Κυριακή 6 Μαίου 2018 στις 19.00

Άνοιγμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης και Κινηματικού Βιβλιοπωλείου

Αφίσα Δανειστικής Βιβλιοθήκης και Κινηματικού Βιβλιοπωλείου

post image

Εδώ και κάποιο διάστημα λειτουργεί ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη ενώ έχει αρχίσει τη λειτουργία του και το κινηματικό βιβλιοπωλείο. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή 19:00 - 21:00 και κατα τη διάρκεια εκδηλώσεων στο στέκι.

Το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της βιβλιοθήκης

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ


Κινούμενοι/ες μέσα στο ανταγωνιστικό κίνημα αντιλαμβανόμαστε ότι για να πολεμήσουμε ένα σύστημα που παράγει εκμετάλλευση και καταπίεσεις, ένα σύστημα που έχει την ιδεολογική ηγεμονία, πρέπει πρώτα να το κατανοήσουμε.

Στήσαμε λοιπόν, αυτή τη βιβλιοθήκη με το σκεπτικό ότι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που προσδοκεί να αποτελέσει κύτταρο ριζοσπαστικής σκέψης, ρήξης, άρνησης και δημιουργίας πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα της ατομικής και συλλογικής αυτομόρφωσης. Ελπίζουμε η ελεύθερη διακίνηση τόσων βιβλίων (πολιτικής σκέψης, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, φιλοσοφίας κλπ) να αποτελέσει αφορμή για να διαβάσουμε και να ψαχτούμε περισσότερο.

Είμαστε οι τελευταίοι/ες που θα πούμε ότι η γνώση προέρχεται αποκλειστικά μέσα από το διάβασμα υποτιμώντας έτσι την εμπειρία που αποκομίζουμε μέσα από την καθημερινή μας τριβή με τους αγώνες και την παρουσία μας στους δρόμους. Παρόλαυτα, η μελέτη και η συζήτηση δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τους οριζόντες μας και να βελτιώσουμε την αναλυτική μας ικανότητα.

Μια ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη δείχνει στη πράξη ότι η γνώση δεν βρίσκεται μόνο σε πανεπιστήμα και βιβλιοπωλεία αλλά και σε χώρους χωρίς τους αποκλεισμούς που κουβαλάει η ακαδημαική ταυτότητα και το εμπορεύμα. Η διαδικασία του στησίματος και λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης είναι μια διαδικασία επίπονη που δεν τελειώνει ποτέ. Ευελπιστούμε οι άνθρωποι να σεβαστούν την συλλογική δουλειά που έχει πέσει, να συνεισφέρουν με βιβλία και κινηματικό υλικό και να εμπλακούν ενεργά στη λειτουργία της.

δομή βιβλιοθήκης υποστέγου
lib_exypostego@espiv.nexet

Διαδικασία Δανεισμού: Επιλέγουμε βιβλίο
γράφουμε τα απαραίτητα στο τετράδιο δανεισμού
κατά την επιστροφή το αφήνουμε στο "ράφι επιστροφής"
σημειώνουμε στο τετράδιο την ήμερομηνία επιστροφής στην αντίστοιχη καταχώρηση
Χρόνος δανεισμού: 1 μήνας

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να βρεθεί και ο κατάλογος των τίτλων που ανανώνεται συνεχώς
https://ypostego.wordpress.com/δομή-βιβλιοθήκ…

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο - 25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη
ypostego.wordpress.com || yposextego@espexiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585309/