Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Φεστιβάλ Αναιρέσεις

Το «Φεστιβάλ Αναιρέσεις» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του ανοίγοντας τις πύλες του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής σχολής στις 15,16 και 17 Ιουνίου.

Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει πιο έντονα από ποτέ, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας τη πάλη για ειρήνη,φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Ο πόλεμος και η απειλή του έχει μπει πλέον στο λεξιλόγιο της καθημερινότητας. Τον αναμασούν υπουργοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, αναλυτές του συστήματος και πρέσβεις των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ. Τον συζητάμε κι εμείς με ανησυχία. Μας ζητάνε να συνταχθούμε με την κυβέρνηση, την αστική τάξη και τα «εθνικά συμφέροντα», που γνωρίζουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Αν ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα, τότε το κλίμα πολεμικής προετοιμασίας που ζούμε, το ξέφρενο παζάρι εξοπλισμών, και η απειλή να ντυθεί στα «χακί» η γενιά μας, δεν είναι παρά η άλλη όψη του ευρωμνημονίου διαρκείας που βιώνουμε.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την Ειρήνη των λαών, για την αποτροπή του πολέμου, για την ήττα και το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών, ενάντια στην αλληλοσφαγή των λαών. Ο αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο δεν είναι ξεκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια στην περιβόητη «έξοδο από τα μνημόνια» που επι της ουσίας σημαίνει νέα εξοντωτικά μέτρα και συνέχιση της επιτροπείας. Είναι αγώνας που αντιπαλεύει συνολικά ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, σημαδεύοντας τις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν σ αυτόν. Συνδέεται με το συνολικό αγώνα μας για την απελευθέρωση από τη σύγχρονη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς! Σε έναν κόσμο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Για το σύγχρονο κομμουνισμό της εποχής μας. Τη συνολική εναλλακτική στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό των πολέμων, της βαθιάς εκμετάλλευσης, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και του σκοταδισμού. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Προτάσσουμε την οργάνωση για τη σύγκρουση, την αντεπίθεση και την ανατροπή. Για να μην δώσουμε ούτε ανάσα στον σάπιο κόσμο του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, δηλαδή του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Σας καλούμε λοιπόν σε 3 ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Ώστε η δική μας αντιπολεμική-διεθνιστική δράση να σιγήσει τα πολυβόλα τους! Για τη ανάδειξη μιας σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής που, 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ και 170 χρόνια από την έκδοση του κομμουνιστικού μανιφέστου, μπορεί να αποτελέσει πυξίδα για τους λαούς «που έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο».

Εκτός των άλλων, «Αναιρέσεις» σημαίνει μουσική, θέατρο, ψυχαγωγία, προβολές, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το εγχείρημα των «Αναιρέσεων» (Φεστιβάλ, Λέσχη, Περιοδικό, Κάμπινγκ) επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου, δίπλα στις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων, μακριά και έξω από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας. Θέλουμε και φέτος το φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης.

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ,ΦΙΛΙΑ &ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

πηγή : http://www.anaireseis.gr/δελτίο-τύπου-του-φεσ…


Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Αθήνα | 15 - 17 Ιούνη | Γεωπονική Σχολή

Το «Φεστιβάλ Αναιρέσεις» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του ανοίγοντας τις πύλες του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής σχολής στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει πιο έντονα από ποτέ, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας τη πάλη για ειρήνη,φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Εκτός των άλλων, «Αναιρέσεις» σημαίνει μουσική, θέατρο, ψυχαγωγία, προβολές, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το εγχείρημα των «Αναιρέσεων» (Φεστιβάλ, Λέσχη, Περιοδικό, Κάμπινγκ) επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου, δίπλα στις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων, μακριά και έξω από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας. Θέλουμε και φέτος το φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης.

Αναλυτικά για το συναυλιακό πρόγραμμα:

Παρασκευή στις 15 Ιούνη

Η εκκίνηση του φεστιβάλ της Αθήνας δίνει το τόνο για το τι θα ακολουθήσει όλο το τριήμερο ενώνοντας τους πιο δυνατούς ήχους της urban κουλτούρας σε μια δυνατή hiphop,funk,dub και drum n bass βραδιά στη μία σκηνή με το σύγχρονο έντεχνο τα ικαριώτικα βιολιά και τις φαρμακερές ατάκες των stand up comedians στην άλλη.

Από τη μία λοιπόν μερικοί από τους γνωστότερους MCs και DJs της ελληνικής σκηνής με το κομβικό act της μέρας να είναι ο εκρηκτικός Εισβολέας με τη μπάντα του, The Tedds. Ο Ηλίας Παπανικολός δε χρειάζεται συστάσεις καθώς από την εποχή των Α/Γ αλλά και ως solo καλλιτέχνης είναι ένας από τους ογκόλιθους της ελληνικής σκηνής. Μαζί του οι Tedds για μια πραγματικά ξεχωριστή μουσική συνοδεία, την οποία θα ζήλευε κάθε MC. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Andri J και Ghetto rock ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι 2ΚΓ με τον boom bap ήχο τους και τις αφηγήσεις από το αστικό τοπίο να πλημυρίζουν την ατμόσφαιρα. Η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτυ από τη μεγάλη συμμαχία της Θεσσαλονίκης τα ragga φωνητικά του Big Shine τις συνθέσεις του Digital Monk και τα drums του Lorrd.

Από την άλλη, στη δεύτερη σκηνή η παράδοση, το σύγχρονο έντεχνο αλλά και το stand-up comedy κάνουν ένα πρωτοποριακό πάντρεμα.

Ο Νίκος Φάκαρος με την κομπανία του θα κλείσει τη βραδιά με μια συναυλία - αποθέωση των ικαριώτικων ρυθμών. Θα έχει προηγηθεί η έντεχνη, τσαμπουκαλού αλλά και πολυσυλλεκτική προσωπικότητα της Ματούλας Ζαμάνη, γνωστή από τη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και από τις πολυσχιδείς συνεργασίες της. Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις που κρύβει στο μανίκι της η Ματούλα!

Το άνοιγμα της βραδιάς ανήκει σε κάτι διαφορετικό από συνήθως, με το μικρόφωνο να παίρνουν μερικοί νέοι και ταλαντούχοι πρωταγωνιστές της stand-up κωμωδίας της χώρας. Οι Χρύσα Κατσαρινη, ΔημήτρηςΧριστοφορίδης, Πάρις Ρούπος , Άγγελος Σπηλιόπουλος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ σαν ιδανική εκκίνηση της βραδιάς.

Σάββατο 16 Ιούνη

Τη δεύτερη μέρα στην πρώτη σκηνή ο χώρος της Γεωπονικής θα γίνει dancefloor. Dub, funk, soul, hip hop, old school, breakbeats, ηλεκτρονικά samples και electro ήχος θα έχουν την τιμητική τους με γητευτές μερικούς από τους σπουδαιότερους ντόπιους παραγωγούς και Djs. Με τους Mononome, Kill Emil, Supersan, Blend Mishkin, Cayetano το party θα κρατήσει από νωρίς και θα συνεχίζεται ασταμάτητα καθώς το βράδυ της Γεωπονικής θα παίρνει φωτιά.

Tην ίδια στιγμή, οι λάτρεις του λαϊκού ρεπερτορίου θα έχουν τη χαρά να δουν επί σκηνής τον μοναδικό Γιώργο Μαργαρίτη. Με δεκαετίες καριέρας πίσω του σε κάθε είδους πίστα, ο μεγάλος λαϊκός μουσικός θα οδηγήσει το κοινό στους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού με τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Πέτρος Σκάρος

Στη συνέχεια, το εξαιρετικό μουσικό σύνολο των Αρμανιάκ θα πάρει τη σκυτάλη για να συνεχιστεί το γλέντι. Το μόνο στο οποίο θα δυσκολευτούν οι πολυτάλαντοι μουσικοί του θα είναι το να διαλέξουν αν θα σταθούν περισσότερο στο λαϊκό, το ρεμπέτικο ή το παραδοσιακό.

Κυριακή 17 Ιούνη

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ είναι η ώρα της αποθέωσης του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας. Το ψυχεδελικό, heavy, alternative και stoner rock θα αναλάβει το κλείσιμο του φεστιβάλ, με τις Αναιρέσεις να υποδέχονται τους Αμερικάνους Lionize.

To κουαρτέτο από το Maryland συνεχίζει μια μεγάλη heavy rock παράδοση, εμπλουτίζοντας την όμως με reggae, dub, go-go, και funk ήχους. Mαζί τους επί σκηνής, ένας θρύλος του μουσικού στεραιώματος o Jean Paul Gauster γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους Clutch θα αναλάβει τα drums.

Τους Lionize θα πλαισιώσουν οι δικοί μας post- stoner μπάντα από τις Σέρρες Tuber, οι alternative rockers Noise Figures και οι heavy rockers Breath After Coma.

Παράλληλα, στη δεύτερη σκηνή θα λαμβάνει χώρα ένας έντεχνος και παραδοσιακός οργασμός. Ο βαθύς γνώστης της κρητικής μουσικής και βιρτουόζος Γιώργης Μανωλάκης και οι Couleur Locale θα μας ταξιδέψουν με τις δικές τους ερμηνείες στον παραδοσιακό ήχο της Κρήτης και όχι μόνο. Ο κιθαρίστας και συνεργάτης πολλών γνωστών καλλιτεχνών Δημήτρης Μυστακίδης θα έχει φροντίσει να μας βάλει στο κλίμα, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν με το groove τους οι πατρινοί The Halay Lamba.

*Όλες τις ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές, workshop και συζητήσεις, ενώ καθημερινά θα λειτουργούν και έκθεση βιβλίου, ταβέρνα & μπαρ, παιδότοπος και θεματικά περίπτερα.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ανακοινώσεις του πλούσιου πολιτικού και πολιτιστικού προγράμματος του φεστιβάλ.

INFO

Γεωπονική Σχολή Αθηνών, Ιερά Οδός 54, Ελαιώνας

Πρόσβαση Μετρό : Σταθμός "Κεραμεικός" & Σταθμός "Ελαιώνας"

Πρόσβαση Λεωφορείο: Στάση "Γεωπονική" (πολλές γραμμές)

Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : http://www.anaireseis.gr/το-πολιτιστικό-πρόγρ…


Post navigation

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2018 | 15 - 16 - 17 Ιούνη | Γεωπονική Σχολή | ΑΘΗΝΑ

«Τραγουδάμε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για ειρήνη, φιλία & ελευθέρια των λαών »

Το «Φεστιβάλ Αναιρέσεις» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής σχολής στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει πιο έντονα από ποτέ, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας τη πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 15 Ιούνη

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις ανοίγει τις πόρτες του με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μάρξ. Στη βάση της συνεχιζόμενης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος η καμπάνια «200 χρόνια Μαρξ» αναδεικνύει την επικαιρότητα του μαρξικού έργου, φωτίζοντας ταυτόχρονα την επαναστατική αντίληψή του για την επιδίωξη ενός κόσμου απελευθερωμένου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η εκκίνηση του φεστιβάλ της Αθήνας δίνει το τόνο για το τι θα ακολουθήσει όλο το τριήμερο ενώνοντας τους πιο δυνατούς ήχους της urban κουλτούρας σε μια δυνατή hiphop,funk,dub και drum n bass βραδιά στη μία σκηνή με το σύγχρονο έντεχνο τα ικαριώτικα βιολιά και τις φαρμακερές ατάκες των stand up comedians στην άλλη.

Από τη μία λοιπόν μερικοί από τους γνωστότερους MCs και DJs της ελληνικής σκηνής (Εισβολέας and theTedds, 2ΚΓ, Skg's Dub Alliance, AndriJ XGhetto Rock) και από την άλλη η Ματούλα Ζαμάνη, το ικαριώτικο πανηγύρι με τον Νίκο Φάκαρο και μερικοί εξαιρετικοί κωμικοί (Χρύσα Κατσαρινη, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Πάρις Ρούπος , Άγγελος Σπηλιόπουλος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης)

Σάββατο 16 Ιούνη

Το Σάββατο η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ επιδιώκει να ανοίξει τη κουβέντα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ειδικά σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα.

Τη δεύτερη μέρα στην πρώτη σκηνή ο χώρος της Γεωπονικής θα γίνει dancefloor. Dub, funk, soul, hip hop, old school, breakbeats, ηλεκτρονικά samples και electro ήχος θα έχουν την τιμητική τους με γητευτές μερικούς από τους σπουδαιότερους ντόπιους παραγωγούς και Djs. Με τους Mononome, Kill Emil, Supersan, Blend Mishkin, Cayetano το party θα κρατήσει από νωρίς μέχρι αργά.

Tην ίδια στιγμή, οι λάτρεις του λαϊκού ρεπερτορίου θα έχουν τη χαρά να δουν επί σκηνής τον μοναδικό Γιώργο Μαργαρίτη. Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Πέτρος Σκάρος.

Στη συνέχεια, το εξαιρετικό μουσικό σύνολο των Αρμανιάκ θα πάρει τη σκυτάλη για να συνεχιστεί το γλέντι.

Κυριακή 17 Ιούνη

Την Κυριακή στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις μαζεύονται εμπειρίες από διεθνή εκπαιδευτικά κινήματα. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της Γαλλίας και οι απεργίες στα πανεπιστήμια της Αγγλίας συναντούν το έμπειρο σε μάχες εκπαιδευτικό κίνημα στην Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και μάχιμη κουβέντα.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ είναι η ώρα της αποθέωσης του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας. Το ψυχεδελικό, heavy, alternative και stoner rock θα αναλάβει το κλείσιμο του φεστιβάλ, με τις Αναιρέσεις να υποδέχονται τους Αμερικάνους Lionize. Mαζί τους επί σκηνής, ένας θρύλος του μουσικού στερεώματος o Jean Paul Gauster γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους Clutch θα αναλάβει τα drums.

Τους Lionize θα πλαισιώσουν οι δικοί μας Tuber, Noise Figures και οι Breath After Coma.

Παράλληλα, στη δεύτερη σκηνή θα λαμβάνει χώρα ένας έντεχνος και παραδοσιακός οργασμός. Τα ρεμπέτικα της κιθάρας του Δ.Μυστακίδη συναντούν την κρητική παράδοση με τους πειραματισμούς του Γ. Μανωλάκη και των Couleur Locale μετά το άνοιγμα των The Halay Lamba.

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο εργατικό κίνημα και στα κινήματα γειτονιάς, όπως εργατικές λέσχες, λαϊκές συνελεύσεις κ.α.

Φιλοδοξούμε τα περίπτερα του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσεων να αποτελέσουν πόλο έλξης, προβληματισμού και συζήτησης για όλους τους επισκέπτες του τριημέρου. Τέλος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχει βιβλιοπωλείο με χιλιάδες τίτλους πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων, θα είναι διαθέσιμο το 7ο τεύχος των Τετραδίων Μαρξισμού με αφιέρωμα στον πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο καθώς και τα παλαιότερα, το περιοδικό Αναιρέσεις με αφιέρωμα στο Μάη του 68, η εφημερίδα ΠΡΙΝ στην ανανεωμένη από άποψη περιεχομένου και μορφής έκδοση, αλλά και ανεξάρτητες, κινηματικές εκδόσεις, fanzine κ..α.

Info:

Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Υπεύθυνοι προγράμματος & επικοινωνίας:

Aρβανίτης Κώστας 6978838276

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.anaireseis.gr

www.nka.gr

http://www.narnet.gr

Video Teaser Link:

https://www.youtube.com/watch? v=Y4zB25p1mn4

πηγή : http://www.anaireseis.gr/φεστιβαλ-αναιρεσεισ-…