Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 21.00

Θερινή Προβολή: Η Διεθνής

Με αφορμή τις Τούρκικες εκλογές (24/6) προβάλλουμε εμβόλιμα αυτή την πολιτική σάτιρα. Οι Τούρκοι σκηνοθέτες Σιρί Σιρεγιά Εντέρ και Μουχαρέμ Γκιλμέζ στην πρώτη τους απόπειρα να φιλμάρουν μουσικά τη χειραγώγηση της δικτατορίας και την εναντίωση του απλού κόσμου, φτιάχνουν μια ταινία αληθινή, που αφορά εκείνους που έζησαν την καταπίεση και την επιβολή των στρατιωτικών νόμων και εκείνους που δε θέλουν ποτέ να τη ζήσουν.
Θα ακολουθήσει συζήτηση μετά το τέλος της προβολής για τους αγώνες και τα κινήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Τουρκία καθώς και την πολιτική κατάσταση στο σήμερα.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.30 με μπίρες, φαγητό, σνακς, παγωτό, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη στο "καλάθι αλληλεγγύης του π". Καμπούρογλου 44& Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια.

Φωτογραφία του χρήστη Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού.

Υπόθεση: Σε ένα χωριό της Τουρκία, το Αντιγιανάν, η στρατιωτική χούντα έχει επιβληθεί στον τρόπο ζωής των κατοίκων, αφού βρισκόμαστε στο 1982. Μια ομάδα από αυτούς έχει φτιάξει μια μουσική μπάντα και ζει στην παρανομία, διοργανώνοντας κρυφές παραστάσεις. Όταν συλλαμβάνονται, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά προς… το καλύτερο. Ο διοικητής της περιοχής αποφασίζει να τους οργανώσει σε επίσημη στρατιωτική μπάντα. Τώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άφιξη επισήμων από την πρωτεύουσα και ενώ οι ντόπιοι αντιστασιακοί θέλουν να προκαλέσουν φασαρία. Θα πάνε όλα καλά, ή το ότι κανείς τους δεν γνωρίζει τον ήχο της σοσιαλιστικής διεθνούς, θα τα τινάξει όλα στον αέρα;

πηγή : https://www.facebook.com/events/2325898775191…