Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ. - Συγκέντρωση Δευτέρα 30/4 9πμ στο Εφετείο

Στις 30 Απριλίου ο σύντροφος Κώστας Κ. Θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το γ' τριμελές Εφετείο, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στις μεγάλες απεργιακές συγκρούσεις της 28ης και 29ης Ιουνίου του 2011 ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού "Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος". Το εν λόγω "μεσοπρόθεσμο" αποτέλεσε ακόμα μια στάση στη μακρά πορεία της καταιγιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον του εργαζόμενου λαού το ελληνικό κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές πάτρονές του από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010. Μια επίθεση που συνεχίζεται αδιάλειπτα και με την ίδια ένταση μέχρι σήμερα από τους "αντιμνημονιακούς" πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και σε αυτήν την επίθεση το ελληνικό κράτος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει την πιο σκληρή βία και τρομοκρατία ενάντια στις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να καταφέρει να προστατεύσει δια της πυγμής τα ταξικά συμφέροντα των αφεντικών του. Κάπως έτσι και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου του 2011 το ελληνικό κράτος εξαπέλυσε τα αστυνομικά του μαντρόσκυλα, προχωρώντας σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας, χτυπώντας, συλλαμβάνοντας και πνίγοντας την πόλη με τα εισαγόμενα από το Ισραήλ επικίνδυνα χημικά. Όπως ο ίδιος ο σύντροφος γράφει σε κείμενό του:

"Τον Ιούνιο του 2011, ο κόσμος του αγώνα έδωσε στην Αθήνα μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που ελλαδικό κεφάλαιο και κράτος, καθ' υπόδειξη των ευρωπαϊκών και διεθνών αφεντικών τους, εξαπέλυσαν ενάντια στην εργατική τάξη και στα φτωχά στρώματα αυτής της χώρας.

Μια "επιχείρηση καταιγίδα" ενάντια σε κάθε εργασιακό δικαίωμα, σε κάθε δομή "κοινωνικής προστασίας", σε κάθε τι που εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες κατέκτησαν τον τελευταίο ενάμιση αιώνα και που τώρα, με την εργατική τάξη να φαίνεται πεσμένη στο καναβάτσο, δίχως συλλογικό όραμα και δίχως συνείδηση του ρόλου και της αποστολής της, τα αφεντικά έκριναν πως ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς τους. Μια "επιχείρηση καταιγίδα" που πήρε το όνομα "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής" και που αποτέλεσε τον προπομπό της περαιτέρω φτωχοποίησης των ήδη φτωχών.

Παρά τα όσα περίμεναν αυτοί που τότε μας κυβερνούσαν, οι εργαζόμενοι της Αθήνας στάθηκαν στο ύψος των στιγμών, εμποδίζοντας για ώρες την προσέλευση των βουλευτών στο κοινοβούλιο για την ψήφιση αυτού του πλαισίου-εκτρώματος. Και μόνο η πιο ωμή βία των πραιτοριανών του καθεστώτος ήταν που κατάφερε να τους μπάσει τελικά στη ζούλα, μέσω του εθνικού κήπου.

Απέναντι στη βία του καθεστώτος αντιπαρατέθηκε η λαϊκή αντιβία, μετατρέποντας την πόλη σε ένα πεδίο μάχης. Και, εννοείται, πως η δική μου θέση ήταν εκεί".

Πρωτόδικα ο σύντροφος καταδικάστηκε σε οχτάμηνη φυλάκιση ενώ μια καταδίκη του στο εφετείο της 30ης Απρίλη ενδέχεται να τον οδηγήσει στη φυλακή, αφού ο ίδιος θα αρνηθεί να καταβάλει το υπέρογκο ποσό της εξαγοράς της ποινής. Γι' αυτό είναι επιβεβλημένη η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συντρόφων και συντροφισσών στο Eφετείο της Λουκάρεως τη Δευτέρα 30/04 (2ος όροφος, αίθουσα Δ80Γ, στις 9 το πρωί).

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


Αλληλεγγύη στον Κώστα Κ.

Στις 30 Απρίλη δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το γ' τριμελές εφετείο ο σύντροφος Κώστας Κ. για "ζημιά σε πράγμα που χρησιμεύει στο κοινό όφελος", καθώς τον Ιούνιο του 2011 επέλεξε, μαζί με μερικές ακόμα χιλιάδες κόσμου, να αντισταθεί στη ψήφιση του λεγόμενου "Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής".

Τη περίοδο εκείνη ζήσαμε την όξυνση του ταξικού πολέμου στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Η νέα αυτή περίοδος ξεκίνησε με την περαιτέρω καταδίκη της εργατικής τάξης από το, ιστορικά προσδεδεμένο στον ευρωατλαντικό άξονα, ελληνικό κεφάλαιο. Η λυσσαλέα επίθεση των γραφιάδων του αστικού τους κράτους με αντισυνταγματικά νομοσχέδια, σε πλήρη συντονισμό με τα έμμισθα σκυλιά τους ΜΑΤ κ ΔΕΛΤΑ με δακρυγόνα και γκλομπ, προλεταριοποιούσε βίαια τη μεσαία τάξη και εξαθλίωνε τα φτωχότερα στρώματα. Το ταξικό μας καθήκον επίτασσε για άλλη μια φορά την αμφισβήτηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας και η μόνη απάντηση ήταν η λαϊκή αντιβία και η αντίσταση. Εκτός όμως από τον κόσμο του αγώνα και τις μάχες που έδωσε, όλο και περισσότερος κόσμος εκείνες τις ημέρες συνειδητοποιούσε ότι σε έννοιες όπως "κοινό όφελος" ή "κοινωνικό δικαίωμα" άλλον ορισμό δίνει ο φτωχός και άλλον ο πλούσιος.

Η "δικαιοσύνη" τους λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να καταδικάσει πρωτόδικα τον Κώστα Κ. σε φυλάκιση οκτώ μηνών.Φυλάκιση που εξαγοράζεται με μερικές χιλιάδες ευρώ ή μερικές εκατοντάδες ώρες άμισθης εργασίας. Ο Κώστας Κ. αρνείται να εξαγοράσει την οποιαδήποτε ποινή, αναδεικνύοντας μια υπαρκτή κοινωνική συνθήκη: τον όλο και αυξανόμενο αριθμό καταπιεσμένων που επιλέγουν την "περιοριστική της ελευθερίας ποινή" λόγω αδυναμίας καταβολής προστίμων, συχνά για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Βιώνουμε τις συνέπειες της μνημονιακής επέλασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και ο κόσμος της εργασίας "πληρώνει το μάρμαρο" ξανά και ξανά.

Ο κρατικός μπουφές προσφέρει ποικιλία "επιλογών" και τη ψευδαίσθηση ότι εμείς ορίζουμε τις ζωές μας. Απομόνωση - ανεργία- εξαθλίωση ή φυλακή ή ατέλειωτες ώρες δουλειάς για τα βασικά και την επιβίωση.
Αυτή είναι η "ελευθερία" όπως την ορίζει το κεφάλαιο και το αστικό του κράτος. "Ελευθερία" που μας κληροδοτείται στη γέννησή μας.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο στο εφετείο της Λουκάρεως , 2ο όροφο, αίθουσα Δ80Γ , τη Δευτέρα 30/04 , στις 9.

Δύναμη στον Κώστα Κ.

Κόκκινη Γραμμή- ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή : https://www.facebook.com/RedLineMMX/