Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 21.00

Προβολή ταινίας: IF... Επαναστατημένη Γενιά

Νo ticket cinema στην ταράτσα του στεκιού. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.30 με καφενείο, φαγητό, ποτά, σνακς, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας με τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη στο "καλάθι αλληλεγγύης του π".
Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 50 ετών από την εξέγερση του Μάη του 68', προβάλλουμε ένα δυνατό, ποιητικό φιλμ που βουτά στο μεγάλο θέμα της νεανικής εξέγερσης. Η ταινία, προβλήθηκε έντονα λογοκριμμένη στην Ελλάδα της Χούντας αλλά, παρόλα αυτά, δημιούργησε το δικό της θρύλο. Και ο τίτλος; Πώς προέκυψε το «If...»; Ο Λίντσεϊ Αντερσον ήθελε έναν τίτλο που να ενσωματώνει όλο το παλαιομοδίτικο, το κοινότοπο και το πατριωτικό, που είχε αναγκαστεί και ο ίδιος να υποστεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τότε, του ήρθε στο μυαλό το ποίημα του Ράντιαρντ Κίπλινγκ, «Αν». Η ταινία αποτελεί μια σάτιρα με μαύρο χιούμορ της δύσκολης σχολικής ζωής στα αγγλικά δημόσια κολέγια, αλλά εκφράζει και την απελπισία αυτών που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών. Θα ακολουθήσει κουβέντα μετά το τέλος της ταινίας.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε σε ένα βρετανικό σχολείο Βικτωριανών προδιαγραφών όπου οι μαθητές «σωφρονίζονται» τελετουργικά από τη βέργα του διευθυντή. Ο Μικ Τράβις είναι ένας έφηβος μαθητής, όπου εκείνος και η παρέα του δέχονται «πιέσεις», καθώς στο σχολείο επικρατεί ένας σκληρός μικρόκοσμος με αφέντες και δούλους, ανάμεσα στους μαθητές, υπό την έγκριση των καθηγητών. Η ελευθερία, η διαφορετικότητα, η κριτική σκέψη, όλα καταπνίγονται σε αυτό το αμείλικτο σχολείο, όπου επιβιώνουν παρωχημένοι θεσμοί. Μέχρι τη στιγμή που παίρνουν (κυριολεκτικά) τα όπλα για να τακτοποιήσουν τους εκκρεμείς λογαριασμούς...

πηγή : https://www.facebook.com/events/3997215538625…
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μάιος 12h