Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη

Πορεία 5 Ιουνίου,στις 6μμ Μοναστηράκι και πανελλαδική μέρα δράσης στον αναρχικό Μ. Σεϊσίδη

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ

- Απαλλάσσει πρεζέμπορους εφοπλιστές, τραπεζίτες τοκοφλύφους, βιομήχανους που σακατεύουν εργάτες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.
- Αθωώνει όσους ληστεύουν τα δημόσια ταμεία και συμμετέχουν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε βάρος της κοινωνίας.
- Θωρακίζει και αναβαθμίζει το οπλοστάσιο της "αντι" τρομοκρατικής πολιτικής με αυστηροποίηση των νομοθετικών διατάξεων για θέματα τρομοκρατίας.
- Τιμωρεί παραδειγματικά τα κινήματα και τους αγωνιστές που ξεπερνούν τα όρια της αστικής νομιμότητας και αντιστέκονται στο μονοπώλιο της ιδεολογικής και υλικής βίας του Κράτους και Κεφαλαίου.
- Πλουτίζει με λαδώματα, εξυπηρετήσεις, παράβολα, δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα.
---
η δικαιοσύνη είναι ο βασικός πυλώνας ενός συστήματος όπου οι κοινωνικές ανισότητες, αποτελούν δομικό στοιχείο για την ύπαρξη και την αναπαραγωγή του.
---
O αναρχικός Μ. Σεϊσίδης εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Κατηγορήθηκε για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006, για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια φυλάκισης. Στις 6 Ιούνη ξεκινάει το εφετείο της υπόθεσης.

Πορεία Τρίτη 5 Ιουνίου,στις 6μμ πλατεία Μοναστηράκι

Συγκέντρωση στο εφετείο Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9πμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588211/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στον Αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Η υπόθεση ξεκινάει στις 16 Γενάρη του 2006 όπου πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συλλαμβάνεται τραυματισμένος βαριά ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκείνη την περίοδο, οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τα καθεστωτικά μέσα ξεκινούν ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης «ληστών με τα μαύρα», για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις και για ύπαρξη ενός «επαναστατικού ταμείου». Το κράτος εφαρμόζει την «αντιτρομοκρατική» πολιτική, μία στρατηγική καταστολής με στόχο την εξουδετέρωση του εσωτερικού εχθρού. Ασκούν διώξεις με τις διατάξεις του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να προωθήσουν ένα προφίλ για τους διωκόμενους αγωνιστές ως κάτι ξεκομμένο από το κίνημα. Η στοχοποίηση γύρω από το περιβάλλον (φιλικό και πολιτικό) του τραυματισμένου συντρόφου είχε φανεί από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης. Ένας από αυτούς που θα κατηγορήσουν για την ληστεία στην Σόλωνος και για 6 ακόμη ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν την περίοδο 2002-2006, είναι ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης. Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τους Σίμο Σεϊσίδη, Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι επιλέγουν τον δρόμο της φυγοδικίας. Το 2009 οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι επικηρύσσονται με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Δημητράκης, που είχε παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος, καταδικάστηκε στο εφετείο σε ποινή 12,5 ετών κάθειρξης.

Τον Μάη του 2010 συλλαμβάνεται ο Σίμος Σεϊσίδης, με βαρύ τραύμα που καταλήγει στον ακρωτηριασμό του κάτω δεξιού του άκρου. Στην δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε για την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της Εθνικής τράπεζας στη Σόλωνος. Αργότερα, τον Μάη του 2015 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτονεί προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των μπάτσων. Επίσης, και ο σύντροφος Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώθηκε για την ίδια υπόθεση.

Στις 4 Αυγούστου του 2016, μετά από 11 χρόνια φυγοδικίας, ο Μάριος Σεϊσίδης συλλαμβάνεται μαζί με τον Κώστα Σακκά σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς από τους μπάτσους χωρίς οι σύντροφοι να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Αργότερα, η αντιτρομοκρατική θα τους βασανίσει προκειμένου να τους αποσπάσει βίαια δείγμα DNA.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα ξεκινήσει το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, όπου πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στην εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων κάθειρξη για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Σόλωνος το 2006 και τη συναυτουργία σε 3 απόπειρες ανθρωποκτονίες (του φρουρού της τράπεζας και δύο μπάτσων).

Συμμετέχουμε και καλούμε στις κινήσεις αλληλεγγύης που έχει καλέσει η «συνέλευση Αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη»:

Μοτοπορεία - Παρασκευή 25 Μαΐου από την πλατεία Εξαρχείων στις 6μμ

Συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) 6 Ιουνίου στις 9πμ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588088/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Μάριο Σεισίδη-Solidarity with the comrade Marios Seisidis

Αλληλεγγυη στον αναρχικο Μαριο Σεισιδη

Στις 6 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών καλούμαι να δώσω την τελευταία μου δικαστική μάχη, όπου αφορά την εμπλοκή μου στην υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα". Πρόκειται για μία υπόθεση που παραμένει στο προσκήνιο επί 12 χρόνια, τόσο από τους δικαστικούς μηχανισμούς όσο και από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης. Έχοντας πλέον καταρρεύσει η υπόθεση, τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, γίνεται αντιληπτό ότι ο χαρακτήρας αυτός των διώξεων είχε πάντοτε φρονηματικό χαρακτήρα καθότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση προερχόμαστε από τον ευρύτερο αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχειρήσης.
Απόσπασμα από το κείμενο του αναρχικού Μ.Σεισίδη..

Στηρiζουμε έμπρακτα την Πορεία αλληλεγγύης
Τρίτη 5 Ιουνίου Μοναστηράκι στις 6μμ
5 Ιούνη μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης στον σύντροφο Μάριο
Συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9πμ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΕΣ

Rosa De Foc

Solidarity with anarchist Marios Sessidis

On June 6, at the Appeals Court of Athens, I am invited to give my last battle, where I am involved in the "black robbers" case. This is a matter that has been in the forefront for 12 years, both by judicial mechanisms and by the regime media. The case has now collapsed, both at the judicial and the political levels, it is understood that this character of the prosecution has always been rational because all those involved in this case come from the wider anarchist anti-authoritarian area. This Court of Appeal is the latest act of a multi-year repressive operation.
Extract from the text of anarchist M. Sessidis

We stand in solidarity and we support the demo on Tuesday June 5 Monastiraki square at 6pm
5 of June dedicated solidarity actions day for Marios
Concentration at the Court of Appeal (Loukareos) Wednesday 6 June at 9 am

TERRORISTS AND ROBBERS ARE THE STATES AND THE CAPITALISTS

Rosa de Foc

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588459/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του

Στις 16 Γενάρη του 2006 πραγματοποιείται ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Οι 19 σφαίρες που έριξαν οι μπάτσοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γ. Δημητράκη. Έκτοτε, ανοίγει ένας κύκλος κρατικής μιντιακής-προπαγάνδας για την ύπαρξη ομάδας αποκαλούμενης ως "ληστές με τα μαύρα", που ακολουθείται από πλήθος στοχοποιήσεων, διώξεων και ανακρίσεων αγωνιστών που ανήκουν στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για τον Σίμο και τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τους οδηγούν στην παρανομία. Ακολουθεί τρία χρόνια μετά και η επικήρυξή τους με 600.000 ευρώ. Τα επόμενα χρόνια συλλαμβάνονται ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, και αργότερα ο Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι αθωώνονται γι' αυτή την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2016, ύστερα από 10 χρόνια φυγοδικίας, συλλαμβάνονται ο Μάριος Σεϊσίδης και ο Κώστας Σακκάς και βασανίζονται από τα ένστολα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να τους αποσπάσουν βίαια δείγμα γενετικού υλικού. Tον Απρίλη του 2017, ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της ληστείας και των τριών αποπειρών ανθρωποκτονίας κατά των 2 αστυνομικών και του φρουρού της τράπεζας. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε χωρίς την αναγνώριση κανενός μάρτυρα κατηγορίας, αλλά βασίστηκε αποκλειστικά σε ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων μακριά από την τράπεζα.

Η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη είναι μέρος της κατασταλτικής μεθόδευσης του κράτους απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές που στόχο έχει όχι μόνο την ανάκτηση του γοήτρου των διωκτικών μηχανισμών αλλά και εν γένει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων της. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων διαχειριστών, ενισχύει το κρατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο αναβαθμίζοντας το ρόλο της αντιτρομοκρατικής. Οι εκδικητικές καταδίκες, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι διώξεις βάσει κατασκευασμένων υποθέσεων, η υποχρεωτική λήψη και ανεξέλεγκτη χρήση του DNA ακόμα και ως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο, οι ειδικές συνθήκες κράτησης και οι απορρίψεις αιτήσεων αδείας σε πολιτικούς κρατούμενους τείνουν στην εφαρμογή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης απέναντι σε όσους αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση που κράτος και κεφάλαιο επιβάλλουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δικαστικού πραξικοπήματος εις βάρος του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου με την αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης, η κάθειρξη σε 13 χρόνια της Ηριάννας και του Περικλή εξαιτίας των συντροφικών και φιλικών τους σχέσεων και με μοναδικό στοιχείο ένα "μερικό" γενετικό προφίλ καθώς και οι πολυετείς καταδίκες αναρχικών ως "ατομικών τρομοκρατών".

Tην Τετάρτη 6 Ιουνίου στο εφετείο, ο Μάριος Σεϊσίδης θα δώσει μια ακόμη μάχη ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Μια μάχη, η οποία αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεωκοπημένο σύστημα κατά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων για την διαιώνιση της κυριαρχίας του. Από την ποινικοποίηση των παρεμβάσεων στους εργασιακούς χώρους, την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, την κατάργηση ουσιαστικά της απεργίας ως μέσο αγώνα μέχρι τις εκκενώσεις των καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, κράτος και κεφάλαιο εντείνουν όλο και περισσότερο την ολοκληρωτική επίθεση εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Από την πλευρά μας, απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και εφαρμογής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και με πίστη στο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης, την Τρίτη 5/6, στο Μοναστηράκι, 6 μ.μ.

Συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) Τετάρτη 6/6, 9 π.μ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588482/


1 2 3 4 5 6 7

Λευτεριά στον αναρχικό αγωνιστή Μάριο Σεϊσίδη

Ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης, στις 6 του Ιούνη θα δώσει μια ακόμα μάχη. Ίσως την κρισιμότερη όλων, την τελική μάχη. Στρατευμένος πάνω από μια 20ετία στο αναρχικό κίνημα, ο σύντροφός μας, αυτή τη φορά, δεν θα δώσει τη μάχη του στις κατειλημμένες λεωφόρους των συγκρούσεων και των διαδηλώσεων, ούτε στους σκοτεινούς παράδρομους της εξωθούμενης φυγοδικίας, αλλά στις δικαστικές αίθουσες του εφετείου Αθηνών. Εκεί, όπου η αστική δικαιοσύνη θα επιχειρήσει, μάταια, να καθαρογράψει το τελεσίδικο μήνυμα εξόντωσης του.

Στις 6 του Ιούνη θα διεξαχθεί μια πολιτική μάχη, που αφορά, τόσο σε νομικό επίπεδο την κατάρρευση του σαθρού κατηγορητηρίου και την οριστική συντριβή του αστυνομικοδικαστικού αφηγήματος περί ''ληστών με τα μαύρα'', όσο και σε πολιτικό, αφού ύστερα από μια δεκαετία αφηνιασμένου ανθρωποκυνηγητού, μια ανθρωποκτόνων προθέσεων σύλληψη και μια ρεβανσιστικού τύπου πρωτόδικη απόφαση, αυτός που πρέπει να δικαστεί και να καταδικαστεί δεν είναι ο Μάριος, αλλά η αστική δικαιοσύνη και οι ένοπλοι υπηρέτες της.

Η υπόθεση των ''ληστών με τα μαύρα'', όντας πεδίο για την πιλοτική εφαρμογή των νέων κατασταλτικών μεθόδων, αποκτά μια ακόμα κρισιμότερη σημασία σχετικά με την εδραίωση μιας νέου τύπου καταστολής και για τις μάχες που πρέπει να δοθούν εναντίον της. Έτσι, και η αλληλεγγύη στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη δεν αφορά μονάχα την αυτονόητη συμπαράστασή μας σε έναν κοινωνικό αγωνιστή, αλλά και την αντιπαράθεση με το καθεστώς, που στις πλάτες του συντρόφου μας, προετοίμαζε και προεικόνιζε το δόγμα για τη μεταγενέστερη κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζεται και σήμερα.
Ήταν λοιπόν το 2006, όταν έπειτα από τη ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην Σόλωνος και τη σύλληψη του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη, οι διωκτικοί μηχανισμοί εκπονούν μια πρωτοφανέρωτη για το αναρχικό κίνημα κατασταλτική επιχείρηση. Εντάλματα σύλληψης για κοντινούς συντρόφους του συλληφθέντα, προσαγωγές ''υπόπτων'' και ''διαρροές'' των ονομάτων συντρόφων στα ΜΜΕ, εφεύρεση του ευφυολογήματος των ''ληστών με τα μαύρα'' ως απόπειρα αναβάθμισης των δραστών σε μια οργανωμένη ομάδα διάπραξης ληστειών, απόπειρα ποινικοποίησης των δομών κινηματικής αλληλεγγύης μέσω του επονομαζόμενου ''επαναστατικού ταμείου''.

Η ''κατάσταση έκτακτης ανάγκης'' που επιβλήθηκε από τις διωκτικές αρχές το 2006, είχε στόχο αρχικά την εξουδετέρωση των όποιων κοινωνικών αντανακλαστικών απέναντι στην κατασταλτική ασυδοσία που θα επακολουθούσε, επιχειρώντας να αποσπάσουν συναινέσεις μέσω της τρομοκράτησης και του φόβου. Η ακατάσχετη προβολή από τα δελτία ειδήσεων των κάθε λογής τρομοσεναρίων, αποσκοπούσε στην απρόσκοπτη και αθρόα στοχοποίηση αναρχικών συντρόφων και εντέλει του αναρχικού κινήματος γενικότερα. Όμως, ακόμα παραπέρα, αυτή η επιχειρούμενη χειραγώγηση της ''κοινής γνώμης'' στόχευε και την ίδια την κοινωνία και τις όποιες αντιστάσεις της.

Το γεγονός πως οι δύο από τους τρείς συντρόφους που εξωθήθηκαν στην φυγοδικία μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη αθωώθηκαν πανηγυρικά, ως απόρροια των εξόφθαλμα ανυπόστατων στοιχείων που ακόμα και ένα αστικό δικαστήριο δεν μπορούσε να παραβλέψει, δεν αναιρεί στον πυρήνα του το νέο κατασταλτικό δόγμα, αλλά το ενσαρκώνει. Το δόγμα που εφορμά από την ''αντιτρομοκρατική εκστρατεία'' που εξαπολύουν τα δυτικά κράτη και στο εσωτερικό τους, αφορά την κατασκευή πειστηρίων, την καταπάτηση των έστω και αστικών δικαιωμάτων, την στοχοποίηση, την σύλληψη, την επικήρυξη και τη φυλάκιση των εκάστοτε υπόπτων, μέχρι οι ίδιοι να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Όμως, ενώ οι σύντροφοι Σίμος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης κατάφεραν να απεμπλακούν οριστικά από το πολυετές κυνηγητό εναντίον τους, για τον σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά. Όντας ο τελευταίος πολιτικός κρατούμενος για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος αποτελεί σημειολογικά το εχέγγυο για το κατά τα άλλα καταρρακωμένο γόητρο των διωκτικών αρχών. Τα 36 χρόνια κάθειρξης που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα, αποτυπώνουν την πρόθεση για την πολυετή αιχμαλωσία του συντρόφου μας, ως λάφυρο, ως έσχατη δικαίωση μιας κουρελιασμένης κατασταλτικής μανίας.

Σε αυτή τη μάχη ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης δεν μπορεί να είναι μόνος. Για 10 και πλέον χρόνια το κίνημα αλληλεγγύης στάθηκε ώριμα στο πλευρό των συντρόφων που διώχθηκαν για την συγκεκριμένη υπόθεση, κατάφερε να σπάσει την απομόνωση και την τρομοκρατία, να αποδομήσει τα τρομοσενάρια και τα κουρελόχαρτα των δικογραφιών, κατάφερε να απελευθερώσει τους κρατούμενους συντρόφους μας. Στις 6 του Ιούνη, μαζί με τον Μάριο, το κίνημα αλληλεγγύης θα δώσει και αυτό την τελική του μάχη. Για να κλείσει οριστικά αυτός ο κύκλος, για να βγούμε νικητές, για να πάρουμε πίσω και τον τελευταίο σύντροφό μας.

ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 18:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 9:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6 7

Ενημέρωση απο την μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ.Σεϊσιδη στην Ελευσίνα

post image

Το Σάββατο 2/6 30+ σύντροφοι/ισσες πραγματοποιήσαμε μικρόφωνικη παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη στην πλατεία ηρώων στην Ελευσίνα. Από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και διαβάστηκαν το κείμενο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, καθώς και κείμενα αλληλεγγύης. Στις 6/6 ο Μάριος Σεϊσίδης θα δώσει τη δικαστική μάχη στο εφετείο Αθηνών, για την υπόθεση των " ληστών με τα μαύρα ", μια υπόθεση που εδώ και 12 χρόνια οι μπάτσοι, η δικαστική μαφία και τα Μ. Μ. Ε προσπαθούν να αναπαράγουν σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιώντας επιπλέον κατασκευασμένα στοιχεία, για να καταδικάσουν το σύντροφο αλλά και άλλους αγωνιστές.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 5/6 ΩΡΑ 18.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6 ΕΦΕΤΕΙΟ ΩΡΑ 9.00.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ NON SERVIAM ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588514/


1 2 3 4 5 6 7

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ


Το 2006, πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Σόλωνος κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Γ.Δημητράκης.


Τα μίντια και οι αστυνομικο-δικαστικοί κύκλοι δεν θα χάσουν λεπτό και θα σπεύσουν να στοχοποιήσουν ανθρώπους που προέρχονται από τον ευρύτερο αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο, υποδεικνύοντας ως διαφυγόντες συνεργούς τούς συντρόφους: Μ.Σεϊσίδη, Σ.Σεϊσίδη και Γρ.Τσιρώνη κατασκευάζοντας έτσι το αφήγημα των "ληστών με τα μαύρα" και εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους. Οι σύντροφοι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα επιλέξουν να προασπιστούν την ελευθερία τους επιλέγοντας το δρόμο της παρανομίας. Το 2009 και καθώς οι σύντροφοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας, ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη Β.Χρισοχοίδης θα τους επικηρύξει με το ποσό των 600.000 ευρώ. Το 2010 ύστερα από καταδίωξη συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος ο Σ.Σεϊσίδης με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το κάτω δεξί άκρο του.


Οι σύντροφοι Γ. Τσιρώνης και Μ. Σεϊσίδης θα παραμείνουν για διαφορετική χρονική περίοδο καταζητούμενοι με τον πρώτο να συλλαμβάνεται το 2015 και τον τελευταίο να συλλαμβάνεται σε τυχαίο αστυνομικό μπλόκο τον Αύγουστο του 2016.


Μια αγέρωχη διαδρομή ελευθερίας που κράτησε περίπου 11 χρόνια, μια διαδρομή ελευθερίας που πλήγωσε το γόητρο των διωκτικών μηχανισμών και που δεν θα μπορούσε παρά να τον φέρει αντιμέτωπο με την εκδικητικότητα τους.
Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη έδειξε το σκληρότερο πρόσωπό της καταδικάζοντας τον Μ.Σεϊσίδη σε 36 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για το αδίκημα της ληστείας και για τρεις πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του φύλακα της τράπεζας και δύο ειδικών φρουρών, με μοναδικό στοιχείο ένα υποτιθέμενο δείγμα dna αποδεικνύοντας έτσι πως στο πρόσωπο του Μάριου αντανακλάται ένα μικρό στίγμα του ταξικού πολέμου της εποχής μας. Ενός πολέμου που σκοπό έχει να καταπνίξει τη θέληση όλων αυτών που αγωνίζονται και αντιστέκονται απέναντι στη βάρβαρη επέλαση του καπιταλισμού.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο σύντροφος Μ.Σεϊσίδης δίνει την τελευταία δικαστική του μάχη στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση των ¨ληστών με τα μαύρα".
"(...)Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης. Έχοντας προηγηθεί οι δύο αθωώσεις των συντρόφων (Σ.Σεϊσίδη, Γρ.Τσιρώνη) και η καταδίκη του συντρόφου Γ.Δημητράκη, που αφορούσε μόνο την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, αποδεικνύεται ότι η περιβόητη ομάδα των "ληστών με τα μαύρα" αποτελεί ένα αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα(...)"


Είναι δεδομένο πλέον ότι εκτυλίσσεται μια σφοδρή κατασταλτική επίθεση από το καθεστώς κυρίως εις βάρος του αναρχικού κινήματος. Με τις πρόσφατες εξοντωτικές ποινές με το άρθρο του 187Α περί ατομικής τρομοκρατίας εναντίον των συντρόφων Α. Ντάλιου, Ν. Ρωμανού, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη και του μέλους της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλου, την πρόταση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του πενταμελούς εφετείου για την υπόθεση του συντρόφου Τ.Θεοφίλου, την παραλίγο εξόντωση του συντρόφου Κ.Γιατζόγλου για το αίτημα της μεταφοράς του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, τις πειθαρχικές διώξεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατά εισαγγελέων που απλώς εφήρμοσαν το νόμο (Δ. Κουφοντίνας), την ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων (συγγενείς μελών ΣΠΦ), ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η δίκη σε β' βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή μετά από περίπου ένα χρόνο αιχμαλωσίας τους.


Η συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής αποδεικνύει ότι η ποινικοποίηση και η καταστολή της επαναστατικής δράσης καθώς και των κοινωνικών και ταξικών αγώνων εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες του κεφαλαίου. Και σήμερα -μέσα σε ένα περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων- υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συντριβούν τα κοινωνικά εκείνα κομμάτια που αγωνίζονται. Να εξουδετερωθούν τα προτάγματα της οργάνωσης, της άμεσης σύγκρουσης με το καθεστώς, της αντίστασης, της έμπρακτης αλληλεγγύης, της αντικαπιταλιστικής πάλης. Να εξουδετερωθούν τα οράματα της κοινωνικής επανάστασης.


Σ' ένα ζοφερό παρών με τις διαδικασίες θωράκισης του καθεστώτος απέναντι στον "εσωτερικό εχθρό" όλο και να επιταχύνονται εμείς απαντάμε: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9πμ, στο εφετείο της οδού Κύριλλου Λουκάρεως.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών