Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 21.00

Θερινή Προβολή: 120 Χτύποι το Λεπτό (120 BPM)

Έναρξη του αφιερώματός μας στην LGBTQ κοινότητα με μια εκρηκτική κοινωνικοπολιτική ταινία που σε καθηλώνει και σίγουρα προβληματίζει για το πως θα μπορούσαν να οργανωθούν και να δράσουν και στο σήμερα όσες/οι υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων πρέπει να είναι ίσοι και να χαίρουν πλήρους αποδοχής από την κοινωνία.
Ο Ρομπέν Καμπιγιό ξαναγράφει την ιστορία της Αct Up, με μια ταινία τόσο λυτρωτικά συγκινητική όσο και βαθιά πολιτική και σοκαριστικά επίκαιρη. Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018.


Σε μια ευθεία γραμμή που έρχεται να συναντήσει τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ πάνω στο θέμα του ακτιβισμού, του AIDS και της ιστορίας της LGBTQ κοινότητας (από το «Parting Glances» και τις «Αγριες Νύχτες» μέχρι το «Milk») και ήδη σημείο αναφοράς, το «120 Χτύποι το Λεπτό» δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έρχεται να προσγειωθεί στον κόσμο των βασανιστηρίων για τους γκέι στην Τσετσενία, στην ομοφοβική διακυβέρνηση του Πούτιν, στον ρατσισμό του Τραμπ και την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία κλπ.
Υπόθεση: Παρίσι, αρχές δεκαετίας 1990 και με τη μάστιγα του AIDS να εξαπλώνεται, ο νεαρός Νατάν γίνεται μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Act Up. Ο στόχος τους είναι τα φαρμακευτικά εργαστήρια που ενδεχόμενα περιέχουν κάποιες μορφές θεραπείας, μαζί με σύνθετες άμεσες ενέργειες, πάντα υπό την ελπίδα να σώσουν ζωές αυτής και των επόμενων γενεών.


Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.30 με cocktails, μπίρες, φαγητό, σνακς, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη στο "καλάθι αλληλεγγύης του π". Καμπούρογλου 44& Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια.
**Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά οπότε ελάτε έγκαιρα...

πηγή : https://www.facebook.com/events/2091353564476…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Ιούνιος 11h