnet


1 2 3

από ανοιχτή συνέλευση για τον Τ.Θ

Την Πέμπτη 3/5 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική και παρέμβαση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου επ αφορμής της αίτησης αναίρεσης της τελικής αθωωτικής απόφασης.

Χανιά Πλ.Αγοράς , στις 19.00

Το Σάββατο 5/5 θα γίνει πορεία στο Ρέθυμνο.

Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 15.00

Αλληλεγγύη σε αυτούς που αγωνίζονται

Αλληλεγγύη στον Τάσο


1 2 3

Το τελευταίο διάστημα γίνεται σε επίπεδο κρήτης η προσπάθεια για την εκ νέου δημιουργία παγκρήτιας συνέλευσης από άτομα και ομάδες του α/α χώρου του νησιού. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο δόμισης της ίδιας της της ύπαρξης , κρίναμε μεγίστης σημασίας την προσπάθεια από μεριάς του κράτους να ξανανοίξει η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου.

Πιο συγκεκριμένα στις 27/3/18 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής» Ι. Αγγελής άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο σύντροφος κηρύχθηκε αθώος. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε' Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες: συμμετοχή και ένταξη στη ΣΠΦ, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατηγορίες οι οποίες εντείνουν το καθεστώς εξαίρεσης και είναι πιθανό να επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών, δηλαδή μια ξεκάθαρη εκ νέου ομηρία του συντρόφου.

Η συγκεκριμένη δίκη παρά την εμμονική στάση προς το πρόσωπο του Τάσου Θεοφίλου που κρατούν αντιτρομοκρατική και λοιποί παρατρεχάμενοι, φαίνεται να κρύβει πολλά παραπάνω. Συνδέεται άμεσα με τον νόμο 187Α περί τρομοκρατίας και τη χρήση του γενετικού υλικού ως μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ενώ δεν μπορεί να διαχωρίστει από τις τελευταίες προσπάθειες εκφοβισμού του εσωτερικού εχθρού με την ποινικοποίηση φιλικών/συγγενικών σχέσεων και την νέα εξωφρενική υπόθεση 'περί ατομικής τρομοκρατίας.

Για τους παραπάνω λόγους χαιρετίζουμε την απόφαση των ομάδων που οργανώνουν το πρώτο παγκρήτιο φεστιβάλ ελευθεριακού βιβλίου να καλέσουν πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο και το κάλεσμα για πανελλαδική ημέρα δράσης (5/5/2018).

Καλούμε το Σάββατο 5/5 στις 15.00 στο δημαρχείο Ρεθύμνου πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό/κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Παγκρήτια Συνέλευση

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάιος 16h